Αβρααμ Καλλινικιδης: Απο το ντεμπουτο στην Κομοτηνη σε μια μεγαλη καριερα

Τίτλοι τέλους σε μία σπουδαία καριέρα που ξεκίνησε από το κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής

Ο τέταρτος αγώνας των playoff μεταξύ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και της ΝΕ Μεγαρίδας 72-63 έμελλε να είναι και ο τελευταίος για έναν πολύ μεγάλο αθλητή και ειδικότερα για τον καλαθοσφαιριστή Αβραάμ Καλλινικίδη της ομάδας των Μεγάρων.

Ο συγκεκριμένος αθλητής σταμάτησε ολοκλήρωσε την 29ετη καριέρα, στα 47 του χρόνια, αφού υπηρέτησε το μπάσκετ για 10.640 ημέρες και πρόσφερε τις “υπηρεσίες του” σε πολλές ομάδες μπάσκετ. Ο Αβραάμ Καλλινικίδης, που διέπρεψε για την μεγάλη του καριέρα έμελλε να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Κομοτηνή με τη φανέλα του Πανελληνίου, κόντρα στο ΓΑΣ Κομοτηνή, στον αγώνα της 11ης Μαρτίου 1995, όταν η ομάδα της πόλης μας διέπρεπε στα σαλόνια της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Στον αγώνα εκείνον είχε χρησιμοποιηθεί από τον τότε προπονητή του και ο ΓΑΣ Κομοτηνή είχε κερδίσει με το επιβλητικό 93-74.

Μάρτιος του 1995. Ο ιστορικός Πανελλήνιος, που συμμετέχει στην Α2 κατηγορία, παλεύει εν μέσω σοβαρών διοικητικών προβλημάτων και διαρροής παικτών από το ρόστερ του να μείνει στην κατηγορία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα απαιτητικό ταξίδι στην Κομοτηνή, το πιο μακρύ για ομάδα της Αθήνας εκείνη την εποχή. Ο κόουτς Βασίλης Ντάκουρης αποφασίζει να συμπεριλάβει στη δεκάδα έναν έφηβο, ένα ψηλόλιγνο παλικάρι, στον οποίο έδωσε να φορέσει το νούμερο 15.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 1995, λοιπόν, το όνομα του Αβραάμ (Άκη) Καλλινικίδη γράφτηκε για πρώτη φορά σε φύλλο αγώνα ανδρικής ομάδας. Ο Πανελλήνιος το πάλεψε το ματς, στο ημίχρονο ήταν πίσω με 12 πόντους (46-34), ωστόσο στο 33’ με καλάθι του Παντελή Βανταράκη ισοφάρισε 74-74. Στα τελευταία επτά λεπτά δεν πέτυχε ούτε πόντο. Ηττήθηκε με 93-74.

Ο Καλλινικίδης, στα 17 του χρόνια τότε, συμμετείχε στη δεκάδα άλλων δύο αγώνων εκείνης της χρονιάς, εντός έδρας με τον Έσπερο (82-83) και με τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης (88-70). Δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο σε κανένα από τα τρία. Αυτό, όμως, το άτυπο βάπτισμα του πυρός στην ακριτική Κομοτηνή είναι η άκρη του νήματος μιας μπασκετικής πορείας, που εξελίσσεται για 28 συναπτές σεζόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.