Αγωνας χωρις αυριο το «Ελ Θρακικο» για τον Πανθρακικο

Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη (25/10, 17:15)

Αγώνας δίχως αύριο χαρακτηρίζεται για τον Πανθρακικό το Κυριακάτικο ντέρμπι με την Skoda  Ξάνθη στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Η ομάδα της πόλης μετά από 7 αγωνιστικές έχει μόλις 2 βαθμούς, χωρίς να έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας  και η νίκη με την Ξάνθη είναι επιτακτικός στόχος για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για να συνεχίζει να ελπίζει για  σωτηρία.
 
 
Πανθρακικός: Την τελευταία στιγμή ο  Βάλτερ
 
Ο Πανθρακικός θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του για το Κυριακάτικο ντέρμπι με προπόνηση το πρωί του Σαββάτου στο ΔΑΚ Κομοτηνής . Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για την αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη δεν θα έχει στη διάθεσή του  εκτός από τον Χρήστο Τζάνη κατά πάσα πιθανότητα και τον Βάλτερ καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θα φανεί στην τελευταία προπόνηση εάν συμπεριληφθεί στην αποστολή.
 
 
Skoda Ξάνθη: Μόνη απουσία ο Παπαστεριανός
 
Χωρίς προβλήματα θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή η Skoda Ξάνθη καθώς ο μοναδικός που θα απουσιάζει από το Κυριακάτικο παιχνίδι είναι ο Μανώλης Παπαστεριανός που συμπλήρωσε με τον Αστέρα 4 κίτρινες κάρτες και  αποφασίστηκε να απουσιάσει από την αναμέτρηση  με τον Πανθρακικό.
 
 
Οι διαιτητές της αναμέτρησης
 
Ο Ηλίας Σπάθας της ΕΠΣ Πειραιά  ορίστηκε να είναι ο διαιτητής του Κυριακάτικου παιχνιδιού.
Βοηθοί του Πειραιώτη ρέφερι θα είναι  οι  Καμπούρης (Ευβοίας) και  Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής) ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σταθόπουλος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.
Ο Ηλίας Σπάθας σφύριξε και σε ένα άλλο ένα παιχνίδι του Πανθρακικού για το φετινό πρωτάθλημα σ’ αυτό με την Βέροια εντός έδρας στο οποίο οι πράσινοι ηττήθηκαν με 0-2.
 
 
Αρνητική παράδοση με διαιτητή τον Σπάθα
 
Γενικά δεν είναι η καλή η παράδοση που έχει ο Πανθρακικός στα παιχνίδια που τον έχει διαιτητεύσει ο Ηλίας Σπάθας στη Σούπερ Λιγκ. Συνολικά στα 9 παιχνίδια που έχει σφυρίξει ο Σπάθας, ο Πανθρακικός έχει νικήσει 2 φορές, τρία παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε τέσσερα γνώρισε την ήττα. 

Η προϊστορία των δύο ομάδων στο Δ.Α.Κ.

Υπερτερεί ο Πανθρακικός στην Κομοτηνή

Συνολικά από την περίοδο 1969-1970 που καταγράφεται το πρώτο θρακιώτικο ντέρμπι μεταξύ των δύο μονομάχων,  γενικά στην έδρα των πρασίνων έχουν διεξαχθεί 19  αγώνες. Από αυτούς,  13 αναμετρήσεις  έγιναν για την τότε Β΄εθνική, 1  για την Γ΄εθνική και 5 για την Σούπερ Λιγκ. Από όλους αυτούς τους αγώνες ο Πανθρακικός έχει 10 νίκες, 3 ήττες , 6 ισοπαλίες και γκολ υπέρ  21-9.
 
Σε ό, τι αφορά τα πέντε παιχνίδια που διεξήχθησαν για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ ο Πανθρακικός έχει 2 νίκες (τις 2 τελευταίες χρονιές), έχει χάσει μία φορά και 2 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα. 

Βραχεία κεφαλή για την Ξάνθη στο σύνολο αγώνων

Γενικά στο σύνολο οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 38 φορές στο παρελθόν. Η Ξάνθη στο σύνολο των αγώνων υπερτερεί μόλις με μία νίκη καθώς έχει 12, ο Πανθρακικός έχει 11 νίκες και 15 παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα.
Απόλυτη ισορροπία υπάρχει και στην επίτευξη των γκολ, με την Ξάνθη να έχει υπέρ 27 τέρματα και ο Πανθρακικός 26. 

Το περσινό παιχνίδι στο Δ.Α.Κ.

Την περσινή αναμέτρηση την θυμούνται όλοι διότι διεξήχθη την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Πανθρακικός σε ένα κατάμεστο ΔΑΚ με τον κόσμο να δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα κέρδισε την Skoda με 2-0 και παρέμεινε στην κατηγορία. Τα γκολ σημείωσαν οι Κάσες στο 20΄και ο Ιγκόρ στο 31΄. 

Με φιλάθλους η Skoda Ξάνθη στην Κομοτηνή

Όπως ανακοινώθηκε από το σύνδεσμο φιλάθλων που υποστηρίζει την Skoda Ξάνθη, οι  ‘’ XanthiFans’’ αναμένεται την Κυριακή να δώσουν το παρών στο πέταλο των φιλοξενούμενων (Θύρα 6)στο ΔΑΚ. Οι οπαδοί της γειτονικής ομάδας αναμένεται να ταξιδέψουν μεμονωμένα   στην Κομοτηνή προκειμένου να βρεθούν στο  πλευρό της ομάδας τους. 

Τα εισιτήρια του ντέρμπι

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανθρακικός, όσοι θέλουν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους  μπορούν να το κάνουν  από τα γραφεία της ομάδας το Σάββατο (24/10) από τις 9:00 – 14:00 αλλά και την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα καθώς  την Κυριακή 25/10 τα εκδοτήρια στη Θύρα 1 του γηπέδου θα είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί. 
 
Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:
 
ΘΥΡΑ 1: τιμή 18 ευρώ και 5 ευρώ για παιδιά έως 14 ετών.
ΘΥΡΑ 2: τιμή 12 ευρώ και δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 17 ετών.
ΘΥΡΑ 6: τιμή 18 ευρώ
ΘΥΡΑ VIP: τιμή 30 ευρώ και 5 ευρώ για παιδιά έως 14 ετών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.