Δεν καταφερε να δραπετευσει απο το Αγρινιο με το πρωτο του «τριποντο» ο Πανθρακικος

Παναιτωλικός Πανθρακικός 1-0

Την Τρίτη του ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις γνώρισε ο Πανθρακικός στην πρώτη του έξοδο από την Κομοτηνή απέναντι στον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάκρεια του αγώνα με τον Πανθρακικό να κάνει πολλά λάθη κυρίως στην αμύντική του λειτουργία χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος του ξεκινήματος και να σημειώσει το πρώτο του «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ.  

Το «φιλμ» του αγώνα

Με σημαντικά στελέχη της ομάδας να απουσιάζουν (Λαδάκης, Ηλιάδης, Τζάνης, Ντιγκινί, Βάλτερ, Ίγκορ), ο Μάνουελ Ρόκα παρέταξε τον Πανθρακικό με σύστημα 3-5-2. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τριάδα στο κέντρο της άμυνας αποτελούνταν από τους Σερφά, Μελίσση και Ποτουρίδη, ενώ ως δεξί μπακ χαφ έπαιξε ο Χαβίτο και ως αριστερό ο Χρήστου. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μεχία και Σέτι, με τον Ροτζέριο να κινείται πιο μπροστά τους, στη μεσοεπιθετική γραμμή, και τους Χασομέρη και Νικόλτση να συνθέτουν το «πράσινο» επιθετικό δίδυμο.
 
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Ο 
Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως ο Πανθρακικός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 17ο λεπτό με τον Γιάννη Ποτουρίδη. Ο Ροτζέριο Μάρτινς εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Έλληνα αμυντικό λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε “τράνταξε” το αριστερό δοκάρι του Μανώλη Στεφανάκου.
 
Ό,τι δεν κατάφερε ο Ποτουρίδης στο 17', κατάφερε ο Μάρκο Μαρκόφσκι πέντε λεπτά αργότερα για τους Αγρινιώτες. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αμρ Ουαρντά έπιασε την κεφαλιά, ο Γιώργος Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά, όμως ο Μαρκόφσκι βρέθηκε την πορεία της μπάλας και με πλασέ προ κενής εστίας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μάνουελ Ρόκα μπήκαν πιο δυνατά, με στόχο την ισοφάριση, όμως ο Παναιτωλικός έκλεισε τους χώρους και δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας στους φιλοξενούμενους. Παράλληλα, έχασε τρεις καλές ευκαιρίες να διευρύνει το υπέρ του προβάδισμα. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Λιονέλ Πόντες να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη στα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος. 

Μάνουελ Ρόκα: «Χάσαμε δίκαια»

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Πανθρακικού, Μάνουελ Ρόκα, στάθηκε στο γεγονός ότι ο Πανθρακικός δέχθηκε γκολ στη πρώτη ευκαιρία του Παναιτωλικού, χαρακτηρίζοντας δίκαιη τη νίκη των «κυανοκίτρινων». «Αν και εμείς είχαμε ευκαιρίες, πρέπει να βάλεις και το γκολ αν θες να κερδίσεις. Λέμε πως είναι άδικο το ποδόσφαιρο, όταν έχεις 3-4 κλασσικές ευκαιρίες και δεν μπορείς να βάλεις το γκολ. Εμείς δεν είχαμε τόσο κλασσικές ευκαιρίες αλλά, όταν κάνεις φάσεις και δεν μπορείς να βάλεις το γκολ, σημαίνει πως κάτι δεν κάνεις καλά, ειδικά όταν δέχεσαι το γκολ με την πρώτη ευκαιρία από εκτέλεση κόρνερ του αντιπάλου.
 
Πιστεύω πως δίκαια κέρδισε ο Παναιτωλικός, αν και εμείς είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε πρώτοι γκολ και δεν τα καταφέραμε. Ένα γκολ νωρίς μπορεί να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά η ομάδα μου δεν έπεσε, συνέχισε να παλεύει και πιστεύαμε πως μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δυστυχώς για εμάς, στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε καλά το σκορ και έκλεισε τους χώρους που βρίσκαμε στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε.
 
Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έδωσαν τα πάντα σε μία δύσκολη έδρα. Είχαν ψυχή και πάθος, επιτίθονταν όλοι μαζί όπως και αμύνονταν και βρίσκονται σε καλό δρόμο, αφού συνέχισαν στον καλό δρόμο του δευτέρου ημιχρόνου του παιχνιδιού με τη Βέροια, πράγμα που με κάνει αισιόδοξο για τη συνέχεια», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (60' Βιγιαφάνες), Ουάρντα (84' Ρουσκουγιέδα).
Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μάρτινς (58' Μαρκόπουλος), Χαβίτο, Χασομέρης, Μεχία, Σερφά, Σέτι, Χρήστου (84' Ζδράβος-Ρίζος), Νικόλτσης, Ποτουρίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.