Δεν μπορεσε να εξαργυρωσει την υπεροχη του

Πανθρακικός - Παναιτωλικός 0-0

Ο Πανθρακικός δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του και τις ευκαιρίες του και αντί να κερδίσει τον Παναιτωλικό, όπως άξιζε άλλωστε, «κόλλησε» στο 0-0, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16, έχοντας πλέον 13 βαθμούς. 

Τα συστήματα των δύο προπονητών

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τους παίκτες τους με σύστημα 4-2-3-1 με τον Αθανασιάση κάτω από τα γκολποστ, τους Παπαγεωργίου και Ποτουρίδη στα άκρα της άμυνας και τους Μπουγαΐδη και Μελίσση ως στόπερ. Στο κέντρο ήταν ο Λαδάκης και ο Μεχία, δεκάρι ο Ντιγκινί, εξτρέμ οι Χασομέρης και Μπαϊκαρά και φορ ο Ίγκορ.
 
Με ίδιο σύστημα πρατάχθηκε στο γήπεδο και η ομάδα του Παναιτωλικού. Συγκεκριμένα ο Κυριακίδης ήταν ο πορτιέρο της ομάδας, με τους Μύγα και Κουτρομάνο στα δύο άκρα της άμυνας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κούσα και Παπάζογλου. Στον άξονα του κέντρου έλαβαν θέση οι Μάκο και Πάουλο, δεκάρι ο Ουάρντα. Στα δύο άκρα της επίθεσης οι Βιγιαφάνιες και Ρουσκουγιέδα και φορ ο Μαρκόβσκι. 

Το φιλμ του αγώνα

Η ομάδα της πόλης μας ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάθεση να επιβληθεί του αντιπάλου της και τα κατάφερε. Είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε τον Παναιτωλικό σε όλο το πρώτο 45λεπτο μη επιτρέποντάς του να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Αθανασιάδη. Την ίδια στιγμή επιχειρούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη, μα δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία, με εξαίρεση δύο σουτ από τους Παπαγεωργίου και Ίγκορ, τα οποία, ωστόσο, δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη.
 
Στο 40ο λεπτό του αγώνα, μάλιστα, ο Πανθρακικός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, δεδομένου πως ο Κουτρομάνος του Παναιτωλικού αποβλήθηκε από τον διαιτητή Κύζα, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή έκανε χέρι σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντιγκινί.
 
Η εικόνα του παιχνιδιού δε διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανθρακικός συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ματς, μετατρέποντάς το σε δικό του επιθετικό «μονόλογο». Παρόλα αυτά υστέρησε σε ορισμένες περιπτώσεις στην τελική πάσα και σε άλλες στην τελική προσπάθεια, καθώς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμιά από τις 15 τελικές που κατέγραψε σε ολόκληρο το 90λεπτο για να σκοράρει το πολυπόθητο τέρμα.
 
Ο Κυριακίδης σταμάτησε στο 49’ την κοντινή προβολή του Ίγκορ και στο 53’ το δυνατό μακρινό σουτ του Ντιγκινί, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να πραγματοποιήσει στο 65’ την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Βάλτερ στη θέση του Χασομέρη, και βλέποντας 4 λεπτά αργότερα τον Μεχία να χάνει τη φάση του αγώνα, καθώς, από πλεονεκτική θέση μες στην περιοχή, κατέβασε την μπάλα, την έστρωσε και σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 
Στο 88’ Ντιγκινί και Μπαϊκαρά, σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Κυριακίδη, δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, όπως και με την κεφαλιά του στο 89’ ο Ροτζέριο, ο οποίος νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Λαδάκη, ενώ η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία για τον Πανθρακικό σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να μπλοκάρει σταθερά το μακρινό σουτ που εξαπέλυσε ο Μεχία.
 
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Πανθρακικό να μην καταφέρνει να κατακτήσει τους 3 βαθμούς, σε έναν αγώνα στον οποίο περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό του, κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, όμως του έλειψε το γκολ που θα έκανε τη διαφορά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Λαδάκης (76’ Ροτζέριο), Μεχία, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (65’ Βάλτερ), Ντιγκινί, Ίγκορ.

 

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουγέδα, Ουάρντα (89’ Χαντάκιας), Βιγιαφάνες (80’ Βασιλείου), Μαρκόφσκι (72’ Κάπελ). 

Δημήτρης Ελευθερόπουλους «Όποτε δικαιούμαστε να πάρουμε τη νίκη, δεν την έχουμε πάρει»


Ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στεκόμενος ιδιαίτερα στα «παιχνίδια της τύχης» αναφορικά με τα αποτελέσματα.
 
Πιο αναλυτικά ο προπονητής του Πανθρακικού δήλωσε:
 
«Με 15-1 τελικές, 32 γεμίσματα, σέντρες στο 3/3 του γηπέδου, σημαντικές ευκαιρίες και υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως ο Παναιτωλικός δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές, μόνο περήφανος μπορώ να είμαι για αυτούς. Δε δεχθήκαμε απειλή καμία από έναν αντίπαλο που έχει πολύ καλούς μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές. Όποτε δικαιούμαστε να πάρουμε τη νίκη, τότε δεν την έχουμε πάρει, αντίθετα όποτε δικαιούμαστε να χάσουμε, τότε χάνουμε. Γενικότερα, αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, κατά τη γνώμη μου έχουμε μια σειρά παιχνιδιών στα οποία αγωνιζόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο καθένας από εδώ και πέρα θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν. Ο στόχος μας είναι δύσκολος, αλλά όχι κάτι ανέφικτο».
 
«Μεταγραφές όχι μόνο δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά ορισμένοι παίκτες δεν θέλουν να έρθουν»
 
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταγραφικό κομμάτι σημειώνοντας πως «μεταγραφές όχι μόνο δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά ορισμένοι παίκτες δεν θέλουν να έρθουν. Για τους δικούς τους λόγους. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό κάθε παίκτη ή στην τσέπη της διοίκησης. Κάνει ότι μπορεί. Άλλοι θέλουν να μείνουν στην Αθήνα και άλλοι ζητάνε τρελά λεφτά. Κανείς δεν μου είπε όταν ήρθα πως θα κάνουμε 10 μεταγραφές. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε καινούριο χώρο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.