Διακρισεις του «Ηροδικου» σε πανελληνιους και διεθνεις αγωνες

Στα αθλήματα του Parabadminton, της ποδηλασίας και της κολύμβησης

Σε τρεις διαφορετικές αθλητικές διοργανώσεις συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα οι αθλητής του «Ηρόδικου», καταφέρνοντας μάλιστα να αποσπάσουν διακρίσεις, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο.

Η αρχή έγινε με το πανελλήνιο πρωτάθλημα Parabadminton το οποίο διεξήχθη στις 29 με 30 Απριλίου στη Αλεξανδρούπολη. Οι αθλητές του συλλόγου της πόλης μας γύρισαν με εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλές θέσεις σε πολλές κατηγορίες .

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία SU5 Γ η Σωτηρία Χαριτίδου κατέκτησε τη δεύτερη θέση, στην κατηγορία SL3 AA ο Θεόδωρος Ματουσίδης κατέλαβε τη δεύτερη θέση, στην κατηγορία WH1 ο Γιώργος Παπαδόπουλος κατέκτησε την πρώτη θέση, στην κατηγορία MAX8 XD οι Θεόδωρος Ματουσίδης και Σωτηρία Χαριτίδου κατέκτησαν την πρώτη θέση, στην κατηγορία OPEN WH ο  Γιώργος Παπαδόπουλος κατέλαβε πρώτη θέση.

Ποδηλασία

Η συνέχεια δόθηκε με το άθλημα της ποδηλασίας, στο οποίο οι αθλητές του Ηρόδικου επέστρεψαν με δύο χάλκινα μετάλλια από το παγκόσμιο κύπελλο που διοργανώθηκε στην  Ιταλία. Συγκεκριμένα ο Νίκος Παπαγγελής κατέλαβε τη 3η θέση στη ατομική χρονομέτρηση 13,6 χιλιομέτρων με χρόνο 18.59 πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή από το Βέλγιο και τον Χρυσό Ολυμπιονίκη από τη Αυστραλία. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα. Την ίδια εκπληκτική εμφάνιση έκανε και στον αγώνα αντοχής 68 χιλιομέτρων όπου με χρόνο 1.45.29 κατέκτησε ακόμα ένα χάλκινο μετάλλιο. Οι επιδόσεις αυτές πιστοποιούν το υψηλότατο επίπεδο που βρίσκεται ο αθλητής και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο του για επιπλέον θέσεις στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Κολύμβηση

Η αυλαία των αθλητικών εμφανίσεων της περιόδου για τον «Ηρόδικο» έπεσε με το άθλημα της κολύμβησης.  Με επιτυχία οι κολυμβητές του συλλόγου ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στους αγώνες Citi Para Swimming World Series που διεξήχθησαν στο Βερολίνο της Γερμανίας στις 11 έως 14 Μαΐου. Στους εν λόγω αγώνες συμμετείχαν από πλευράς «Ηρόδικου» οι αθλητές Νίκος Κοντού και Δημήτρης Καρυπίδης και οι αθλήτριες Μαρίνα Νικολέτα Λαζαρίδου και Ευθυμία Γκουλή.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης στην κατηγορία S1 με πολύ καλή εμφάνιση πέτυχε τους καλύτερους φετινούς του χρόνους, αγωνίστηκε στα 50μ. ύπτιο με 1:29.58 όσο και στο 100άρι του αγωνίσματος με 3:07.84 επιβεβαιώνοντας τα όρια του για το Μάντσεστερ 2023 και τους Παραολυμπιακούς του 2024. Στα ίδια αγωνίσματα ίδιας κατηγορίας αγωνίστηκε και ο Νίκος Κοντού επιβεβαιώνοντας τα όρια του για τους Παραολυμπιακούς και κάνοντας καλύτερη φετινή εμφάνιση.

Εξίσου τρομερές αποδόσεις κατέγραψαν και οι αθλήτριες του Συλλόγου, με τη Ευθυμία Γκουλή στη κατηγορία  SB8 στα 100μ πρόσθιο να εξασφαλίζει τη πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Manchester 2023 και ένα μόλις δευτερόλεπτο μακριά από το Παραολυμπιακό όριο του Παρισιού. Τέλος, η μικρότερη συμμετέχουσα του Συλλόγου αλλά εξίσου δυνατή στις αποδόσεις της, η Μαρίνα-Νικολέτα Λαζαρίδου στην κατηγορία S8 στα αγωνίσματα 50μ,100μ,400μ ελεύθερο και 100μ ύπτιο έκανε τρομερή εμφάνιση και είναι έτοιμη για να σαρώσει και στο Πανελλήνιο Κολύμβησης 2023 που θα πραγματοποιηθεί τέλος Μάιου στο ΟΑΚΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.