Ανεστης Σπυριαδης: «Στον ΠΑΟΚ Κομοτηνης επενδυουμε στην εκπαιδευση των προπονητων για να προσφερουν τα καλυτερα στα παιδια»

Ο Τεχνικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ Κομοτηνής μίλησε για τη φιλοσοφία της Ακαδημίας, για τα επόμενα πλάνα τους αλλά και τη σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από το Προπονητικό Κέντρο της Κομοτηνής

Ο Ανέστης Σπυριάδης έχει αφήσει το αποτύπωμα του στο αναπτυξιακό κομμάτι του ποδοσφαίρου της Ροδόπης μέσα από το πόστο του προπονητή και εν συνεχεία του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας του ΠΑΟΚ Κομοτηνής. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει κερδίσει το σεβασμό της ποδοσφαιρικής κοινότητας και αποτελεί χωρίς αμφιβολία «κεφάλαιο» για τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας του ΠΑΟΚ μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής» για τη φιλοσοφία των ακαδημιών, τους στόχους αλλά και το προπονητικό κέντρο Κομοτηνής, το καινοτόμο πρόγραμμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εφαρμόζεται και στην πόλη μας για την ανάδειξη ποδοσφαιριστών.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

ΠτΘ: Ποια είναι η φιλοσοφία της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ Κομοτηνής;

Α.Σ.: Εμείς προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να προωθήσουμε τον αθλητισμό στο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Αγκαλιάζουμε τα παιδιά έτσι ώστε να βγάλουμε σωστούς ποδοσφαιριστές αλλά και σωστά άτομα στην κοινωνία. Παρέχουμε εξοπλισμό, ασφάλεια και προπονητική κατάρτιση ώστε να νιώσουν ευχάριστα τα παιδιά και οι γονείς.

«Οι γονείς είναι συνεργάτες μας για το καλό των παιδιών τους»

ΠτΘ: Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προπονητικού σας πλάνου;

Α.Σ.: Θέλουμε τα παιδιά να χαίρονται τον αθλητισμό, να περνάνε όμορφα και να ξεφεύγουν από άλλα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η οθόνη, να ξεδίνουν στο ποδόσφαιρο και εμείς επενδύουμε στην εκπαίδευση μας. Θέλουμε το κάθε παιδί να κερδίζει πράγματα και να βελτιώνονται ατομικά και τακτικά. Θέλουμε τους γονείς στο πλευρό μας. Δηλαδή η τριγωνική σχέση γονείς – παιδιά – προπονητές είναι η συνταγή της επιτυχίας. Αν οι γονείς δεν αφομοιώσουν τη φιλοσοφία της ακαδημίας η τριγωνική σχέση χαλάει. Εμείς τους ενημερώνουμε για τη φιλοσοφία και πρέπει και αυτοί να βοηθάνε στο σπίτι. Πρέπει να είναι άμεσοι συνεργάτες μας για το καλό των παιδιών. Δεν πρέπει να βάζουν σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά και ό,τι θέμα προκύπτει να μας ενημερώνουν για να τα λύνουμε.

ΠτΘ: Πρόσφατα επαναλειτούργησε το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή. Τι ακριβώς είναι αυτό και τι προοπτικές δίνει στα παιδιά;

Α.Σ.: To προπονητικό κέντρο Κομοτηνής ενεργοποιήθηκε μετά από απουσία 4 ετών και αφορά ένα project που τρέχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο έχει ως στόχο την συγκέντρωση διακριθέντων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από κάθε γωνία της χώρας, ώστε να προπονούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν σταδιακά τους υψηλούς αγωνιστικούς στόχους των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Μετά από τα 2 camp επιλογών που πραγματοποιήθηκαν από τον επικεφαλής scouting κ. Ιωάννη Αβραμίδη και τον scouter κ. Αλέκο Θεοδωρίδη επιλέχθηκαν 37 ποδοσφαιριστές από Κομοτηνή και Ξάνθη, οι οποίοι είναι γεννημένοι τα έτη 2011-2012-2013-2014. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις εγκαταστάσεις μας στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης και το «παρών» θα δίνουν προπονητές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα οφέλη είναι πως τα παιδιά που θα προπονούνται μαζί θα αυξήσουν την ποιότητα, το ρυθμό και τον ανταγωνισμό της προπόνησης. Τονώνεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών και τους προετοιμάζει για το επόμενο επίπεδο. Αυτό θα βοηθήσει και τις ακαδημίες, από όπου προέρχονται αυτά τα παιδιά γιατί είναι από Κομοτηνή και Ξάνθη αλλά και τις μεικτές ομάδες, καθώς θα είναι πιο προετοιμασμένα. Επίσης τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε αγώνες με τα αντίστοιχα προπονητικά κέντρα ανά την Ελλάδα που έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε τουρνουά υψηλού επιπέδου. Μέσω αυτής της διαδικασίας δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να συμμετάσχουν σε τουρνουά υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα να προπονούνται σε υψηλότερο ρυθμό – ανταγωνισμό και υπό τις οδηγίες των προπονητών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ένα από αυτά τα τουρνουά, έγιναν την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού, όπου το προπονητικό κέντρο της Κομοτηνής (2011&12) αντιμετώπισε αντίστοιχα προπονητικά κέντρα από διάφορες περιοχές της χώρας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από αυτή τη διαδικασία έχει πολύ καλή εικόνα για τα παιδιά και βοηθάει στην εξέλιξη των παιδιών.

ΠτΘ: Βλέποντας εδώ και χρόνια την κατάσταση στις μικρές ηλικίες στη Ροδόπη, ποιο πιστεύεις πως είναι το μέλλον του αθλήματος στην περιοχή μας;

Α.Σ.: Το καλό είναι πως βλέπουμε ότι τα παιδιά αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Έχουν δημιουργηθεί και άλλες ακαδημίες και αυτό είναι καλό. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τα παιδιά, να ανεβάσουμε το επίπεδο και ο νομός να πάρει τα πάνω του. Θα γίνει αυτό σύντομα. Θα αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο. Εμείς στον ΠΑΟΚ συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, κάνοντας για παράδειγμα την ομάδα στη Β΄ κατηγορία, θέλοντας να έχουν πολλές αγωνιστικές παραστάσεις.

«Κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε και καλύτεροι»

ΠτΘ: Κλείνοντας τη συζήτηση, ποιο είναι το όραμα σας για τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής;

Α.Σ.: Κάθε χρόνο με το Δημήτρη Παγωνίδη θέλουμε να δώσουμε παραπάνω παροχές στα παιδιά και θέτουμε έναν νέο στόχο για την επόμενη σεζόν. Φέτος δημιουργήσαμε για παράδειγμα τμήμα κοριτσιών και θέλουμε να το εξελίξουμε ακόμα περισσότερο. Η ομάδα που έχουμε στη Β΄ κατηγορία θέλουμε να προχωρήσει και αν μπορεί να ανέβει κατηγορία για να έχουμε περισσότερα παιδιά που θα μπαίνουν σε αγωνιστική φιλοσοφία. Κάθε Μάϊο κάνουμε τον απολογισμό και ανεβάζουμε τον πήχη για την επόμενη σεζόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.