Χρυσο μεταλλιο εφερε στην Κομοτηνη ο Αχμετ Κουρου

Ο Αθλητής του τμήματος Πάλη του ΑΣ Δημοκρίτειο κατέκτησε την κορυφή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Κ15

Την κορυφή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Κ15 που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα κατάφερε να κατακτήσει ο αθλητής του Τμήματος Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο Αχμέτ Κουρού.

Το Κλειστό Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων του ΕΑΚ Λάρισας φιλοξένησε για δύο μέρες τους καλύτερους νέους αθλητές της χώρας, που έδειξαν τις ικανότητές τους, αλλά και αγωνίστηκαν μεταξύ τους για να αναδειχτούν οι πρώτοι ανάμεσά τους.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Αχμέτ Κουρού, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε ηλικιακά χαμηλότερη κατηγορία (είναι 13 ετών) όμως αγωνίστηκε με ειδική αίτηση από τον προπονητή του, και κατάφερε να επικρατήσει των αντιπάλων του στην κατηγορία των 41 κιλών, παίρνοντας και την πρόκριση για να παλέψει για την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Όπως τόνισε ο προπονητής του Συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο αθλητής πάλεψε πάρα πολύ καλά, έδειξε την ικανότητά του απέναντι σε δύσκολο ανταγωνισμό, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει ικανούς αντιπάλους.

Δυστυχώς ο έτερος αθλητής του συλλόγου που συμμετείχε στους αγώνες, ο Αθανάσιος Πάτσος στα 62 κιλά, δεν τα πήγε τόσο καλά, αλλά όπως τόνισε ο κ. Καρυπίδης, μπορούν να δουλέψουν τα λάθη που έκανε και να συνεχίσουν να βελτιώνονται.

Τα μέλη του Τμήματος βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική δράση, με την Νικολέτα Μπάρμπα να κατακτά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 62 kg Γυναικών ενώ ο ΝιαζίΙμπίς κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα 125 kg Ανδρών πριν από δύο Σαββατοκύριακα.

Οι επόμενοι αγώνες είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ17 στις αρχές Απριλίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν τρείς αθλητές, ενώ τις ίδιες μέρες θα γίνει ένα τουρνουά για αθλητές μέχρι 15 ετών, στο οποίο θέλουν να συμμετάσχουν αρκετοί αθλητές του συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.