Around The Ball: Απο τη Βραζιλια στην Κομοτηνη με οχημα την αγαπη για το μπασκετ

20 παιδιά από τη Βραζιλία αθλήθηκαν μαζί με τα αναπτυξιακά τμήματα του ΓΑΣ Κομοτηνή και γνώρισαν την κουλτούρα της Κομοτηνής

Από το μεσημέρι της Τρίτης, μία αποστολή από τη Βραζιλία απαρτιζόμενη από 20 αθλητές, τον προπονητή τους και συνοδούς βρίσκεται στην Κομοτηνή, προκειμένου να δει από κοντά τον τρόπο προπόνησης του ΓΑΣ Κομοτηνή αλλά και να περάσουν από μετρήσεις από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Around the Ball» με ιθύνοντα νου τον προπονητή και βετεράνο αθλητή Pitu Onze, ο οποίος συνδέεται με πολύχρονη φιλία με τον προπονητή Τάκη Φωτεινάκη και ήταν η αφορμή για να προγραμματίσουν το ταξίδι στην πόλη μας.

Ο Βασίλης Στοάκης συνάντησε τον προπονητή και υπεύθυνο του προγράμματος προκειμένου να μάθει τις εντυπώσεις που του έχει αφήσει η Κομοτηνή σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. «Δεν είναι η πρώτη μας επίσκεψη στην Ελλάδα. Η Κομοτηνή είναι μία μικρή πόλη, φιλόξενη και νιώθουμε πολύ οικεία. Κάναμε προπονήσεις με τον ΓΑΣ Κομοτηνή, μετρήσεις με το Πανεπιστήμιο. Εγώ γνώριζα τον φίλο μου Τάκη Φωτεινάκη και εδώ η Δήμητρα Δόλωμα πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που κάνει τα πάντα, είναι απίστευτη και ελέγχει τα πάντα! Νοιάστηκε για όλα. Γνώρισα όλους τους προπονητές, τον Νεοκλή Λεμονίδη, το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο αλλά και τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου. Για τα παιδιά είναι μία ξεχωριστή εμπειρία που τους παρέχεται μέσω του μπάσκετ» είπε γεμάτος ενθουσιασμό ο Coach Pitu για να συμπληρώσει πως για αυτόν αυτή η προσπάθεια δεν είναι επιχείρηση, αλλά είναι ένας τρόπος για να δώσει το έναυσμα στα παιδιά της Βραζιλίας να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες μέσω του μπάσκετ, να κερδίσουν εμπειρίες και άλλους ανθρώπους, ώστε να έχουν καλύτερες παραστάσεις που θα τους συντροφεύουν στη ζωή τους.

«Στόχος μέσα από το μπάσκετ τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους»

Η κουβέντα επεκτάθηκε και σε κοινωνικό επίπεδο, εκφράζοντας τη δυσφορία του για τις συνθήκες της καθημερινότητας στη Βραζιλία με την αύξηση της εγκληματικότητας ενώ στάθηκε στη σημασία που έχει ο αθλητισμός ώστε να πλάσουν καλύτερες συμπεριφορές τα παιδιά. Φυσικά η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην περιέχει τη σύγκριση ποδοσφαίρου – μπάσκετ.  «Μπορεί στο μυαλό όλων το ποδόσφαιρο να είναι συνδεδεμένο με τη Βραζιλία, ωστόσο γενικά έχουμε μία δυνατή λίγκα – όχι φυσικά σαν την Ευρωλίγκα – αλλά γενικότερα διαχρονικά γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Άλλωστε αρκετοί Βραζιλιάνοι έχουν παίξει στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία» τόνισε γεμάτος καμάρι για το μπάσκετ της πατρίδας του ο Pitu Onze αποκαλύπτοντας πως ο επόμενος σταθμός είναι η Αθήνα και μετά η Κωνσταντινούπολη.

Κλείνοντας, ερωτηθείς για το ποιο είναι το όραμα του για το «Around The Ball» ο έμπειρος προπονητής στάθηκε κυρίως στις κοινωνικές προεκτάσεις αυτών των ταξιδιών, που «βοηθά τα παιδιά να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από ξεχωριστές εμπειρίες. Οι περισσότεροι είναι πρώτη φορά που ταξιδεύουν έξω από τη Βραζιλία και θα τους δοθεί η ευκαιρία να δουν από κοντά την Ακρόπολη, μία μοναδική εμπειρία για όλους μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.