Ανοιξε τα «χαρτια» του για τον Πανθρακικο ο Δημητρης Ελευθεροπουλος

Στην επίσημη παρουσίασή του από τη διοίκηση της ομάδας

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου της προπονητή προχώρησε τη Δευτέρα ο Πανθρακικός, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μάνουελ Ρόκα. Ο διάδοχος του στην τεχνική ηγεσία ακούει στο όνομα Δημήτρης Ελευθερόπουλος και ήδη «έπιασε δουλειά» αφού το Σάββατο οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του αλλά και του συνεργάτη του Στέλιου Βενετίδη. 

Τάσος Καραολάνης «Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι ένας άνθρωπος που ταιριάζει στη φιλοσοφία μας και στο τι θέλουμε από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε»

Παρουσιάζοντας τον νέο προπονητή του Πανθρακικού σε σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Τάσος Καραολάνης, υπογράμμισε πως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν η πρώτη επιλογή της ομάδας καθώς «είναι ένας άνθρωπος που ταιριάζει στη φιλοσοφία μας και στο τι θέλουμε από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Είναι φιλόδοξος, έχει φρέσκες ιδέες, είναι ιδιαίτερα καταρτισμένος και θα έχει για άμεσο συνεργάτη του το Στέλιο Βενετίδη, ο οποίος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το νέο μας προπονητή».

Παράλληλα, ο κ. Καραολάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα δημοσιεύματα που ήθελαν τις σχέσεις μεταξύ των διοικούντων του Πανθρακικού να είναι τεταμένες, διαψεύδοντάς τα. «Τα δημοσιεύματα είναι κακόβουλα και οι σχέσεις μας είναι άριστες. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα στη συνεργασία τη δικιά μου με τον Δημήτρη Τζελέπη ή τον Χάρη Μαυρομάτη» σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα.

Δημήτρης Τζελέπης «Το πρωτάθλημα για τον Πανθρακικό ξεκινά από το παιχνίδι με την Καλλονή

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός Δημήτρης Τζελέπης, ο οποίος σημείωσε πως είναι μια περίοδος αλλαγής για την ομάδα που επιφέρει ανάμεικτα συναισθήματα αφού ο Πανθρακικός «κλείνει ένα κεφάλαιο αποχαιρετώντας ένα φίλο». Αναφερόμενος δε στον νέο προπονητή του Πανθρακικού, ο κ. Τζελέπης τόνισε πως «το πρωτάθλημα για τον Πανθρακικό ξεκινά από το παιχνίδι με την Καλλονή και την έναρξη της συνεργασίας μας με έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο και προπονητή», όπως εκτίμησε μάλιστα ο ίδιος «η εικόνα από τις προπονήσεις και την ψυχολογία της ομάδας είναι πολύ θετική. Την Τετάρτη θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα στο γήπεδο». Άλλωστε όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Τζελέπης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε μπει στο «στόχαστρο του Πανθρακικού και κατά το παρελθόν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας ωστόσο τότε «οι συγκυρίες δεν ήταν κατάλληλες» και δεν καρποφόρησε η συνεργασία των δύο πλευρών.

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Όποιος παίκτης δεν έχει φιλοδοξία μαζί μου θα υπάρχει πρόβλημα»

Ευχαριστώντας τους δύο άνδρες για τα θερμά τους λόγια, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που ακολουθεί η διοίκηση του Πανθρακικού τονίζοντας ιδιαίτερα την ελευθερία των κινήσεων που του παρέχει ο Πανθρακικός στην κατάρτιση της ομάδας. Επικεντρώνοντας δε στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία που θέλει να εμφυσήσει στους παίκτες της ομάδας έκανε λόγο για φιλοδοξία. «Όποιος δεν έχει φιλοδοξία μαζί μου θα υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ωστόσο πως «όλοι οι παίκτες δείχνουν ότι πραγματικά έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να πετύχουν το στόχο για την ομάδα».

Σε ό, τι αφορά το αγωνιστικό πλάνο του ο νέος προπονητής του Πανθρακικού σημείωσε πως η σύνθεση της ομάδας θα καταρτίζεται βάση της εικόνας των παικτών στην προπόνηση χωρίς να παίζει ρόλο το ύψος του συμβολαίου κάποιου ποδοσφαιριστή, καθώς «όταν ο παίκτης νιώσει ότι υπάρχει κράτος δικαίου θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό» ενώ ερωτηθείς σχετικά με την αδυναμία που παρουσιάζει μέχρι τώρα ο Πανθρακικός στο σκοράρισμα ο κ. Ελευθερόπουλος έκανε λόγο για συνολικό πρόβλημα της ομάδας. «Ο πρώτος επιθετικός για μένα είναι ο τερματοφύλακας και ο πρώτος αμυντικός είναι ο Ίγκορ, οπότε δεν είναι πρόβλημα επιθετικής λειτουργίας, είναι συνολικά τα προβλήματα. Όταν η ομάδα δέχεται γκολ συχνά, με τον πρώτο που πρέπει να ασχοληθείς είναι το center for. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, είναι πάρα πολύ κοντά οι γραμμές και η άμυνα προσανατολισμένη στην μπάλα. Εσύ οδηγείς τον αντίπαλο γι αυτό όταν δέχεσαι γκολ ο τελευταίος που θα ασχοληθείς είναι ο τερματοφύλακας, και ο πρώτος ο center for».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.