Χρηστος Βασκος: «Ο Πανθρακικος κινειται σε σωστες βασεις»

Ο πρώτος σκόρερ των «Πρασίνων» μίλησε για την πορεία της ομάδας, για την ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια

Ο Χρήστος Βάσκος αποτελεί συνώνυμο του γκολ για τη Ροδόπη, καθώς έχει αποδείξει την εκτελεστική του δεινότητα αρχικά με τη φανέλα της Δόξας Προσκυνητών, στη συνέχεια της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και της Ελπίδας Σαπών ενώ πλέον ξεχωρίζει στα γήπεδα της Γ΄ Εθνικής με τη φανέλα του Πανθρακικού. Ο πρώτος σκόρερ των «Πρασίνων» μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής για την πορεία της ομάδας της Κομοτηνής στο φετινό πρωτάθλημα, τους στόχους της ομάδας αλλά και του ίδιου για αυτήν και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμα καλύτερες ημέρες στην ομάδα της πόλης μας.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

ΠτΘ: Πώς κρίνεις την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας;

Χ.Β.: Είναι περίεργη χρονιά. Οι στόχοι ήταν υψηλοί από την αρχή και γι αυτό ήρθαν παιδιά με ποιότητα ώστε να πλαισιώσουν το ήδη υπάρχον  Πέσαμε σε μία Καβάλα που είναι ανταγωνιστική σε όλα τα κομμάτια. Η ομάδα έχει στρώσει, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Οι αλλαγές των προπονητών ίσως έπαιξε ρόλο και επηρέασε το αγωνιστικό κομμάτι. Χάσαμε βαθμούς στην έδρα μας, σε παιχνίδια που θα έπρεπε να είχαμε πάρει.

ΠτΘ: Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

Χ.Β.: Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Μακάρι η Καβάλα να έχει απώλειες βαθμών ώστε να τη φτάσουμε. Εμείς στρώσαμε, έχουμε ψυχολογία και θέληση και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά σαν τελικός. Για αυτό κιόλας έχουμε καταφέρει να ανατρέψει εις βάρος μας καταστάσεις.

ΠτΘ: Ποιο θεωρείς πως είναι το «ταβάνι» του Πανθρακικού;

Χ.Β.:  Η ομάδα κάνει σταθερά βήματα. Η περσινή χρονιά πήγε καλύτερα από ότι περιμέναμε όλοι. Η ομάδα φέτος βελτιώθηκε σε όλα τα κομμάτια, όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στο διοικητικό και το οργανωτικό. Η ομάδα έχει μπει σε μια ανοδική πορεία και κάθε χρόνο θα πηγαίνει καλύτερα. Δεν υπάρχει ταβάνι στην ομάδα μας. Αν ήμασταν πιο κοντά στη βαθμολογία με την Καβάλα, με την κατάσταση που είμαστε τώρα θα σου έλεγα με σιγουριά πως δεν θα χάναμε το πρωτάθλημα.

ΠτΘ: Δείχνετε πολύ δεμένοι εντός και εκτός γηπέδου. Πόσο ρόλο παίζει αυτό σε μία ομάδα;

Χ.Β.: Σίγουρα παίζει ρόλο. Τα αποδυτήρια ήταν πάντα το όπλο μας. Γνωριζόμασταν με τα παιδιά και εκτός ποδοσφαίρου και όσοι έρχονται ενσωματώνονται σε αυτό το κλίμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι σχέσεις μας είναι πολύ δυνατές. Το πάθος για τη φανέλα και για το συμπαίχτη είναι συστατικά σημαντικά για μία ομάδα

ΠτΘ: Πώς βιώνεις τη στήριξη του κόσμου;

Χ.Β.:  Ο κόσμος στηρίζει. Θέλουμε πάντα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο αλλά το βιώνω σαν μία παράσταση. Όσο η ομάδα νικάει, παίζει καλό ποδόσφαιρο τόσο θα έρχεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Το βιώνω και στο δρόμο. Απλός κόσμος ζει για την ομάδα, τα παιδιά την αγαπάνε και ζούμε όμορφες στιγμές και νομίζω πως φαίνεται πως κάτι καλό γίνεται. Όσο ανοίγει ο καιρός και η ομάδα φέρνει καλά αποτελέσματα είναι ευκαιρία να βλέπουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

ΠτΘ: Ποιο είναι το συναίσθημα όταν αγωνίζεσαι με το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

Χ.Β.: Είναι μεγάλο το βάρος, νιώθω υπερήφανος και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που είναι αρχηγοί νιώθουμε το ίδιο συναίσθημα. Είναι πολύ σημαντικό.

ΠτΘ: Ποια παιχνίδια ξεχωρίζεις από όλα όσα αγωνίστηκες με τη φανέλα του Πανθρακικού;

Χ.Β.: Σίγουρα το ένα είναι το τελευταίο παιχνίδι των μπαράζ με την Προσοτσάνη που κερδίσαμε και ανεβήκαμε και αυτό που ξεχώρισα ήταν το 3-2 με την Καβάλα που επίσης είχε παλμό στην κερκίδα και αποδείξαμε πως επιστρέψαμε για τα καλά απέναντι σε μία παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.