Δεν ξεχναει το περασμα του απο τον Πανθρακικο ο Δημητρης Παπαδοπουλος

Αγωνίστηκε για μία σεζόν ωστόσο έχει πολλά να θυμάται

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνίστηκε για μια σεζόν στον Πανθρακικό, τον οποίο αγάπησε και αγαπήθηκε… Η ομάδα της Κομοτηνής αποτέλεσε σημείο ανάκαμψης σε μια εξαιρετική καριέρα, που εκείνη την περίοδο περνούσε μια «κρίση» ωστόσο το πέρασμα του από την Κομοτηνή τον έκανε να πάρει ξανά τα πάνω του.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που βρίσκεται πλέον στην Κύπρο έχοντας τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, κάνει τον απολογισμό της καριέρας και της ζωής στο gazzetta.gr και βγάζει μέσα από τη ψυχή του όσα είχε κλειδωμένα, κάνοντας ειδική αναφορά στην ομάδα της Κομοτηνής.

Γιατί Πανθρακικός, λοιπόν;

«Εντάξει, τη διετία που ήμουν στη Θέλτα τα νούμερά μου δεν ήταν καλά. Φαντάσου ότι πολλοί πίστευαν ότι τελείωσα το ποδόσφαιρο και ήμουν μόλις 30 χρονών. Τέλος πάντων, έκανα ατομικές προπονήσεις. Ο Πανθρακικός ανέβηκε με τον Σάββα Παντελίδη, με τον οποίο είχαμε παίξει αντίπαλοι σε ένα Προοδευτική-Ακράτητος. Με θυμόταν και μέσω του κουμπάρου μου, Λεωνίδα Παναγιωτάκου, ο οποίος ήταν κοινός γνωστός μας, έγινε η επαφή.

Εκείνος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε: “Θες τον Δημήτρη Παπαδόπουλο;”, με τον Παντελίδη να του λέει: “Πώς θα έρθει; Εμείς εδώ δεν έχουμε τόσα λεφτά” και εκείνος του εξήγησε ότι το μόνο που ήθελα τότε ήταν να παίξω. “Πες του να ανέβει”, του είπε κι έτσι βρεθήκαμε. Μου εξήγησε ξανά ότι δεν υπάρχουν λεφτά και εγώ ήμουν ξεκάθαρος λέγοντάς του: “Κόουτς, εγώ ήρθα για να παίξω. Δεν θέλω ούτε λεφτά ούτε τίποτα”.

Από τη διοίκηση μού είπαν: “Η πρόταση είναι 40.000 ευρώ, τα 10.000 μέχρι τα Χριστούγεννα και αν παίξεις θα πάρεις και τα άλλα 30.000 ευρώ”. Εγώ τους είπα: “Αν δεν παίξω μέχρι τον Οκτώβριο θα φύγω μόνος μου, δεν θα κάτσω εδώ για να πάρω 40.000 ευρώ. Ό,τι είναι δώστε μου”. Αυτό άρεσε πολύ και στον Σάββα, γιατί είδε ότι είχα κίνητρο. Ηθελε να δει ότι ήμουν ένας παίκτης που ακόμα είχα κίνητρο. Εκανα εργομετρικά – τα πρώτα δύο ματς τα είχα χάσει. Όταν ρώτησα τον Σάββα για το πώς ήταν τα αποτελέσματα των μετρήσεων μού είπε: “Είσαι πολύ καλά, είσαι καλύτερα απ’ αυτούς που έχουμε” (γέλια).

“Μου λέει: “Παίζεις με τον Παναθηναϊκό. Ξεκινάς”. Τότε ήμουν εγώ κι ο Βαϊρουά. Μας έβαλε μπροστά μαζί. Εγώ είχα να παίξω 90λεπτο έναν χρόνο τουλάχιστον σε επίσημο ματς. Το ματς πήγαινε όπως πήγαινε, αλλά ένιωθα καλά. Κουρασμένος αλλά… πήγαινα. Και βάζω τελικά το γκολ στο 83′ και νικάμε στο ματς».

Και να μην πιστεύεις, άρχισες να πιστεύεις στα σημάδια;

«Επέστρεψα εκεί που με είχαν όλοι τελειωμένο. Και στον Ατρόμητο που ήταν να πάω δεν με ήθελαν γιατί με είχαν όλοι τελειωμένο και στο 6μηνο ήθελε να με πάρει. Τέλος πάντων, αυτή ήταν η επιστροφή μου με τον Σάββα, με ομάδα που όλοι θεωρούσαν ότι θα πέσει. Εβαλα 12-13 γκολ και σώθηκε η ομάδα. Τα Χριστούγεννα με ήθελαν κι άλλες ομάδες – όπως ο Ατρόμητος – αλλά εγώ ήμουν σαφής ότι θα μείνω εκεί ως το καλοκαίρι και μετά θα το έβλεπα».

«Ο Καραολάνης ντρεπόταν και ερχόταν να μου δώσει κρυφά λεφτά»

Φαντάζομαι ότι για τα λεφτά θα υπήρξε άλλη κουβέντα μετά.

«Αυτός που έβαζε τα λεφτά τότε ήταν ο συγχωρεμένος ο Καραολάνης. Από την ντροπή του ερχόταν και μου έδινε έξτρα λεφτά. “Ελα εδώ, πάρ’τα και μη το πεις πουθενά”. Αυτά τα λεφτά τα έπαιρνα και κάναμε τραπέζια με την ομάδα. Δόξα τω Θεώ οικονομικά ήμουν και είμαι καλά, πέρασα από ομάδες που μου έδωσαν καλά συμβόλαια και δεν είχα θέματα. Πραγματικά το έβλεπα όλο αυτό ως κίνητρο για την επιστροφή μου. Mε την επιστροφή μου στην Ελλάδα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου όσο το δυνατόν καλύτερα και έκανα ένα δυνατό comeback. Βγήκα MVP του πρωταθλήματος, κάτι που νομίζω ότι δεν το έχει κάνει κάποιος άλλος, δηλαδή να παίζει σε ομάδα που παλεύει για την παραμονή και να βγαίνει κορυφαίος στη σεζόν συνολικά». Δείτε λιγότερα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.