Αργυρος στο παγκοσμιο πρωταθλημα ο Μιλτος Τεντογλου

Έχασε το χρυσό στο τελευταίο άλμα

Ιστορία έγραψε στο Όρεγκον των ΗΠΑ ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, έστω και αν στο τελευταίο άλμα αυτή δεν γράφτηκε με τα χρυσά γράμματα που ο ίδιος θα ήθελε. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, έχοντας στο τσεπάκι το χρυσό μέχρι και το τελευταίο άλμα με καλύτερη επίδοση στα 8.32μ.

Ωστόσο στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια ο Κινέζος Γουανγκ που ήταν ως εκείνη την στιγμή 7ος και δεν είχε πηδήξει φέτος πάνω από τα 7.70 μέτρα στον μοναδικό αγώνα που έχει κάνει κατάφερε να «απογειωθεί», να προσγειωθεί στα 8.36μ που είναι η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και να «κλέψει» από τον Ελληνα το χρυσό, καθώς ο ολυμπιονίκης δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα στην ΕΡΤ ο Μίλτος Τεντόγλου είχε ανάμεικτα συναισθήματα αφού κατέκτησε μεν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 23ο στην ιστορία της χώρας στην διοργάνωση και το πρώτο της στο αγώνισμα του μήκους, ωστόσο έδειξε προβληματισμένος για τις κακές προσγειώσεις του και που δεν μπόρεσε να ξεφύγει κάποιο άλμα του προς τα 8.50μ ώστε να εξασφαλιστεί το χρυσό.

«Κρίμα αλλά θα ήταν ντροπή να κερδίσω με 8.32μ» είπε ο ίδιος, αλλά επανέλαβε ότι νέος είναι ακόμα και πλέον θα πεισμώσει για να κερδίσει στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, σε ένα χρόνο. Πιο πριν, έχει τον Αύγουστο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο όπου θα πάει για να απολαύσει τον αγωνα απαλλαγμένος από άγχος και φυσικά θα διεκδικήσει και το διαμάντι στους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Diamond League.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.