Μπαραζ Ανοδου: Σημαντικο βημα ανοδου για τις γυναικες του ΓΑΣ Κομοτηνη

Επικράτησαν του Ολυμπιακού Βόλου και έκαναν το 3/3

Σε έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς οι γυναίκες του ΓΑΣ Κομοτηνή πήραν μια σπουδαία νίκη επικρατώντας του Ολυμπιακού Βόλου με 55-51 κάνοντας αποφασιστικό βήμα ανόδου στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου.

Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα οι ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 11-7 υπέρ των κοριτσιών του Φώτη Ζάντζα ενώ στο δεύτερο η ομάδα της Κομοτηνής  «ανέβασε στροφές» και κατάφερε να «ξεφύγει» με μια μικρή διαφορά 7 πόντων,  με το 21 -14 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με κύριο όπλο την άμυνά τους οι γυναίκες του ΓΑΣ κατάφεραν να χτίσουν μία σημαντική διαφορά πόντων, με την ομάδα της Κομοτηνής να προηγείται ακόμα και με 13 πόντους στα μέσα της 3ης περιόδου. Με πρωτεργάτισσες την Σαράντη και την Ιωάννου, που τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων η κάθε μία,  η ομάδα του ΓΑΣ «ξέφυγε στο σκορ» και όλα έδειχναν πως η νίκη θα ερχόταν εύκολα. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.Η πίεση που άσκησε στα τελευταία 5 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου έφερε ένα σερί 3-14 και το σκορ από 41-24 μετατράπηκε στο 44-38 που ήταν και το σκορ του 3ου δεκαλέπτου. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Φώτη Ζάντζα να έχει δώσει εντολή για να πιέσουν οι αθλήτριες του και να «καθαρίσουν» το ματς. Παρόλο που ο ΓΑΣ προηγήθηκε μέχρι και με 10 πόντους, η Σιουμουρέκη και η Χαλιβέρα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς με τους 11 πόντους που σημείωσαν «έβαλαν» φωτιά στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Με το σκορ να είναι στο 53-51, ένα άστοχο σουτ τριών πόντων της ομάδας του Βόλου και ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα της Ράπτη πάνω στην Χόνδρου,  έφεραν το σκορ στο 55-51 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα .

Αξίζει να σημειωθεί  πως πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 55-51

Διαιτητές : Κλεπουσνιώτου – Αβρονιδάκης- Σαλικίδης

Δεκάλεπτα:11-7 , 21-14 , 44-38 , 55-51

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Ζάντζας): Μουτζίκη, Βασιλείου, Σαράντη 12, Γιαννακού, Παπαστάμου 7, Χόνδρου 8 (1), Γραμμενίδου, Τσούχλη 8, Ιωάννου 15, Χρίστου 5(1),  Ιωαννίδου, Γαβριηλίδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου , Δέρβος)  : Μπασδέκη, Ράπτη 8, Χούτα, Πολύζου 4, Τσομπανοπούλου, Μητραλή 2, Σιουμουρέκη 20 (3), Καραστάθη, Χαλιβέρα 14 (3), Χριστοδούλου 1.

Ανάλυση αγώνα: Δημήτρης Αττίκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.