Δεν καταφερε να κανει το «βημα» παραπανω ο Μπανιωτης στον τελικο του υψους

Άδοξα τελείωσε η συμμετοχή του Κώστα Μπανιώτη στον τελικό του ύψους ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Ο Κομοτηναίος αθλητής με το άλμα του στα 2,31μ. στα ημιτελικά της διοργάνωσης βελτίωσε το φετινό ατομικό του ρεκόρ, έδειχνε σε καλή κατάσταση και δημιούργησε προσδοκίες πως θα μπορούσε να κάνει το «βήμα» παραπάνω στον τελικό του αγωνίσματος, ωστόσο εμφανίστηκε «μαγκωμένος» και τελικά κατέλαβε την 14η θέση.
Αναλυτικότερα ο Μπανιώτης πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια  τα 2,20 και απέτυχε τρεις φορές στα 2,25 καταλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την 14η θέση.

Συναρπαστικός ο τελικός, χρειάστηκε αγώνας μπαράζ για να αναδειχθεί νικητής

O τελικός ήταν πάντως συναρπαστικός και κράτησε δύο ώρες, ενώ χρειάστηκε αγώνας μπαράζ για να αναδειχθεί νικητής, ο Καναδός Ντέρεκ Ντρούιν, που ήταν τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου. Το ασημένιο «μοιράστηκαν» ο Ουκρανός νικητής της Μόσχας πριν από δύο χρόνια Μποχντά Μπονταρένκο και ο Κινέζος Γκουονγουέι Ζάνγκ.
Και οι τρεις είχαν περάσει όλα τα ύψη έως και τα 2,33 με την πρώτη προσπάθεια, αλλά απέτυχαν και οι τρεις στα 2,36. Και επειδή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μόνο ένας μπορεί να είναι ο νικητής, η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε μπαράζ, όπου επιχείρησαν και μια τέταρτη προσπάθεια στο ίδιο ύψος. Απέτυχαν όμως, οπότε ο πήχης κατέβηκε δύο εκατοστά και εκεί, στα 2,34, μόνο ο Ντέρεκ Ντρούιν κατάφερε να το περάσει κι έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.