Δευτερη ηττα για τον Πανθρακικο στο νεο πρωταθλημα

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την εικόνα της ομάδας στο β’ ημίχρονο

Με δύο γκολ του Αμπντούν η Βέροια κατάφερε να φύγει νικήτρια από το ΔΑΚ Κομοτηνής, αναγκάζοντας τον Πανθρακικό στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά ο Πανθρακικός εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς απέναντι στον Αστέρα και ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε καλά αγωνιστικά στοιχεία. 

Το φιλμ του αγώνα

Ο Πανθρακικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως άσκησε πίεση στην άμυνα της Βέροιας. Όσο περνούσε η ώρα, ωστόσο, η Βέροια κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο.
 
Στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιουργήθηκε στο παιχνίδι σημειώθηκε και γκολ. Ο Ναζλίδης πέρασε κάθετη μπαλιά στην περιοχή των γηπεδούχων και ο Αμπντούν με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη κάνοντας το 0-1.
 
Ο Πανθρακικός έφτασε κοντά στο 1-1 στο 25ο λεπτό, όμως ο Χασομέρης παρότι έκανε ωραία κίνηση το σουτ του φάτσα με τον Καντιμοίρη ήταν κακό. Στην επόμενη φάση η Βέροια ήταν εκείνη που έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Ο Ναζλίδης ξεπέρασε όμορφα δυο αντιπάλους, έκανε το πλασέ, όμως ο Αθανασιάδης με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.
 
Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για τον Πανθρακικό στο πρώτο μέρος έγινε στο 29ο λεπτό από «κομπίνα» στο κόρνερ και πάσα μέσα στην περιοχή με αποδέκτη τον Χαβίτο ο οποίος έσκαψε τη μπάλα, η οποία όμως χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και βγήκε άουτ.
 
Το δεύτερο μέρος θύμισε αρκετά στο ξεκίνημα του το πρώτο. Ο Πανθρακικός πίεσε για την ισοφάριση και έχασε μία καλή ευκαιρία στο 51’ μετά από ψαλιδάκι του Νικόλτση, που αντικατέστησε τον Χασομέρη στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ίγκορ πήρε μία δυνατή κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
 
Η Βέροια έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 70ο λεπτό αυτή τη φορά με πέναλτι, ύστερα από χέρι του Παπαγεωργίου. Ο Αμπντούν από τα 11 βήματα δεν αστόχησε δίνοντας διαφορά ασφαλείας στη «Βασίλισσα του Βορρά». Ο Πανθρακικός δεν το έβαλε κάτω και έφτασε κοντά στο 1-2 στο 75ο λεπτό, όμως ο Καντιμοίρης με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ κεφαλιά του Ροτζέριο.
 
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Πανθρακικό να χάνει μία καλή στιγμή με τον Νικόλτση.

Οι δηλώσεις του Ρόκα μετά το ματς με τη Βέροια

«Το δεύτερο ημίχρονο είναι ο Πανθρακικός που όλοι θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο»
 
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο προπονητής του Πανθρακικού Μανουέλ Ρόκα εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο τονίζοντας παράλληλα πως από κάθε παιχνίδι, έστω κι αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό η ομάδα πρέπει να κρατά τα θετικά στοιχεία.
 
Αναλυτικότερο ο προπονητής του Πανθρακικού ανέφερε στη συνέντευξη τύπου: 

Για την εμφάνιση της ομάδας

Το δεύτερο ημίχρονο είναι ο Πανθρακικός που όλοι θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο. Πρέπει να έχουμε το δεύτερο ημίχρονο ως παράδειγμα για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα. Βεβαίως πάλι με την πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου φάγαμε γκολ. Αυτό θέλω να το διορθώσουμε και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Θυμάμαι πέρσι δεν αφήναμε παίκτες στον χώρο αμαρκάριστους και χωρίς πρέσινγκ. Είχαμε πάθος στο παιχνίδι μας. Και πέρσι είχαμε πάρα πολλές αποτυχίες και τελικά κρατήσαμε την ομάδα Α’ Εθνική. Οπότε δεν πρέπει να κρατάμε τις αποτυχίες και τα αρνητικά αποτελέσματα, και να μπαίνουμε με αρνητική ψυχολογία στο μυαλό, αλλά να κρατήσουμε τα θετικά. Μπορεί να μην βάλαμε γκολ, αλλά σε αυτό το ματς είχαμε δοκάρια, είχαμε ευκαιρίες, καμία σχέση με το πρώτο παιχνίδι.
 
Τους βαθμούς που χάσαμε εντός έδρας, πρέπει να τους κερδίσουμε εκτός έδρας. Η δουλειά μου είναι να αλλάξω όσο μπορώ αυτά που κάνουμε λάθος. Μέσα στην εβδομάδα βλέπω ξανά τα παιχνίδια και προσπαθώ να διορθώσω τα λάθη που κάναμε. Η δουλειά μου είναι να διορθώνουμε τα λάθη και να βγάζουμε το καλύτερο από κάθε παίκτη. Είναι δουλειά του τεχνικού επιτελείου να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. 

Για το ρόστερ της ομάδας

Εγώ δεν θέλω παίκτες που δεν είναι στο ρόστερ. Πιστεύουμε αυτό το ρόστερ , δουλεύουμε με αυτό και θα κερδίσουμε με αυτό. Δεν μου λείπει κανείς από όσους είχαμε πέρυσι. 

Για τους τραυματισμούς παικτών

Όταν έχεις τραυματίες παικτών που είναι βαρόμετρο, όπως Ιγκόρ και Ντιγκινί, δημιουργείται πρόβλημα. Ο Ιγκόρ μέχρι και το τέλος προσπαθούσε, παρόλο το πρόβλημα που έχει με τον προσαγωγό. Μπόρεσε για 30 λεπτά. Αλλά για παράδειγμα και ο Νικόλτσης που τον αντικαθιστά είναι βελτιωμένος και έδειξε ότι μπορεί να παίξει Α’ Εθνική άνετα. 

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος

Θα παίξουμε πιο καλά όταν καταφέρουμε να εξαλείψουμε το άγχος από το παιχνίδι μας. Όταν χάνεις τα δύο πρώτα παιχνίδια χάνεις και την αυτοπεποίθηση σου γι αυτό πρέπει να κάνουμε τους παίκτες να νιώσουν σιγουριά και ασφάλεια στο παιχνίδι τους.

Ο Πανθρακικός δεν έπαιζε ποτέ «μπαλάρα» αλλά έπαιζε πάντα με πάθος και διάθεση, κάθε παίκτης έδινε πάντα το 100% των δυνατοτήτων του. Αν δεν μπορούμε αυτό να το βγάλουμε και φέτος, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Αλλά αυτό θα το βγάλουμε! Κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος θα δουλέψουμε τα λάθη μας και κυρίως στο κομμάτι της νοοτροπίας. Είμαστε παίκτες μαχητές! 

Για τον Μπαϊκαρά

Ο Μπαϊκαρά δεν έκανε προετοιμασία, αλλά ο σωματότυπός του είναι σκληρός, δυνατός και γρήγορα θα βρεθεί σε φόρμα. Πάντως, σε σχέση με αυτό που ρωτάτε πότε θα παίξει ο Πανθρακικός όπως πέρσι, εγώ θα πρεπει να προσαρμοστώ στους παίκτες που έχω, δεδομένων και των τραυματισμών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Σερφά, Χρήστου (Παπαχρήστος 84’), Σέτι, Μεχία, Μάρτινς, Χαβίτο, Τζάνης (Ίγκορ 46’), Χασομέρης (Νικόλτσης 46’)
 
Βέροια (Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός (Νάστος 72’), Ετζεγκουέλε, Τσουμάνης, Σιόντης, Βεργώνης, Αμπντούν, Γιουσούφ (Τάτος 68’), Μαγεφσκί (Ιμπραΐμ 90’), Μαγέφσκι, Ναζλίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.