Απο τους παμπαιδες ξεκινησαν οι συμμετοχες του Τμηματος Παλης του ΑΣ Δημοκριτειο στα Πανελληνια πρωταθληματα

Την τρίτη και τέταρτη θέση απέσπασαν οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες που έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Ολυμπιακής Πάλης, στις ηλικιακές κατηγορίες  παμπαίδων και παγκορασίδων Κ11 και Κ13 στα Τρίκαλα, ταξίδεψαν δύο αθλητές του Τμήματος Πάλης ΑΣ Δημοκρίτειο, που κατάφεραν να αποσπάσουν ένα μετάλλιο και μια τέταρτη θέση, σε μια διοργάνωση που είχε σχεδόν 200 αθλητές.

Έτσι στους αγώνες βρέθηκαν ο Αλέξανδρος Τσίτσιος, στην ηλικιακή κατηγορία των Κ11, που αναδείχθηκε τρίτος στα 38 κιλά, και ο Αθανάσιος Πάτσος στην ηλικιακή κατηγορία των Κ13, που αναδείχθηκε τέταρτος στα 48 κιλά.

Όπως σημείωσε ο προπονητής του Συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης, από το Τμήμα μπορούσαν να συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, όμως θεώρησε πως ακόμα δεν έχουν επανέλθει στη φόρμα τους μετά το καλοκαίρι, και επειδή υπάρχουν πάντα και περιορισμοί λόγω των οικονομικών, μιας και ο Σύλλογος δεν παίρνει συνδρομές, ταξίδεψαν αυτοί οι δύο αθλητές.

Οι υπόλοιποι δεν ήταν έτοιμοι ακόμη για να αγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο, για αυτό και θα συνεχίσουν τις προπονήσεις, με τους νεαρούς αθλητές να προετοιμάζονται για το Διεθνές τουρνουά που θα λάβει χώρα το Δεκέμβριο στη Βουλγαρία, με συμμετοχή 20 χωρών, το οποίο δίνει ευκαιρία για δυνατούς αγώνες και να πάρουν σημαντική εμπειρία.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Λαμία θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ17 στη Λαμία, ενώ ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών, στο οποίο ελπίζουν πως θα συμμετάσχουν με τέσσερις αθλητές.

Η ομάδα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, τόνισε, όμως το Τμήμα Πάλης συνεχίζει να δυσκολεύεται να κρατήσει τους ενήλικους αθλητές του, που λόγω υποχρεώσεων, είτε αφορά στο πανεπιστήμιο, είτε στον στρατό, είτε στην εργασία, δεν μπορούν να συνεχίσουν να προπονούνται σε ανώτερο επίπεδο.

Ο Σύλλογος ατύχησε με την συμμετοχή του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που έγινε στο τέλος Οκτωβρίου, μιας και κανένας από τους τρεις αθλητές που ετοιμαζόταν να συμμετάσχουν δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Βουκουρέστι, λόγω τραυματισμού, ή προβλήματος υγείας, αλλά ο κ. Καρυπίδης ελπίζει πως δεν θα έχουν τόσα προβλήματα το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.