Απομακρυνεται το τρενο της παραμονης

Πανθρακικός – Πλατανιάς 0-2

Ήττα που κατά πάσα πιθανότητα τον καταδικάζει σε υποβιβασμό, γνώρισε ο Πανθρακικός μέσα στο γήπεδό του με 2-0 από τον Πλατανιά, για την 22η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ της κρητικής ομάδας σημείωσαν ο Σελίν στο 18’ και ο Ανγκούλο στο 49’. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πανθρακικό ο Παπαγεωργίου επέστρεψε δεξιά στην άμυνα, ο Χρήστου ήταν αριστερά και οι Μελίσσης, Μπουγαΐδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ηλιάδης, Μεχία και μπροστά τους οι Μπαϊκαρά (δεξιά) Ντιγκινί, Χασομέρης (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης είχε επιλεγεί αρχικά ο Ίγκορ, όμως ένιωσε ενοχλήσεις λίγο πριν τη σέντρα και τη θέση του πήρε ο Χαβίτο.
 
Για τον Πλατανιά ο Σωτηρίου πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κουλιμπαλί να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Βάντερσον το αριστερό, με τους Σελίν, Μπανανά να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μουνάφο, Γκνιάτιτς και μπροστά τους δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Μενδρινός και στον άξονα ο Γουνδουλάκης. Μοναδικός προωθημένος ο Ανγκούλο, που προτιμήθηκε αντί του Ράμος. 

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεζε από την αρχή ψηλά και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8’, όταν ο Μπανανά γλίστρησε, ο Ντιγκινί πήρε την μπάλα, όμως καθυστέρησε με την προσποίηση στον Σελίν για να γυρίσει ο πρώτος και να διορθώσει το λάθος του απομακρύνοντας σε πλάγιο.
 
Στο 15’ ο Ηλιάδης σημάδεψε με πλασέ στην κίνηση το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου, ο οποίος «έβγαλε» το σουτ του Παπαγεωργίου στην εξέλιξη της φάσης.
 
 Τρία λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς απείλησε για πρώτη φορά στο ματς και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Το σουτ του Μουνάφο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη, που βρήκε την μπάλα, όμως αυτό του Σελίν στην εξέλιξη της φάσης ήταν άπιαστο και και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος, αφού μέχρι την ανάπαυλα έγιναν λίγα πράγματα. 

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες αλλά με γκολ, καθώς ο Πλατανιάς έδειχνε να βάζει γερά θεμέλια πλέον για τη νίκη. Δημιουργός ο Μενδρινός, ο οποίος με κεφαλιά – πάσα έβγαλε μόνο του τον Ανγκούλο, ο οποίος έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και πλάσαρε ψύχραιμα για το 0-2, με την άμυνα των γηπεδούχων ακινητοποιημένη.Ο Πανθρακικός δεν είχε πλέον άλλη επιλογή από το να επιτεθεί και στο 52’ παραλίγο να μειώσει, όταν ο Χαβίτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά και για να διώξει στη γραμμή ο ο Αποστολόπουλος. Στη συνέχεια της φάσης νέα κεφαλιά από τον Μελίσση, κοντραρίστηκε σε κόρνερ.
 
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Γιάννης Χατζηνικολάου έκανε την πρώτου αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Βάλτερ να περνά στη θέση του Χασομέρη, καθώς οι γηπεδούχοι έψαχναν τρόπους να απειλήσουν τους Κρητικούς.
 
Ο Γιώργος Παράσχος απάντησε ρίχνοντας τον Στανισάβλιεβιτς αντί του Γουνδουλάκη, με τον Πλατανιά να αρκείται πλέον στο να «απορροφά» την πίεση των γηπεδούχων.
 
Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αρκετά, ενώ εν’ όψει του τελευταίου δεκάλεπτου οι δύο προπονητές έκαναν τη δεύτερη κίνησή τους, με τον Χατζηνικολάου να βάζει Γαβριηλίδη αντί Χρήστου και ο Παράσχος Τσουράκη αντί Αποστολόπουλου.
 
Στο 80’ ο Πλατανιάς προσπάθησε να απειλήσει με μία κεφαλιά του Μπανανά που πέρασε άουτ, με τα τελευταία λεπτά να κυλούν περίπου διαδικαστικά, καθώς ο εξουθενωμένος Πανθρακικός δεν μπόρεσε να αποσοβήσει άλλη μία ήττα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης, Χρήστου (Γαβριηλίδης 79’), Μεχία, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (Βάλτερ 59’), Ντιγκινί, Ιγκόρ.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σενίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (80’ Τσουράκης), Μενδρινός (Ντίνας 91’), Γουνδουλάκης (Στανισάβλιεβιτς 67’), Ανγκούλο. 

Γιάννης Χατζηνικολάου «Από εδώ και πέρα η παραμονή είναι πολύ πιο δύσκολη»


Στα παιχνίδια της τύχης τόσο με τον τραυματισμό στο ζέσταμα του Ιγκόρ όσο και με το πρώτο γκολ του Πλατανιά στάθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιάννης Χατζηνικολάου.

Αναλυτικότερα ο προπονητής του Πανθρακικού δήλωσε:
 
«Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, ελέγχαμε τον ρυθμό του Πλατανιά, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για να προηγηθούμε, αλλά ήμασταν άτυχοι σε 1-2 περιπτώσεις.
 
Το πρώτο γκολ του Πλατανιά ήταν βέβαια πολύ καλό αλλά και τυχερό, γιατί το 1-0 έγινε μετά από αποκρούσεις και ένα ξαφνικό σουτ. Από εκεί και πέρα η ψυχολογία μας αρχίζει να πέφτει, προσπαθήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάξουμε κάτι, κάναμε εσωτερικές αλλαγές, αλλά μας ήρθε ένα ‘’κρύο’’ θα έλεγα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα.
 
Έγινε προσπάθεια από τα παιδιά και μπορώ να τους δώσω συγχαρητήρια γι’ αυτό που έδωσαν. Μετά τον τραυματισμό του Ίγκορ στο ζέσταμα κάναμε εσωτερική αλλαγή για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό. Μετά το 1-0 ρισκάραμε αρκετές φορές, παίξαμε ανοικτά αλλά δεν μας ερχόταν η εύκολη φάση. Πολλές φορές την ελπίδα σου την κόβει και η τύχη και διάφοροι παράγοντες. Από εδώ και πέρα η παραμονή είναι πολύ πιο δύσκολη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.