Διακρισεις της ομαδας αγωνιστικης αναρριχησης του ΕΟΣ Ξανθης

Τέσσερις αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο και επιλέχθηκαν για την εθνική ομάδα

Στο 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης, που έγινε  στον Αλμυρό και το Βόλο, στις 22-23 Μαΐου, συμμετείχε η ομάδα του ΕΟΣ Ξάνθης. Η ομάδα του ορειβατικού συλλόγου της γειτονικής πόλης έλαβε μέρος με τέσσερις αθλητές, οι οποίοι και κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των διακριθέντων με τις επιδόσεις που πέτυχαν.

Συγκεκριμένα, στο αγώνισμα  boulder  κατέλαβαν 1η θέση στην κατηγορία  Ανδρών  ο αθλητής  Βαλσαμίδης  Ματθαίος, και 2η θέση στην κατηγορία  Νεανίδων η αθλήτρια  Παλτατσίδου  Ζωή.

Επίσης στο αγώνισμα  δυσκολίας (lead), κατέλαβαν 1η θέση στην κατηγορία  Ανδρών  ο αθλητής Βαλσαμίδης Ματθαίος 1η θέση στην κατηγορία  Παίδων ο αθλητής  Μπέρτος Βασίλης 2η θέση στην κατηγορία  Νεανίδων η αθλήτρια  Παλτατσίδου Ζωή 2η θέση στην κατηγορία  Παίδων ο αθλητής  Βαλσαμίδης Ιάσωνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους έχουν επιλεγεί στην εθνική ομάδα.

Όπως σπεύδει να τονίσει σε σχετικό του μήνυμα ο ΕΟΣ Ξάνθης, «τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν σε μια αγωνιστική περίοδο  που λόγω των ιδιαίτερων  συνθηκών της πανδημίας στέρησαν  τη δυνατότητα συστηματικής προπόνησης  τόσο στους αθλητές όσο και  στους μικρούς μας αναρριχητές που ξεκίνησαν τα πρώτα τους  βήματα –σκαρφαλώματα. Η εξαιρετική, λοιπόν, παρουσία της ομάδας της Ξάνθης,  κάνει επιτακτική  την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων χώρων προπόνησης αλλά και εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση αγώνων, γεγονός που θα καταστήσει την Ξάνθη κορυφαίο αθλητικό κέντρο, πανελλαδικά. Η αγωνιστική αναρρίχηση είναι ένα άθλημα που εξελίσσεται, ανεβαίνει σε δημοφιλία και φέτος για πρώτη φορά περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν  στο Τόκιο».

«Είναι στοιχείο υγιούς αθλητικού πνεύματος, ακόμα και σε τέτοιες ιδιαίτερες περιστάσεις, οι νέοι/ες μας να παραμένουν  συνεπείς στην προσπάθεια  και τον αγώνα τους» υπογραμμίζει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.