Δευτερος στην Ευρωπη ο τρομερος Ανδρικοπουλος

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, πηδώντας στα 16.58μ., εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πόλη

Απίστευτη εμφάνιση στο τριπλούν (16.58μ.) από τον Νικόλα Ανδρικόπουλο που θα ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου!

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο άλτης του τριπλούν Νικόλας Ανδρικόπουλος που με νέο ατομικό ρεκόρ και άλμα στα 16.58μ. κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου!

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού άρπαξε την ευκαιρία, ρίσκαρε και του βγήκε το άλμα που θα του χαρίσει το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας του και το πρώτο της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε με ένα safe άλμα στα 16.20μ. και συνέχισε με δύο άκυρα, αφού ρίσκαρε για να του βγει ένα μεγάλο άλμα που ένιωθε πως έχει στα πόδια του 100%. Στο τέταρτο άλμα πήδηξε στα 16.32μ. και δεν φάνηκε ικανοποιημένος όμως στην πέμπτη του προσπάθεια έκανε 16.58μ., και νέο ατομικό ρεκόρ (είχε 16.39μ.). Αυτό το άλμα ήταν αρκετό για να τον ανεβάσει στη δεύτερη θέση και να πετάξει εκτός βάθρου τον Αζέρο Μπαμπάγιεβ ενώ άφησε στην τρίτη θέση τον Γερμανό Χεζ, με ένα εκατοστό διαφορά.

Στην τελευταία προσπάθεια και αφού ο Ανδρικόπουλος ήξερε πως δεν χάνει με τίποτα τη θέση στο βάθρο, έκανε ένα ακόμη καλό άλμα το οποίο όμως ήταν άκυρο αλλά καμία σημασία δεν είχε πια αυτό. Πήρε τη γαλανόλευκη σημαία και έκανε τον γύρο του θριάμβου μαζί με δύο ακόμη κορυφαίους αθλητές. Μοναδική στιγμή για τον Έλληνα αθλητή και την ελληνική ομάδα.

Η τελική κατάταξη του τριπλούν ανδρών:

1.Πιτσάρδο (Πορτογαλία) 17.60μ.
2.Ανδρικόπουλος 16.58μ.
3.Χεζ (Γερμανία) 16.54μ
4.Περέιρα (Πορτογαλία) 16.51μ.
5.Μπαμπάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) 16.50μ.
6.Μπόκι (Ιταλία) 16.39μ.
7.Τσιάμης 16.39μ.
8.Καμποαρέ (Γαλλία) 16.11μ.
9.Τσακίρ (Τουρκία) 16.02μ.

Πηγή: Gazzetta.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.