Δεν μπορεσε κοντρα στον πρωταθλητη

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 4-0

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει εδώ και μεγάλο διάστημα τον τίτλο του πρωταθλητή, υποδέχθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Πανθρακικό, που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Football League. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε τους Καπίνο στο τέρμα, Σιόβα και Μποτία στόπερ, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Τσιμίκας, κέντρο οι Ζντιέλαρ και Καμπιάσο, εξτρέμ οι Ερνάνι και Πάρντο, δεκάρι ο Τσόρι και φορ ο Πουλίδο.
Από την άλλη ο Πανθρακικός παρατάχθηκε με Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Παπαγεωργίου δεξί μπακ, στόπερ οι Μελίσσης και Μπουγαϊδης και αριστερά ο Ποτουρίδης. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τσιάρας και Γαβριηλίδης, δεξί εξτρέμ ο Ντιγκινί και αριστερό ο Μπαϊκαρά. Ο Ηλιάδης σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Ίγκορ. 

Η εικόνα της αναμέτρησης

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του από το ξεκίνημα, αλλά για 25 λεπτά ο Πανθρακικός κατάφερε να μην του επιτρέψει να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη. Η πίεση των Πρωταθλητών Ελλάδας, όμως, «λύγισε» τους παίκτες της ομάδας μας στο 25ο λεπτό, όταν ο Πουλίδο, με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.
 
Παρά το 1-0, ο Πανθρακικός προσπάθησε στην αντεπίθεση να απειλήσει, αλλά στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 28’, μετά την κεφαλιά-πάσα του Ντιγκινί, ούτε ο Μπαϊκαρά ούτε κι ο Ηλιάδης μπόρεσαν να τελειώσουν μια φάση με καλές προϋποθέσεις.
 
Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός αύξησε ξανά την πίεσή του κι έφτασε στην επίτευξη δύο ακόμη τερμάτων. Στο 40’ ο Πάρντο, έπειτα από ασίστ του Πουλίδου, πλάσαρε από κοντά για το 2-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ερνάνι, με δυνατό σουτ από το δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον γκολκίπερ του Πανθρακικού, σημειώνοντας το 3-0, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα.
 
Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί ευκαιρίες και τον Αθανασιάδη με τις αποκρούσεις του, στα σουτ των Ερνάνι και Σεμπά αλλά και με τη βοήθεια του δοκαριού σε μια άλλη περίπτωση, σε σουτ του Κασάμι μέσα από την περιοχή, να κρατάει το 3-0. Μάλιστα, η ομάδα της πόλης μας θα μπορούσε να μειώσει στο 73’, όταν ο Ντιγκινί σέντραρε από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι για τον παίκτη που αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Στοΐνοβιτς, τον Μουδούρογλου, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του τελευταίου αποτρέποντας το 3-1.
 
Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με ακόμη δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού να παίρνουν χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή τους, τον Ζδράβο, ο οποίος στο 73’ αντικατέστησε τον Παπαγεωργίου και τον Ψάλτη, που στο 87’ πήρε τη θέση του Ίγκορ, με τον Ολυμπιακό να διαμορφώνει το τελικό 4-0, μετά από εξαιρετικά εκδηλωμένη αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, και με σκόρερ τον Ερνάντι για δεύτερη φορά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο (83΄ Χουτεσιώτης), Μποτία, Ντομίνγκες (68΄ Σεμπά), Ομάρ, Πουλίδο, Σιόβας, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Ερνάνι, Πάρντο, Καμπιάσο (32΄ Κασάμι).
Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (73΄ Ζδράβος-Ρίζος), Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης Ηλιάδης (70΄ Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Γαβριηλίδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ίγκορ (87΄ Ψάλτης). 

Ζόραν Στοΐνοβιτς «Αντέξαμε για περίπου 25 λεπτά μετά όμως καταρρεύσαμε»

Απογοητευμένος μετά το 4-0 στο «Καραϊσκάκη» εμφανίστηκε ο Ζόραν Στοΐνοβιτς. Ο τεχνικός του Πανθρακικού, στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η ομάδα του κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ των ερυθρόλευκων.
 
Αναλυτικά:
 
«Είναι δύσκολο όταν είσαι στις τελευταίες θέσεις και παίζεις με τον πρωταθλητή. Σήμερα ήταν περίεργο που δεν υπήρχε κόσμος. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και φάνηκε σήμερα. Εμείς αντέξαμε για περίπου 25 λεπτά μετά όμως καταρρεύσαμε, έπεσε η ψυχολογία μας και δεν είχαμε όρεξη να παλέψουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε. Εμείς είχαμε δύο φάσεις αλλά δεν σκοράραμε σε αυτές.
 
Τι μπορούμε να κρατήσουμε από σήμερα; Ο Αθανασιάδης ήταν σε καλή ημέρα. Καλή ήταν και η απόδοση του Γαβριηλίδη. Ένα νέο παιδί το οποίο σήμερα μας έδειξε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτόν.
 
Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και την πορεία. Ελπίζουμε να είμαστε πιο δυνατοί και πιο ορεξάτοι στα τελευταία ματς και να αφήσουμε μια καλή εικόνα»
 
Ο προπονητής του Πανθρακικού στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σημειώνοντας:
«Όλοι ενημερωνόμαστε για αυτό και το ενδεχόμενο που δεν θέλουμε να γίνει. Αυτός που είναι ρομαντικός με το ποδόσφαιρο δεν ξέρει τι είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Ίσως να έπρεπε να ταρακουνηθούν τα πράγματα για να βελτιωθούν αλλά από την άλλη πλευρά δεν ξέρει πραγματικά τι μπορεί να προκαλέσει ένα Grexit. Δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι καλύτερο. Πρέπει να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο. Να υπάρχει ισορροπία στη Σούπερ Λίγκα, και στα άλλα πρωταθλήματα. Ευχόμαστε το καλύτερο και να μην πάνε στα άκρα τα πράγματα». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.