«Χαλκινη» στο Ευρωπαικο η Κομοτηναια Νικολετα Μπαρμπα

Χρειάστηκε μόλις 44 δευτερόλεπτα για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Έμα Κάρι

Με μία τεράστια επιτυχία για την ελληνική Πάλη ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στο Βουκουρέστι. Η Κομοτηναία αθλήτρια Νικολέτα Μπάρμπα σαν… ταύρος σε υαλοπωλείο χρειάστηκε μόλις 44 δευτερόλεπτα για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Έμα Κάρι!

Ο «οδοστρωτήρας» μπήκε αποφασισμένος στον «μικρό» τελικό και εκτροχίασε την Ιταλίδα αντίπαλό της πριν η τελευταία συνειδητοποιήσει πως η μάχη… ξεκίνησε! Η 17χρονη Μπάρμπα έριξε στην παλέστρα την Κάρι και με συνοπτικές διαδικασίες κέρδισε με τεχνική υπεροχή.

Να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο είχε πετύχει και την Πέμπτη (16/6). Η πρωταθλήτρια από την Κομοτηνή στον πρώτο της αγώνα στην κατηγορία των 69 κιλών χρειάστηκε μόλις 31 δευτερόλεπτα για να τη νικήσει με πτώση την Αμπρέ Μαργκό Μπουζιγιάρ από την Γαλλία. Στη συνέχεια διέλυσε με τεχνική υπεροχή της Γκεργκάνα Τοντόροβα Στογιάνοβα από την Βουλγαρία και πέρασε στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την Νάντια Σοκολόφσκα, με την Ουκρανή να παίρνει τη νίκη.

Στην 13η θέση η Ελλάδα

Η χώρα μας κατετάγη 13η ανάμεσα σε 26 χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς. Εκτός από τους 15 που πήρε από την επιτυχία της Νικολέτας Μπάρμπα, 4 πρόσθεσε η Αγάπη Αμπελίδου, με την 9η θέση στα 57 κιλά. Από 2 έδωσαν η Ελπίδα Κουτέλη (10η στα 53 κιλά) και η Δροσούλα Τζιανακοπούλου (10η στα 65 κιλά).

Παράλληλα, στην 11η θέση πλασαρίστηκε η Ευαγγελία Τρανού στα 61 κιλά.

Στα ρεπεσάζ της Ελευθέρας Κορωνίδης και Καρνάβας

Η πρώτη ημέρα στο Ευρωπαϊκό Παίδων της Ελευθέρας έφερε τους Παύλο Κορωνίδη και Ηλία Ραφαήλ Καρνάβα στα ρεπεσάζ. Ο πρώτος στα 55 κιλά έχασε από τον Τζαμάλ Αμπάσοφ (Αζερμπαϊτζάν), ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό και ο δεύτερος στα 65 κιλά από τον Γκόγκα Οτινασβίλι (Γεωργία).

Πλέον, ο Κορωνίδης θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Ουνάι Πένιας Μερίνο και ο Καρνάβας τον Αυστριακό Ρασίντ Αμπακάροφ.

Στα 80 κιλά ο Άγγελος Αποστολίδης έχασε από τον Σάντρο Κουρασβίλι στη φάση των «16». Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 1-0 μετά από ποινή που δέχθηκε ο Γεωργιανός, ωστόσο αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να χάνει 4-1, γεγονός που του ανέτρεψε τα δεδομένα.

Φινάλε με δύο συμμετοχές

Το Σάββατο (18/6) εκτός από τους Κορωνίδη και Καρνάβα που θα αγωνιστούν στα ρεπεσάζ των κατηγοριών τους η χώρας μας θα εκπροσωπηθεί στην Ελευθέρα από τους Φίλιππο Ψωμά και Θεοχάρη Κουγιουμτσίδη.

Ο Ψωμάς στα προκριματικά των 60 κιλών θα αντιμετωπίσει τον Σκοπιανό Αρμπέν Σεϊντί, ενώ ο Κουγιουμτσίδης στα 71 κιλά θα κοντραριστεί με τον Αχμέτ Γιαγκάν από την Τουρκία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.