Αφιερωμα του ΕΟΚ Web Radio στα χρυσα χρονια του ΓΑΣ Κομοτηνη

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 16:00 στις Πορτοκαλί Αναμνήσεις στο EOK Webradio, το ραδιόφωνο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Νίκος Μπουρλάκης θα οδηγήσει τη χρονομηχανή και να θυμηθούμε παρέα μια σπουδαία ομάδα η οποία μεγαλούργησε κατά τα late 80ς και early 90ς στην πολύ ισχυρή τότε Α2 Κατηγορία.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρλάκης σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «ο ΓΑΣ Κομοτηνή ήταν για χρόνια ο «φρουρός» του μπάσκετ της περιφέρειας. Εξαιρετική ομάδα, με καλούς παίκτες (ο μεγάλος ριμπάουντερ Οικονομίδης, ο σκόρερ Γεωργιάδης μερικοί απ’ αυτούς), με ανθρώπους που είχαν μεράκι, όραμα κι αγάπη για το μπάσκετ και την πόλη τους όπως ο μεγάλος Σιδέρης Λεμονίδης. Τότε, το ρεπορτάζ γινόταν τηλεφωνικά αλλά κάθε φορά που η ομάδα που είχαμε επιφορτιστεί ερχόταν να παίξει στην Αθήνα, ήταν δεδομένο ότι θα πηγαίναμε στο ξενοδοχείο για να γνωριστούμε με τους ανθρώπους, να πιάσουμε επαφή, να μάθουμε πράγματα δια ζώσης. Είχαμε περάσει όμορφες βραδιές στο Caravel με τον Σιδέρη να μας αναλύει τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αλλά με το μάτι να «αστράφτει» από τη σιγουριά ότι η ομάδα θα πετύχει.

Ο Κούλης Ταξιλδάρης, προπονητής εκείνης της ομάδας και ο Νεοκλής Λεμονίδης, τότε πλέι μέικερ και νυν κόουτς του ΓΑΣ θα είναι στη συντροφιά μας. Θα θυμηθούμε πολλά… Και κυρίως τις εμβληματικές μορφές που δε βρίσκονται ανάμεσά μας. Τον Σιδέρη Λεμονίδη και τον Αλέκο Καρυπίδη, συνεργάτη του Κούλη Ταξιλδάρη που ήταν ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΓΑΣ, της μοναδικής του νομού Ροδόπης που έχει παίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια και συγκεκριμένα στο Κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι».

Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 16:00 στο ΕΟΚ Web Radio.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.