Χοσε Μανουελ Ροκα, προπονητης Πανθρακικου «Κερδισαμε το στοιχημα μας»

Ράζβαν Λουτσέσκου, προπονητής Σκόν​τα Ξάνθης «Στο μυαλό μας είναι ο τελικός»

Ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής ανέφερε, στην αρχική του τοποθέτηση: «Ουφ, σωθήκαμε! Αξίζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και δεν το λέω απλά επειδή στο επίκεντρο πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές. Είχαμε ένα ρόστερ που έπεσε 40 φορές και ξανασηκώθηκε 41 φορές. Και στις αποτυχίες και στις επιτυχίες ήμασταν όλοι ενωμένοι, σαν μια γροθιά. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να σωθούμε από την πρώτη στιγμή, με τη στήριξη και της διοίκησης. Νομίζω πως είναι μια μεγάλη επιτυχία που ο Πανθρακικός κατάφερε να πετύχει την παραμονή, ειδικά αν σκεφτούμε πώς άρχισε αυτή η χρονιά. Προσωπικά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο που μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω σαν προπονητής σε αυτήν την ομάδα. Ήταν ένα στοίχημα για τη διοίκηση και για εμένα που το κερδίσαμε. Επίσης θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στον Χάρη Μαυρομάτη, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα, ειδικά μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα, ήταν δίπλα μου σαν τον μεγάλο αδερφό που δεν έχω».
 
Για το αν θα παραμείνει ο ίδιος στην ομάδα: «Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Πανθρακικός θα αγωνιστεί για τέταρτη διαδοχική σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα είναι πάνω από όλα και δεν είναι μικρό πράγμα για μια ομάδα του μεγέθους του Πανθρακικού να μείνει για τέταρτη σερί χρονιά στη Σούπερ Λιγκ. Σημασία δεν έχει αν θα μείνω εγώ στην ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια ο Πανθρακικός είχε πολύ καλούς προπονητές. Ο Άκης Μάντζιος, πέρυσι, παλιότερα ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο Σάββας Παντελίδης, ο Αλμπέρτ Καρτιέ, ο Εμίλιο Φερέρα. Ο Πανθρακικός θα συνεχίσει την πορεία του στη Σούπερ Λιγκ και μακάρι η εικόνα που είδαμε σήμερα με ένα γεμάτο γήπεδο να συμβαίνει πιο συχνά. Μακάρι αυτό το “όλη η πόλη μια ομάδα” που μέσα στην εβδομάδα βγάλαμε σαν σύνθημα να μη μείνει σαν ένα βίντεο στο youtube και στη συνέχεια να υπάρχει εξίσου μεγάλη στήριξη στην ομάδα από τον κόσμο και να γεμίζει πιο συχνά το γήπεδο».
 
Για το αν ήταν στοίχημα για τον ίδιο να πετύχει την παραμονή, αφού ως παίκτης βίωσε έναν υποβιβασμό το 2010: «Είχα στεναχωρηθεί πολύ όταν έφυγα με την ομάδα να έχει υποβιβαστεί. Κι είχα σίγουρα κι εγώ μεγάλη ευθύνη, ως τερματοφύλακας που έπαιζα. Ήθελα να ξαναγυρίσω σαν προπονητής και να επιστρέψω ό,τι μπορούσα, με μια επιτυχία, στην ομάδα που ήταν η πρώτη που με έφερε στην Ελλάδα. Κι ευτυχώς όλα πήγαν καλά».
 
Για το στοιχείο εκείνο που βοήθησε τον Πανθρακικό να ανατρέψει τα δεδομένα που ήταν εις βάρος του όταν ανέλαβε ο ίδιος την ομάδα αλλά ακόμη και πριν μερικές αγωνιστικές: «Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν ότι από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Αυτό ήθελα κι εγώ με τους συνεργάτες μου αλλά και τη διοίκηση από την αρχή. Μιλούσαμε με τα παιδιά και τους λέγαμε ότι πρέπει να έχουμε πίστη στους εαυτούς μας, ότι μπορούμε να σωθούμε, ακόμη κι αν μερικές φορές η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Πολλοί μας θεωρούσαν πεσμένους πριν από λίγες αγωνιστικές, αλλά εμείς δώσαμε την απάντησή μας, δείξαμε ότι μπορούσε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο εδώ στο ΔΑΚ».

Ράζβαν Λουτσέσκου, προπονητής Σκόντα Ξάνθης «Στο μυαλό μας είναι ο τελικός»

Ο τεχνικός της φιλοξενούμενης ομάδας δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε μια ομάδα που ήθελε τη νίκη για να μείνει στην κατηγορία και μια άλλη που έχει στο μυαλό της πλέον τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πανθρακικός μπήκε στην αρχή με πολύ επιθετικότητα, πολλή κίνηση, εμείς προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε απουσίες αρκετών σημαντικών ποδοσφαιριστών, είτε εξαιτίας τραυματισμών είτε εξαιτίας τιμωριών, ενώ προτιμήσαμε να προφυλάξουμε και ορισμένους ενόψει του τελικού του Κυπέλλου. Συγχαρητήρια στον Πανθρακικό για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Εμείς πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλουμε να απολαύσουμε τον αγώνα αυτόν. Θα είναι ο πρώτος τελικός για πολλούς από τους παίκτες μας. Παράλληλα, όμως, θα διεκδικήσουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.