Δεν ανεδειξε νικητη το πρωτο «Ελ Θρακικο» της χρονιας

Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη 0 – 0

Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχθηκε ο Πανθρακικός στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τη Skoda Ξάνθη, στο ΔΑΚ Κομοτηνής.
 
Η ομάδα της πόλης μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλει το ρυθμό της και τα κατάφερε, καθώς, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα, και καθ’ όλη τη διάρκεια είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 24', όταν ο Χαβίτο έκανε εξαιρετική σέντρα από τη δεξιά πλευρά για τον Ντιγκινί, που με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσέναμο. Στο 38' ο Χαβίτο βρήκε χώρο στον άξονα και αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έπιασε δυνατό σουτ που μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ.
 
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να πραγματοποιεί την πρώτη του αλλαγή αναγκαστικά, αφού ο Μελίσσης αποχώρησε λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Χρήστου, με τον Ποτουρίδη να μετακινείται στο κέντρο της άμυνας.
 
Στην επανάληψη η Skoda Ξάνθη κατέγραψε τη μοναδική της αξιόλογη ευκαιρία στον αγώνα, όταν, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο από αριστερά, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η πρώτη μεγάλη φάση του Πανθρακικού στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 74ο λεπτό, με τον Μεχία να σεντράρει από δεξιά, τον Χασομέρη, πηδώντας πιο ψηλά από όλους, να κερδίζει την κεφαλιά και τον Τσέναμο να σταματάει για άλλη μία φορά προσπάθεια για γκολ του Πανθρακικού.
 
Στο 79' ο προπονητής του Πανθρακικού προσπάθησε να ενισχύσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του με την είσοδο του Ροτζέριο αντί του Λαδάκη, ενώ 10 λεπτά αργότερα το τελευταίο του «χαρτί» ήταν η αντικατάσταση του Χαβίτο από τον Νικόλτση.
 
Η ομάδα της πόλης μας πίεσε, με πάθος έψαξε το γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ωστόσο δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Στο 91ο λεπτό ο Παπαγεωργίου επιχείρησε σέντρα σουτ από δεξιά, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ξάνθης, ενώ αμέσως μετά ο Ποτουρίδης σούταρε με δύναμη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ύστερα από το φάουλ που εκτέλεσε ο Ροτζέριο από τη δεξιά πλευρά, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσέναμο, στην τελευταία φάση του αγώνα. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Αξίζαμε τη νίκη όμως η εκκλησία που βρίσκεται έξω από το γήπεδο και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης είχαν αντίθετη άποψη»

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής του Πανθρακικού, δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας σημειώνοντας πως το τελικό σκορ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του ματς. 
 
Αναλυτικότερα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος σημείωσε:
 «Ο καλύτερος Πανθρακικός της φετινής σεζόν υποχρέωσε την Ξάνθη στη χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Αξίζαμε τη νίκη, όμως η Αγία Σοφία, η εκκλησία που βρίσκεται έξω από το γήπεδο και ο Λουίτζι, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, μάλλον είχαν αντίθετη άποψη. Δεν ήμασταν απλά καλύτεροι από την Ξάνθη, αλλά επιβληθήκαμε κιόλας σε όλο τη διάρκεια του παιχνιδιού, μετά το αρχικό 20λεπτο. Είχαμε κυκλοφορία μπάλας, δεν κινδυνέψαμε καθόλου από την Ξάνθη, αντίθετα είχαμε αρκετές τελικές, σημαντικές φάσεις κι ένα δοκάρι με τον Παπαγεωργίου.
 
Κανείς, όμως, δε θα θυμάται αυτήν την εμφάνιση, αλλά το αποτέλεσμα. Και τώρα ξεκινάει το δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας, με εκτός έδρας παιχνίδια και δύσκολα εντός έδρας. Θα πρέπει να δουλέψουμε στον τομέα της νοοτροπίας και να φροντίσουμε εκτός έδρας να δείχνουμε τον ίδιο χαρακτήρα που έχουμε στους αγώνες στην έδρα μας. Στο γήπεδό μας σε κάθε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Ειδικά σήμερα ήμασταν εκπληκτικοί. Αλλά έτσι πρέπει να παίζουμε κι εκτός έδρας, γιατί πλέον πρέπει να διεκδικούμε παντού βαθμούς». 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης (46' Χρήστου), Σερφά, Πορτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (79' Ροτζέριο), Χαβίτο (89' Νικόλτσης), Χασομέρης, Ντιγκινί, Ίγκορ
 
Skoda Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Λισγάρας, Φλίσκας, Ζαραδούκας, Βασιλακάκης, Νιέτο (60' Ντιμιτρόφ), Χερέα, Λουσέρο, Τριάδης (46' Σολτάνι) – (72' Κρίστοφερ), Καπετάνος.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.