Ανανεωμενη ενδεκαδα, καλη εμφανιση… αλλα ιδιο αποτελεσμα και στο κυπελλο

ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 2-0

Ο Πανθρακικός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου του φετινού αγώνα στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ, καθώς δέχθηκε 2 γκολ μετά το 72ο λεπτό.
 
Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, αλλαγμένη κατά τα 9/11 όσον αφορά την ενδεκάδα της, παρουσίασε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ένα εξαιρετικό πρόσωπο στον ανασταλτικό τομέα, με τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν το πλάνο του προπονητικού επιτελείου και να είναι άριστοι τακτικά. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε σε όλο το πρώτο ημίχρονο να απειλήσει ουσιαστικά τον Πανθρακικό, που από τη μεριά του είχε 2-3 αξιόλογες ευκαιρίες, με πιο σημαντική αυτή του 43ου λεπτού, όταν ο Μπαϊκαρά έκανε το γύρισμα από δεξιά προς την περιοχή για τον Ροτζέριο, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει από κοντά στην κίνηση, μα να μην μπορεί να νικήσει τον Γλύκο, που κράτησε το 0-0, αποκρούοντας ενστικτωδώς.
 
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο προπονητής του Πανθρακικού έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Κώστα Μαρκόπουλο να αντικαθιστά τον Γιάννη Χρήστου και τον Τάσο Παπαχρήστο να καλύπτει τη θέση του αριστερού μπακ. Η ομάδα της πόλης μας συνέχισε να μην απειλείται ιδιαίτερα ως τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του προς τα καρέ του Πασχαλάκη, που στο 66’ απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Γκολάσα. Στο 69’ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προχώρησε και στη δεύτερή του κίνηση από τον πάγκο, χρησιμοποιώντας τον Ψάλτη αντί του Ροτζέριο.
 
Παρά την πολύ ανταγωνιστική εικόνα του Πανθρακικού σε όλο αυτό το διάστημα, στο 72’ ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επίτευξη του τέρματος που αναζητούσε, καθώς ο Μακ βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, το σουτ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πέλκας, με πλασέ, πέτυχε το 1-0, παρά την προσπάθεια του Ποτουρίδη να διώξει την μπάλα πάνω στη γραμμή.
 
Στο 79’ στην αναμέτρηση εισήλθε ο Μουδούρογλου, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη εμφάνισή του με τη φανέλα του Πανθρακικού και, παρά την ύστατη προσπάθεια της ομάδας μας να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, στο 86ο λεπτό, έπειτα από την απόκρουση του Πασχαλάκη στο σουτ που επιχείρησε ο Γκολάσα, ο Μακ από πλάγια θέση έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Το κλειδί του ματς ήταν η είσοδος των Μακ και Ροντρίγκες, οι οποίοι είναι ποδοσφαιριστές από άλλο επίπεδο

Σε δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα κυπέλου απέναντι στον ΠΑΟΚ ο προπονητής του Πανθρακικού στάθηκε στην καλή αγωνιστική εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του παρά την ανανέωση της βασικής ενδεκάδας και το αλλαγμένο σύστημα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου:

«Παρόλο που αλλάξαμε την ενδεκάδα μας κατά τα 9/11 σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Skoda Ξάνθη, για 70 λεπτά ειδικά δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Δυσκολέψαμε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ, δεν του επιτρέψαμε να μας δημιουργήσει προβλήματα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την ευκαιρία του αγώνα με τον Ροτζέριο, ενώ και στο δεύτερο θα μπορούσαμε να απειλήσουμε στη φάση που ο Νικόλτσης έβγαινε μόνος του. Το κλειδί του ματς, κατά τη γνώμη μου, ήταν η είσοδος των Μακ και Ροντρίγκες, οι οποίοι είναι ποδοσφαιριστές από άλλο επίπεδο.
 
Παρόλα αυτά, στο μυαλό μας υπάρχει μόνο το πρωτάθλημα κι ο δύσκολος αγώνας μας για την παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια, είναι ευχάριστο το γεγονός πως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά τακτικά, παρότι για πρώτη φορά αγωνιστήκαμε με σύστημα 4-3-3 και με ένα αμυντικό χαφ. Είναι ευχάριστο, επίσης, που πολλά παιδιά έδειξαν σε μένα και τους συνεργάτες μου πως μπορούμε να τους υπολογίζουμε για τη συνέχεια. Όλοι μαζί στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να παίρνουμε βαθμούς στο πρωτάθλημα, που είναι, φυσικά, ο βασικός στόχος μας».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Σάμπο (62’ Μακ), Χαρίσης, Γκολάσα, Κοροβέσης (62΄ Ροντρίγκες), Ζάιρο (79’ Σαββίδης), Πέλκας, Αθανασιάδης
 
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Χρήστου (46’ Μαρκόπουλος), Πουτουρίδης, Μπουγαΐδης, Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Σέττι, Παπαχρήστος, Ροτζέριο (69’ Ψάλτης), Μπαϊκαρά, Νικόλτσης (78’ Μουδούρογλου)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.