Αφιερωμα του ΕΟΚ Magazine στον Νεοκλη Λεμονιδη

Ένα όνομα συνδεδεμένο με τον ΓΑΣ Κομοτηνή

Με τίτλο «επέστρεψε στο μπασκετικό του σπίτι ο Νεοκλής Λεμονίδης» το ΕΟΚ Magazine, το επίσημο περιοδικό της Ομοσπονδίας Μπάσκετ, έκανε ξεχωριστό αφιέρωμα στον έμπειρο προπονητή του ΓΑΣ Κομοτηνή, τονίζοντας πως «το επώνυμο του είναι ταυτόσημο με τον ΓΑΣ Κομοτηνή».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το αφιέρωμα, η Κομοτηνή είναι μία πόλη με μπασκετική παράδοση και σε αυτό έχει συμβάλει τόσο η παρουσία του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με την τεχνογνωσία των καθηγητών όσο και ο ΓΑΣ Κομοτηνή, ο οποίος μάλιστα στη δεκαετία του ‘90 δημιούργησε ένα «θρύλο» στα παρκέ της Α2.

Ένας από τους πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος των δύο αυτών  αναπτυξιακών μπασκετικών παραγόντων ήταν ο Νεοκλής Λεμονίδης, ο οποίος σαν αθλητής αρχικά και εν συνεχεία ως προπονητής έβαλε το «λιθαράκι» στη διάδοση του αθλήματος σε αρκετές γενιές Κομοτηναίων.

Το επώνυμο Λεμονίδης μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, καθώς ο πατέρας του Σιδέρης, ήταν εμβληματικός έφορος του συλλόγου, αφιερώνοντας πολλές ώρες καθημερινά στο κλειστό και γράφοντας πολλά χιλιόμετρα με τον ΓΑΣ της καρδιάς του. Είχε δώσει σχεδόν όλη την ζωή του για να μην λείψει τίποτα στους αθλητές και να βλέπουν οι συντοπίτες του τα Σαββατοκύριακα το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας γεμάτο. Ο Σιδέρης, με άπειρες γνωριμίες και συμπάθειες σε όλη την Ελλάδα, άφησε εκτός από το βαρύ του όνομα και ως κληρονομιά τον γιο του, Play Maker τα χρόνια της Α2 και προπονητή του ανδρικού τμήματος και όχι μόνο στον ΓΑΣ.

Ο Νεοκλής λοιπόν πήρε τη σκυτάλη και επιστρέφει στο «τιμόνι» του ΓΑΣ Κομοτηνή, διαδεχόμενος τον Τάκη Φωτεινάκη, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους αποχώρησε από τη Θράκη. Στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τηςNational League 1, όλοι γνωρίζουν πως η λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά και ο Coach Λεμονίδης είναι αυτός που θα κληθεί να οδηγήσει το σύλλογο της καρδιάς του στη νέα ανταγωνιστική κατηγορία.

«Η υπάρχουσα διοίκηση του ΓΑΣ θυμίζει διοικήσεις από εποχές Α2»

Ο έμπειρος τεχνικός δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει θετικά στην πρόταση των ιθυνόντων του ΓΑΣ Κομοτηνή καθώς πέραν της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, έπαιξε σημαντικό ρόλο και το συναισθηματικό κομμάτι. «Εκτός του συναισθηματικού, σημαντικό ρόλο στην επιστροφή μου έπαιξε η υπάρχουσα διοίκηση, η οποία θυμίζει διοικήσεις από εποχές Α2» παραδέχτηκε ο έμπειρος τεχνικός συμπληρώνοντας πως «στόχος της ομάδας είναι να καθιερωθεί και πάλι στη Β’ Εθνική, όπως ήταν προηγούμενες χρονιές, και να γεμίζει το γήπεδο όπως κάθε χρονιά καθώς η πόλη είναι άκρως μπασκετική».

Η φετινή σεζόν είναι διαφορετική, καθώς  οι δυο παλιοί έμπειροι παίκτες της ομάδας, Χαλήλ και Κουτσοβασίλης δε θα συνεχίσουν καθώς αποφάσισαν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους. «Ο Γιώργος Κουτσοβασίλης όμως θα συνεχίσει από άλλο πόστο, ως συνεργάτης μου. Επίσης το σχεδιασμό της εκγύμνασης των αθλητών έχει αναλάβει ο Πανταζής Δημήτρης με άμεσο συνεργάτη τον Λευτέρη Μακάκη (απόφοιτο ΤΕΦΑΑ)» τόνισε ο τεχνικός του ΓΑΣ Κομοτηνής εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον του συλλόγου.

Σχετικά με την αγωνιστική φιλοσοφία που οραματίζεται για τον ΓΑΣ, ο coach Λεμονίδης ανέφερε πως «η ομάδα απαρτίζεται από νεαρούς σε ηλικία παίκτες, έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ από 15 αθλητές, οπότε πρέπει να γίνουμε πιο πιεστικοί στην άμυνα και πιο γρήγοροι στην επίθεση».

Και επειδή το «μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά» το δρόμο του μπάσκετ ακολούθησαν και τα παιδιά του, ο γιος του Ισίδωρος ως αθλητής και η κόρη του Ελίνα ως προπονήτρια!

Διαβάστε το αφιέρωμα ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.