“Αφεντικο¨ του ντερμπι ο Ιασμος, “φωναζουν” για την διαιτησια οι Σαπες!

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου - Ελπίδα Σαπών 1-0 (+Gallery)

Σε ένα ντέρμπι λίγων φάσεων, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου κατάφερε να μπλοκάρει την Ελπίδα Σαπών και τελικά να πάρει το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των play off.     Ο Ρομπέρ το μοναδικό γκολ του αγώνα έπειτα από όμορφη ασίστ του Αντωνιάδη στο 65'.Μεγάλη επιστροφή των κυανόλευκων στη μάχη του τίτλου.

Οι 100 περίπου φίλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του “Απόστολος Σουλιώτης” παρακολούθησαν ένα αρκετά μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες και να δίνουν αμφότερες βάση στην αμυντική τους γραμμή.

Το πρώτο μισάωρο κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν πρόβλημα να μεταφέρουν την μπάλα κοντά στην περιοχή της Ελπίδας.
Οι παίχτες του Σπυριάδη έβλεπαν τις επιθέσεις τους να σταματάνε  να σταματάνε στη σέντρα, ακόμα και πριν απ'αυτήν.
Από την άλλη η Ελπίδα έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και μάλιστα θα μπορούσε να μπεί και μπροστά στο σκορ αν είχε περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έδειχναν να μην θέλουν να ανοιχτούν και περίμεναν η μία την άλλη στο μισό γήπεδο.
Αναμφισβήτητα σημείο κλειδί του παιχνιδιού ήταν η αλλαγή του συστήματος από πλευράς γηπεδούχων σε 3-5-2 και η είσοδος του Χιλμί Χουσεΐν που προσέδωσε φρεσκάδα και περισσότερη μαχητικότητα στον χώρο του άξονα, ένα στοιχείο που μέχρι το 60' απουσίαζε.
Σιγά-σιγά ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση του παιχνιδιού και στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη επίθεση του, ο Μέγας έκανε το 1-0 χάρη σε τέρμα του Μπερτράν Ρομπέρ έπειτα από παράλληλη πάρε βάλε πάσα του Αντωνιάδη.
Στο 76ο λεπτό ο ίδιος παίχτης αστόχησε από το σημείο του πέναλτι σε παράβαση χέρι του Λιάρου.Ορθή υπόδειξη από τον Κουμπαράκη που είχε σωστή θέση.

Στη συνέχεια ο Μέγας διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ του αποτέλεσμα και δίχως να απειληθεί σημαντικά έφτασε σε μια υπερπολύτιμη νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Από την άλλη πλευρά πολλά παράπονα για την διαιτησία της αναμέτρησης εξέφρασαν οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατηγορούν τον “άρχων” της αναμέτρησης πως τους … “έβαζε” συνεχώς στην περιοχή καταλογίζοντας συνεχώς και με μεγάλη ευκολία φάουλ.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Αμέτ Ερκάν σε μία σύγκρουση με τον Λειβαδιώτη μάτωσε στο κεφάλι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε όλο το δεύτερο μέρος με επίδεσμο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Ανέστης Σπυριάδης): Παπουτσίδης, Αμοιρόπουλος, Βιόπουλος, Χουσεΐν, Λειβαδιώτης, Ντεμιρτσίδης, Φουρκάν, Γιαννακιτσίδης(60' Χουσεΐν Χ.), Παπαρούνας(90' Μυλωνάς), Αντωνιάδης(82' Καραπάτσιος), Ρομπέρ.

Ελπίδα Σαπών (Βασίλης Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Λιάρος, Μπαμπούρης, Πασσάς, Ρούφος, Καραθανάσης, Αλή Νεάζη(61' Καραθανάσης Ε.), Καροτενούτο(90' Γκέκας), Πάλι, Ερκάν, Κουδούνης(70' Κασιώτης).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.