Δημητρης Σερετιδης: «Να αποτελεσει το Πανελληνιο Πρωταθλημα Βετερανων σημειο αναφορας για την Κομοτηνη»

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίας για το μεγάλο μπασκετικό Event που θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή

Ο Δημήτρης Σερετίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων και Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης, αποτέλεσε έναν εκ των εμπνευστών της Komo Basket League ενώ είναι ο άνθρωπος που συντονίζει ουσιαστικά μία ομάδα ανθρώπων που «τρέχουν» για την υλοποίηση του πανελληνίου πρωταθλήματος Βετεράνων. Ο κ. Σερετίδης μίλησε στο «Αθλητικό Μαγκαζίνο» του Ράδιο Παρατηρητής για την εξέλιξη της Komo Basket League αλλά και την πορεία εργασιών ενόψει του πρωταθλήματος Βετεράνων.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Μέσω της Komo Basket League ο κόσμος βρίσκει διέξοδο στο παρκέ και τον αθλητισμό»

ΠτΘ: Για μία ακόμα σεζόν η Κομοτηνή κινείται σε ρυθμούς Komo Basket League. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πώς έζησες ακόμα μία διοργάνωση;

Δ.Σ.: Η αλήθεια είναι πως με αυτή τη διοργάνωση έχουμε δώσει μια διέξοδο στον κόσμο . Από την πρώτη φορά που ξεκινήσαμε με το πρώτο φιλανθρωπικό πρωτάθλημα είδαμε ότι ο κόσμος είχε μια έφεση να συμμετέχει σε ομαδικά αθλήματα και ειδικά ο ενήλικος κόσμος . Χρόνο με το χρόνο η τάση είναι ανοδική. Αναπτύχθηκε ένα κίνημα βετερανισμού όσον αφορά το μπάσκετ. Έψαχνε ο κόσμος κλειστούς χώρους να αθληθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν μόνο το μπάσκετ η επιλογή.  Έχουμε ποδοσφαιριστές, δρομείς που έρχονται και παίζουν στο πρωτάθλημα μας . Φέτος έχουμε ήδη 14 ομάδες,  χρόνο με το χρόνο εξελίσσουμε αυτή την προσπάθεια. Ήδη φέτος έχουμε βιντεοσκοπήσει με σπίκερ όλους τους αγώνες. Οι σπίκερ εκτός απ’ τα κορίτσια που έχουμε, είναι άτομα που παίζουν σε ομάδες της διοργάνωσης και το ζουν από την πλευρά του εκφωνητή. Το Komo Basket έχει γίνει θεσμός και πιστεύουμε και του χρόνου θα πάει ακόμα πιο δυνατά .

ΠτΘ: Πώς κύλησε η σεζόν;

Δ.Σ.: Σε σχέση με άλλες χρονιές , φέτος το Κομο Μπάσκετ, αν δείτε και τη βαθμολογία στο σάιτ μας, είναι πολύ ανταγωνιστικό. Σίγουρα υπάρχουν οι κορυφαίες ομάδες που έχουν ξεχωρίσει αλλά δεν έχουν απόσταση μεταξύ τους και οι μεσαίες είναι στον πόντο. Οι περισσότεροι αγώνες ήταν ντέρμπι και η αλήθεια είναι πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό. Βέβαια όλο αυτό δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την ομάδα που έχουνε δημιουργήσει και «τρέχει» το πρωτάθλημα, καθώς δεν θα γινόταν  από ένα και δύο άτομα. Σχεδόν δέκα άτομα εργάζονται πίσω από αυτό το κομμάτι και είναι ένα πρωτάθλημα που στηρίζεται καθαρά στον εθελοντισμό και στην αγάπη του κόσμου για αυτό το άθλημα.

ΠτΘ: Μάλιστα είδαμε και events, όπως το All Star Game

Δ.Σ.: Γενικά κάθε χρόνο κοιτάμε και έχουμε σκοπό τόσο ως σύνδεσμος βετεράνων καλαθοσφαίρισης όσο και ως συμμετέχοντες του πρωταθλήματος κάθε χρόνο να βοηθάμε μια ευάλωτη ομάδα. Φέτος για παράδειγμα στηρίξαμε το Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι», με τους οποίους μέσα στο Δεκέμβρη είχαμε κάνει και έναν μίνι αγώνα με τα παιδιά αυτά, απ’ τα οποία το μόνο που αποκομίσαμε ήταν χαμόγελα. Πολλά χαμόγελα και αγάπη. Οπότε μετά τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων αποφασίσαμε να βοηθήσουμε αυτόν τον Σύλλογο. Πιο πολύ για να ταξιδέψουν σε κάποιος αγώνες  γιατί τα παιδιά αυτά συμμετέχουν σε πανελλαδικούς αγώνες. Βέβαια η δράση μας δεν σταματάει εκεί, καθώς πρέπει να αναφερθεί ότι φέτος έγινε και μια μεγάλη δουλειά στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Εξαιτίας της αναβάθμισης του ΔΑΚ δεν είχαμε γήπεδο να γίνουν οι αγώνες μας και να προπονηθούν οι ομάδες μας. Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία ως σύνδεσμος, να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση του γηπέδου. Ζωγραφίστηκαν σκίτσα μέσα στο γήπεδο με θεματολογία το μπάσκετ, έγινε αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, τοποθετήθηκαν ηλεκτρολογικοί πίνακες σκορ και 24 δευτερολέπτων, καλλωπίστηκαν οι μπασκέτες, πήραμε διαχωριστικά για γήπεδο και κερκίδα, γενικώς γίνανε εργασίες, που στηρίχτηκαν στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και στο Σύνδεσμο Βετεράνων. Ο κόσμος υπάρχει και θέλει να βοηθήσει. Απλώς πρέπει να του δώσουμε το κατάλληλο κίνητρο.

«Το πρωτάθλημα Βετεράνων να γίνει παρακαταθήκη για το μέλλον»

ΠτΘ: Παράλληλα κορυφώνονται οι εργασίες προετοιμασίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων που θα γίνει στην Κομοτηνή στα μέσα Μαΐου.

Δ.Σ.:  Είναι μια πρόκληση για μας και για την Κομοτηνή. Μέσα από αυτό το πρωτάθλημα θα αναδειχθεί η πόλη μας. Τουλάχιστον 40 ομάδες θα έρθουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό από όλη την Ελλάδα . Οπότε κατευθείαν φτάνουμε τα 400-450 άτομα. Θέλω να πω μικρά νούμερα για να μη δημιουργήσω εντυπώσεις ή προσδοκίες. Θέλω να είμαι ρεαλιστής.  Καταλαβαίνετε τι πληρότητα θα έχουνε τα ξενοδοχεία της πόλης χωρίς να υπολογίσουμε την εστίαση, τις διαδρομές στην πόλη, τα καφεκοπτεία, στα μαγαζιά που θα επισκεφθούν οι άνθρωποι που θα έρθουν. Επίσης, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα βετεράνων και όλοι έχουν οικογένειες και θα έρθουν με αυτές εδώ. Σίγουρα ο αριθμός που θα έρθει στην πόλη θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Το μόνο που χρειάζεται για να αναδειχθεί η πόλη είναι η κατάλληλη προβολή. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Να αποκτήσει η πόλη μια νέα ταυτότητα που ναι μεν είχε ως «μπασκετομάνα»  αλλά θέλουμε να βγει και στην πράξη περισσότερο. Ήδη υπάρχει κατά νου το πρώτο διαβαλκανικό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το 2025, αλλά για να μπορέσουν να επιτευχθούν όλα αυτά θα πρέπει να έχουμε κι εμείς την κατάλληλη στήριξη. Είμαι λίγο ρομαντικός και πιστεύω σε αυτές τις δράσεις, στην οργάνωση αθλητικών δρώμενων. Είναι δράσεις οι οποίες μπορούν να αναδείξουν την πόλη και να βοηθήσουν την οικονομία της. Το αίσθημα ευθύνης που έχουμε για αυτή τη διοργάνωση είναι πολύ μεγάλο και ευελπιστούμε να πετύχουμε. Είμαι σίγουρος πως και ο κόσμος της Κομοτηνής θα στηρίξει τη διοργάνωση και θα αγκαλιάσει τις ομάδες και τους επισκέπτες. Και είμαι αισιόδοξος πως η διοργάνωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια.

ΠτΘ: Ποιος είναι ο βασικός σας συμπαίχτης σε αυτήν την προσπάθεια;

Δ.Σ.: Σημαντικό ρόλο παίζει η αγάπη κάποιων ανθρώπων που αγαπάνε το μπάσκετ και τρέχουν για την ανάπτυξη του και φυσικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και η Π.Ε. Ροδόπης που έσκυψαν πάνω από τη διοργάνωση καλύπτοντας μεγάλο μέρος των αναγκών. Φυσικά και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.