«Ανεμος αλλαγης» στον ΓΑΣ με Βελη, Λεχουδη και Ντινα

Και έκκληση για βοήθεια στην ομάδα από κάθε Κομοτηναίο

Έπειτα από μια εφιαλτική σεζόν στη Β’ Εθνική, που, με δεδομένη και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποδείχθηκε μια κατηγορία στην οποία ο ΓΑΣ δε θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να ανταπεξέλθει και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, ήδη η ιστορική ομάδα της Κομοτηνής άρχισε το σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν.
 
Με την επιστροφή στα γνώριμα λημέρια της Γ’ Εθνικής και με την περσινή χρονιά να έχει προσφέρει αρκετά χρήσιμα διδάγματα αλλά και πολλές εμπειρίες, ο ΓΑΣ πλέον «αλλάζει σελίδα» κι αυτό δεν είναι μόνον ένα δημοσιογραφικό κλισέ σε αυτήν την περίπτωση, γιατί η ανανέωση με την οποία συνδυάζεται η αλλαγή είναι ριζική.
 
Ο Νεοκλής Λεμονίδης, λοιπόν, αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία, ύστερα από μία διετία, έτσι ώστε να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στα τμήματα υποδομής της ομάδας, και τη θέση του πλέον την αναλαμβάνει όχι ένας, αλλά τρεις άνθρωποι. Και μπορεί ο Βελή Χασάν, ο Κώστας Ντίνας κι ο Κίμων Λεχούδης να μην είναι έτοιμοι κι έμπειροι προπονητές, αυτό ούτε οι ίδιοι δεν το λένε, ωστόσο όλοι γνωρίζουν πόσα πολλά έχουν προσφέρει στο μπάσκετ της Κομοτηνής γενικότερα αλλά και στο ΓΑΣ ειδικότερα.
 
Τρεις «σημαίες» των «κυανέρυθρων» είναι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στη νέα εποχή για το σύλλογο της πόλης μας. Ο Βελή θα εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή, θα είναι αυτός που θα προπονεί καθημερινά την ομάδα, ωστόσο θα παίζει ταυτόχρονα, κάτι που θα κάνει κι ο Κίμων Λεχούδης, έχοντας ταυτόχρονα το δικό του ρόλο στο προπονητικό επιτελείο. Ο Κώστας Ντίνας, τέλος, είναι ο μόνος εκ των τριών που δε θα είναι παίκτης-προπονητής, καθώς μετά από μια μεγάλη καριέρα πήρε την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και θα έχει κι αυτός σημαντικό ρόλο στο νέο τιμ. Οι τρεις ουσιαστικά θα λειτουργούν σαν μια «γροθιά», σαν ένα κι οι ρόλοι τους θα είναι ισότιμοι.
 
Η τριάδα αυτή, λοιπόν, παρουσιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής από τη διοίκηση του ΓΑΣ Κομοτηνή, τον πρόεδρο, Χρήστο Μαχαίρα, τον έφορο και «τοτέμ» αυτής της ομάδας, Θανάση Καλαμάτη και τον ταμία του συλλόγου, Γιώργο Χρυσοχοΐδη. Μαζί τους ήταν κι ο υπεύθυνος των ακαδημιών, Πασχάλης Αθανασίου, χρόνια στη θέση αυτή, όπως κι ο Νεοκλής Λεμονίδης, που παρέδωσε στους πρώην παίκτες του τη σκυτάλη κι αναλαμβάνει πλέον να τους τροφοδοτεί με το «νέο αίμα» του ΓΑΣ. 

Χρήστος Μαχαίρας, πρόεδρος ΓΑΣ Κομοτηνή «Κάνουμε μια νέα αρχή»

«Ξεκινήσαμε το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν κι αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο στην ομάδα, για να φέρουμε έναν νέο αέρα στον ΓΑΣ. Θα έχουμε ένα προπονητικό επιτελείο που θα αποτελείται από παιδιά, που μέχρι τώρα αγωνίζονταν με τη φανέλα του ΓΑΣ. Είναι ο Κώστας Ντίνας, ο Βελή Χασάν κι ο Κίμων Λεχούδης. Oι δύο τελευταίοι θα είναι και παίκτες και προπονητές. Με αυτούς θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, ύστερα από μια πολύ δύσκολη σεζόν στη Β’ Εθνική, όπου δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο ΓΑΣ γνωρίζει καλά κι από τα δύσκολα και θα έχει μέλλον. Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά μας τον κόσμο κι όλη την κοινωνία της Κομοτηνής γενικότερα». 

Θανάσης Καλαμάτης, έφορος ΓΑΣ Κομοτηνή «Κάνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει»

«Η οικονομική κρίση μας έχει κάνει πολύ πιο δύσκολη τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε το δικό μας δρόμο. Ξεκινάμε από τις ακαδημίες, όπου ο Νεοκλής Λεμονίδης, ένας άνθρωπος του ΓΑΣ με σημαντική καριέρα στο μπάσκετ, θα έχει την ευθύνη σε τεχνικό επίπεδο. Έχουμε στόχο στο μέλλον να έχουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα από τις ακαδημίες, όπως συνέβη με τον Χαλήλ, τον Κίμωνα, τον Κώστα και πολλούς άλλους, γιατί τα τελευταία χρόνια σταματήσαμε να βγάζουμε παίκτες. Πέρυσι κληθήκαμε να αγωνιστούμε σε μια απαιτητική κατηγορία, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ομάδα, βγήκαν μπροστά τρία παιδιά του ΓΑΣ, ο Βελή, ο Κίμωνας κι ο Κώστας. Τρεις άνθρωποι με σπουδές, καλλιεργημένοι και με πολλές γνώσεις για το μπάσκετ αλλά κι όρεξη για να πετύχουν. Μακάρι να τα καταφέρουν και να σταθούμε όλοι μαζί αντάξιοι της ιστορίας του συλλόγου. Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση προς κάθε Κομοτηναίο και κάθε Κομοτηναία, κάθε συμπολίτη μας. Παρακαλώ να βρεθούν νέοι άνθρωποι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να σταθούν δίπλα στον ΓΑΣ. Δεν αρκούν οι άνθρωποι που στηρίζουμε τον ΓΑΣ όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει κούραση κι εκ των πραγμάτων πρέπει να υπάρξει και μια διαδοχή. Είναι ευπρόσδεκτος όποιος θέλει να έρθει και να αναλάβει τον ΓΑΣ και να τονίσω εδώ ότι η ομάδα είναι καθαρή από χρέη, δε χρωστάει πουθενά ο σύλλογος, πέρα από κάποιες οφειλές προς παίκτες, που βλέπετε, όμως, ότι είναι εδώ και πρωτοστατούν οι ίδιοι στην προσπάθεια που κάνουμε. Δεν μπορεί να σηκώνουμε μόνο εμείς, ωστόσο, το βάρος του συλλόγου τόσα χρόνια». 

Κώστας Ντίνας, προπονητής ΓΑΣ Κομοτηνή «Έχουμε κοινές ιδέες με τον Χασάν και τον Κίμωνα»

«Θα είναι μια πολύ περίεργη χρονιά για εμένα αυτή που θα έρθει, αφού μετά από 20 χρόνια δε θα είμαι στο παρκέ με μπασκετικά. Μας έγινε μια πρόταση από τη διοίκηση, αλλά δεν είναι κάτι που προέκυψε, γιατί με τον Χασάν και τον Κίμωνα έχουμε τις ίδιες ιδέες για το μπάσκετ, είμαστε φίλοι κι έχουμε όρεξη να βοηθήσουμε την ομάδα. Πιο πολύ θέλουμε να μιλάμε στο γήπεδο, αλλά σίγουρα θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τις ακαδημίες και με τον Νεοκλή Λεμονίδη, με τον οποίο κι οι τρεις έχουμε δουλέψει κι έχουμε άριστες σχέσεις. Η Κομοτηνή είναι μια μπασκετούπολη και πιστεύω ότι φέτος, αν υλοποιήσουμε όσα έχουμε στο μυαλό μας, ο κόσμος θα επιστρέψει στο κλειστό. Μάλιστα, είναι θετικό, στο πλαίσιο ενός υγιούς συναγωνισμού, ότι η Κομοτηνή θα έχει δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική».

Πασχάλης Αθανασίου, υπεύθυνος ακαδημιών ΓΑΣ Κομοτηνή «Να υπάρχει στις ακαδημίες κοινή φιλοσοφία με την πρώτη ομάδα»

«Σε επίπεδο ακαδημιών η χρονιά ήταν ικανοποιητική, δε θα έλεγα καλή. Είχαμε έναν καλό αριθμό παιδιών, αλλά αγωνιστικά δεν είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Τη νέα σεζόν θα έχουμε συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες, κάτι που δε συνέβη πέρυσι. Θα έχουμε και στις ακαδημίες ορισμένες αλλαγές, αφού ο Νεοκλής Λεμονίδης αναλαμβάνει τεχνικός υπεύθυνος των ακαδημιών κι αισιοδοξούμε πως αυτό το μοντέλο θα είναι επιτυχημένο. Θέλουμε να έχουμε μια κοινή φιλοσοφία με την πρώτη ομάδα, ώστε σιγά σιγά να μπορούμε να βγάζουμε αθλητές στους άνδρες από τις ακαδημίες. Είμαστε μια οικογένεια, όπως μας βλέπετε εδώ κι έτσι θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας». 

Νεοκλής Λεμονίδης, τεχνικός υπεύθυνος ακαδημιών ΓΑΣ Κομοτηνή «Να φτάσει ο ΓΑΣ ξανά ψηλά»

«Ο στόχος μας είναι, πέρα από το ότι θέλουμε να βοηθηθεί ο σύλλογος από τις ακαδημίες, και το να υπάρξει παραγωγή παικτών από τα τμήματα υποδομής, που θα επανδρώσουν σταδιακά την πρώτη ομάδα. Η Κομοτηνή, σε συνδυασμό και με την ύπαρξη του ΤΕΦΑΑ, έχει τεχνογνωσία στο μπάσκετ κι είναι κρίμα να μη βρίσκεται η ομάδα μας ψηλά. Όλοι θα βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, που κάθε μέρα βλέπω πόση διάθεση έχουν για δουλειά, για να φτάσει ψηλά ο ΓΑΣ. Εμείς, με τις ακαδημίες, θα δουλεύουμε ως το τέλος του μήνα και τότε θα πάρουμε μέρος σε ένα καμπ της GBA, της ακαδημίας του Λάζαρου Παπαδόπουλου και του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ υπάρχει ένα ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον ΠΑΟΚ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.