Δεν “Χ”αρηκε κανεις

Βέροια - Πανθρακικός 0-0

Έναν πολύτιμο βαθμό απέσπασε η ομάδα της πόλης μας στη Βέροια, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16 στη μάχη που δίνει για να ανέβει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
 
Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος, προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των γηπεδούχων, είχε δύο αξιόλογες ευκαιρίες με σουτ από τους Βάλτερ και Ντιγκινί στο 14ο και το 21ο λεπτό αντίστοιχα, ενώ η Βέροια χρειάστηκε 28 λεπτά παιχνιδιού για να καταγράψει την πρώτη της φάση, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει δίχως ανησυχία το σουτ που επιχείρησε ο Κόλα.
 
Από το 30’ ως και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η «Βασίλισσα του Βορρά» άσκησε μεγάλη πίεση προς τα καρέ του Πανθρακικού. Ο Κόλα απείλησε ξανά στο 39’ παίρνοντας την κεφαλιά, αφού πρόλαβε την έξοδο του Αθανασιάδη, με τον Παπαγεωργίου να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, ενώ στο 45’ ο γκολκίπερ της ομάδας μας απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ναζλίδη, κρατώντας το 0-0.
 
Νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, με τον Ίγκορ να αντικαθιστά στο 53’ τον Ροτζέριο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο προπονητής του Πανθρακικού αναγκάστηκε να προχωρήσει και στη δεύτερή του κίνηση από τον πάγκο, καθώς ο Βάλτερ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Χασομέρης.
 
Στο 65’ η Βέροια είχε την καλύτερή της ευκαιρία στο ματς, με την κεφαλιά του Κόλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη, ενώ στο 69’ σημειώθηκε και η μοναδική φάση του Πανθρακικού στην επανάληψη, με τον Μελίσση να πιάνει δυνατή κεφαλιά, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη από την αριστερή πλευρά, και την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από την εστία του Λόπεθ.
 
Μάλιστα, ο έμπειρος αμυντικός του Πανθακικού, ο οποίος φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού από το 73’ και μετά, από τη στιγμή δηλαδή που ο Λαδάκης άφησε τη θέση του στον Ηλιάδη, στην τρίτη και τελευταία αλλαγή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, στο 86’ πραγματοποίησε μια σωτήρια επέμβαση διώχνοντας με κεφαλιά την μπάλα πριν να καταλήξει στα δίχτυα, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Πανθρακικού.
 
Έτσι, ο Πανθρακικός κράτησε ως και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αρετόπουλου το 0-0, φεύγοντας από την έδρα της Βέροιας με μια πολύτιμη ισοπαλία, η οποία και τον ανεβάσει πλέον στους 12 βαθμούς, μετά από 17 αγωνιστικές στο φετινό Πρωτάθλημα. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Θα πρέπει να δείχνουμε τα ίδια στοιχεία σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια»

Ευχαριστημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του επέδειξε ξανά καλά αγωνιστικά στοιχεία μετά το «μπλακ άουτ» της Τρίπολης εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη τύπου, μετά τον αγώνα.
 
Αναλυτικότερα ο προπονητής του Πανθρακικού δήλωσε:
 
«Μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα που γνωρίσαμε στην Τρίπολη, δείξαμε ξανά τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν ομάδα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, μπαίναμε δυνατά στις μονομαχίες, είχαμε πολλά τρεξίματα και δείξαμε διάθεση. Βέβαια, η Βέροια είχε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και την εικόνα που παρουσιάσαμε.
 
Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν ιδανικές προϋποθέσεις για να πετύχουμε και κάποιο τέρμα, κάνοντας μια καλή τελική. Θα πρέπει να δείχνουμε τα ίδια στοιχεία σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια που απομένουν για να καταφέρουμε αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε ακατόρθωτο. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά τον τελευταίο καιρό και θα προσπαθήσουμε σε κάθε αγώνα να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Όστοϊτς (75’ Νάστος), Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (60’ Αμπντούν), Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Κόλα (81’ Καϊκούτ).
 
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (73’ Ηλιάδης), Μεχία, Βάλτερ (58’ Χασομέρης), Χαβίτο, Ροτζέριο (53’ Ίγκορ), Ντιγκινί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.