Διαψευδει την ΕΟΚ ο Νικος Νικολοπουλος

Σε οριακό σημείο η κατάσταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος διέψευσε την Ομοσπονδία που ανέφερε ότι η απόφαση για αναβολή των εκλογών για τις 23 Μαΐου ήταν ομόφωνη, λέει ότι δεν έγινε καμία ψηφοφορία και τονίζει ότι θα παραιτηθεί αν δεν συγκληθεί νέο ΔΣ εντός 2 ημερών που θα ανοίξει τον δρόμο για τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, πέρασε στην αντεπίθεση κατά της ΕΟΚ. Ο Νίκος Νικολόπουλος έστειλε e-mail στην ΕΟΚ και τα μέλη του ΔΣ. Εκεί διαψεύδει την Ομοσπονδία που ανέφερε ότι η απόφαση για αναβολή των εκλογών για τις 23 Μαΐου ήταν ομόφωνη, λέει ότι δεν έγινε καμία ψηφοφορία και τονίζει ότι θα παραιτηθεί αν δεν συγκληθεί νέο ΔΣ εντός 2 ημερών που θα ανοίξει τον δρόμο για τις εκλογές.

Αναλυτικά το e-mail που έστειλε ο Νίκος Νικολόπουλος:

Μετά το πραγματοποιηθέν συμβούλιο της 22/3/21 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την ανακοίνωση περί ομόφωνης σύμφωνης γνώμης για την αναβολή των εκλογών και την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με μεταφορά αυτών στις 23/5/21, έχω να δηλώσω τα παρακάτω

  1. Δεν έγινε καμία ψηφοφορία μεταξύ των μελών που συμμετείχαν στο Δ.Σ. για την αναβολή των εκλογών και κατ’ επέκταση για τη νέα ημερομηνία διενέργειας αυτών, την 23η Μαΐου του 2021.
  2. Δεν λάβαμε γνώση, καθώς δεν μας παρουσιάστηκε, ούτε μας αναγνώστηκε, το κείμενο της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που μνημονεύεται στην ανακοίνωση.
  3. Σε ερώτησή μου για το εάν είναι σύννομη η μετάθεση των εκλογών, σε αντίθεση με αυτά που προβλέπει η νομοθεσία -και αφού εν πρώτοις χαρακτηρίστηκε ως αιχμή- απαντήθηκε με τη φράση «ποια νομοθεσία, δεν υπάρχει τέτοια».
  4. Καλώ όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ. να ζητήσουμε έκτακτη εκ νέου σύγκλιση εντός 2 ημερών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών , με τη χρήση της πλατφόρμας Ζευς, για να αποφύγουμε πιθανή διοίκηση πρωτοδικείου με ότι αυτό συνεπάγεται για το Ελληνικό Μπάσκετ.
  5. Δηλώνω ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα παραπάνω, παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. μη θέλοντας να συμβάλω στον κατήφορο του ελληνικού μπάσκετ που δρομολογείται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.