Διασκεδασαν παιζοντας ποδοσφαιρο και ενημερωθηκαν

Ενημερωτική εκδήλωση από την Ακαδημία ποδοσφαίρου «Λύκοι» για τα οφέλη του αθλητισμού στην παιδική ηλικία

Με επιτυχία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Κομοτηνής η ημερίδα που διοργάνωσαν τα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Φαναρίου και η πρότυπη ακαδημία διδασκαλίας και εκπαίδευσης ποδοσφαίρου «Λύκοι» την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας στη Μεσούνη Ροδόπης με την υποστήριξη της Α.Π.Σ.Πανθρακικός και του Α.Σ. Γιν Γιανγκ Κομοτηνής. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του δήμου Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και γονείς από τις ακαδημίες και τα αθλητικά σωματεία που υποστήριζαν την ημερίδα.
 
Η ημερίδα περιελάμβανε μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης με τουρνουά 2χ2 ανά ηλικία στα γήπεδα της ακαδημίας και ενημέρωση γονέων στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου από αξιόλογους επιστήμονες του νομού Ροδόπης. Συγκεκριμένα η ενημέρωση αποτελούνταν από τρία μέρη: στην αρχή η κ. Βούλα Ελευθεριάδου ιατρός-ειδικός παθολόγος ανέπτυξε το θέμα «Οφέλη του αθλητισμού σε παιδική κι εφηβική ηλικία» , προληπτικό έλεγχο για τους μικρούς αθλητές καθώς και πιθανά προβλήματα. Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η κοινωνική λειτουργός κ. Μαρία-Ευαγγελία Παρασχάκη η οποία ανέπτυξε το θέμα «Αθλητισμός ως μέσο ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης παιδιού κι εφήβου» καθώς και τον ρόλο του γονέα και του προπονητή στην υποστήριξη που πρέπει να έχει ο μικρός αθλητής . Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Κώστας Νικολαΐδης εργοφυσιολόγος-διατροφολόγος του οποίου το θέμα ήταν «Ο ρόλος της διατροφής στη μεγιστοποίηση απόδοσης νεαρών αθλητών» και ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους προπονητές λύνοντας απορίες σχετικά με την εκμάθηση των παιδιών σε έναν αθλητικό τρόπο ζωής και διατροφής.
 
Τέλος στο τουρνουά που γινόταν ταυτόχρονα στα γήπεδα του προπονητικού κέντρου μικροί αθλητές από διάφορες ακαδημίες και σχολεία της περιοχής χάρηκαν παίζοντας ποδόσφαιρο με τους φίλους τους και στο τέλος απονεμήθηκαν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερίδα ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων αθλητικής δράσης της νεοσύστατης ακαδημίας που θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά με στόχο τη γνωριμία με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, την ανάπτυξη του αθλήματος στο νομό μας και την ενημέρωση γονέων, προπονητών και αθλητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.