Αυριο η ανακοινωση για το χρονοδιαγραμμα των μετρων στα γηπεδα

Τι είπε ο Γ. Βρούτσης, αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού

Για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στα γήπεδα της χώρας, με την εγκατάσταση καμερών και την ταυτοποίηση των προσώπων που εισέρχονται σε αυτά, μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αύριο, Δευτέρα, θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών και η ταυτοπροσωπία. «Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι υπέρογκα.

Σχετικά με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ο Γ. Βρούτσης μίλησε για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι ένα από αυτά είναι ότι «όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο» ενώ όπως είπε οι νεαροί φίλαθλοι κάτω των 15 ετών θα προσέρχονται στα γήπεδα συνοδεία γονέων.

Δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους

«Η Πολιτεία έχει νομοθετήσει. Περιμένουμε τους θεσμικούς παράγοντες να φέρουν προτάσεις» πρόσθεσε για το θέμα της οπαδικής βίας. Αναφερόμενος στους συνδέσμους υποστήριξε ότι σκοπός του υπουργείου δεν είναι να τους κλείσει. «Εμείς δεν κλείνουμε σωματεία. Εμείς αναγνωρίζουμε μόνο μια λέσχη που θα συνδεθεί με την ΠΑΕ. Κάθε ΠΑΕ θα συνδέεται μόνο με μια λέσχη», είπε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.