Αετος Μισχου – Σπαρτακος Αγιων Θεοδωρων 0-1

Ο Σπάρτακος έστειλε τον Αετό Μίσχου στην Α2 κατηγορία

Στο παιχνίδι ζωής και θανάτου της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των Play Out της Α1 ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων με παλικαρίσιο διπλό με σκορ 0-1 πανηγύρισε την παραμονή του στην κατηγορία  επικρατώντας του Αετού Μίσχου και τον έστειλε μετά από 7 χρόνια στην Α2 ερασιτεχνική κατηγορία.
Εξαρχής τα πράγματα για την ομάδα του Μίσχου ήταν δύσκολα καθώς σωνόταν μόνο με νίκη ενώ ο Σπάρτακος έπαιζε για δύο αποτελέσματα καθώς και με ισοπαλία παρέμενε στην κατηγορία.
Σε ένα αγωνιστικά μέτριο παιχνίδι οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή κυρίως στο πρώτο μέρος ωστόσο δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν.
Ο Σπάρτακος έπαιξε έξυπνα  με αντεπιθέσεις σε μία από τις οποίες προήλθε το γκολ στο 89΄με τον Δημήτρη Μπόζη με το οποίο πήρε και την νίκη ενώ είχε και 3 δοκάρια .
Ενθαρρυντική ήταν η εικόνα στις κερκίδες και πέριξ του γηπέδου του Μίσχου όπου παρακολούθησαν το παιχνίδι περίπου 300 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Ανάμεσα τους ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης και σχεδόν όλη η αφρόκρεμα του τοπικού ποδοσφαίρου καθώς έδωσαν το παρών πολύ παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές αρκετών ομάδων  όλων τον κατηγοριών της ένωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο υπήρχαν  4  εθελοντές του σώματος  εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών  και  Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής  που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν σε κάποιο σοβαρό περιστατικό.
 
Το πρώτο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι  όπως αναμενόταν μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι απειλώντας για πρώτη φορά στο 3΄όταν μετά από φάουλ γέμισμα του Χαμζά Εμρέ ο Ράβανος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Σπάρτακου κατέβασε ωραία την μπάλα αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 13΄και πάλι για τον Αετό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νικολαΐδη ο Γ. Παπαδόπουλος έπιασε με την μία ένα σουτ αλλά ο Μπόζης σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα.
Η  πρώτη καλή στιγμή για τον Σπάρτακο θα σημειωθεί στο 15΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ  του  Γαλεάδη ο Τσιπλακίδης πήρε την κεφαλιά αλλά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος ο Ράβανος απέκρουσε σωτήρια διατηρώντας το μηδέν για την ομάδα του.
Στο 28΄ για την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων  και πάλι  ο Κωνσταντόπουλος εκτός περιοχής επιχείρησε ένα καλό δυνατό σουτ που κατέληξε άουτ.
Στο 32΄μια καλή στιγμή για τον Μίσχο όταν ο Νικολαϊδης  εκτέλεσε κόρνερ στην καρδιά της άμυνας του Σπάρτακου ο Χαμζά Εμρέ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας έκανε την προβολή με τον Τάσο Μπόζη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 44΄ο Νικολαΐδης για τον Αετό Μίσχου εκτέλεσε φάουλ ο Χαμζά Εμρέ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
 
Το δεύτερο ημίχρονο
Στην επανάληψη και πάλι ο Μίσχος ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 48΄όταν ο Αλή Οσμάν εκτέλεσε απευθείας φάουλ σε πρώτη φάση ο Μπόζης απέκρουσε την μπάλα, στην συνέχεια ο Νικολαΐδης έκανε νέο σουτ αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο πορτιέρο του Σπάρτακου έδιωξε την μπάλα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό για τους γηπεδούχους ο  Αντωνιάδης έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά  στον Σήμο  ο οποίος πλασάρε τον Μπόζη αλλά σωτήρια σχεδόν επάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα ο Σεφέρης.
Στο 59΄μεγάλη ευκαιρία για τον Σπάρτακο όταν ο Τσιπλακίδης θα εκτελέσει απευθείας φάουλ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας  του Μουσταφά Ισμαήλ και στην συνέχεια η κεφαλιά του Δημήτρη Μπόζη κατέληξε άουτ.
Στο 60΄και στο 65΄ο Μίσχος απείλησε με δύο καλά σουτ τον Αντωνιάδη (εκτός περιοχής) και Ράβανου  (εντός περιοχής) αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 75΄για τους Αγίους Θεοδώρους ο Τσιπλακίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ  “γέμισε” στην μεγάλη περιοχή στον Δ.Μπόζη που έκανε το πλασέ με τον Μουσταφά Ισμαήλ να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 82΄ο διαιτητής κ. Γκράνα απέβαλε τον προπονητή των γηπεδούχων Γιώργο Μυστρίδη για διαμαρτυρία.
Στο 87΄ο  Σπάρτακος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν το σουτ του Κόγιου στην κίνηση μετά από πάσα του Κασσιτερίδη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μουσταφά Ισμαήλ.
Και φτάνουμε στο 89΄όπου ο Σπάρτακος μετά από υποδειγματική αντεπίθεση θα ανοίξει το σκορ όταν ο Σεφέρης με ωραία διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Δημήτρη Μπόζη ο οποίος με ιδανικό πλασέ θα κάνει το 0-1 για την ομάδα του κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Κόγιου και πάλι  θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Μουσταφά Ισμαήλ.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Γκράνα βρήκε μία αγκαλιά τους παίχτες του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων να πανηγυρίζουν την παραμονή στην κατηγορία.
Από την άλλη οι παίχτες του Αετού Μίσχου ξαπλωμένοι στον αγωνιστικό χώρο απογοητευμένοι προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν  πως η ομάδα τους του χρόνου δεν θα αγωνίζεται στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία.
 
Δηλώσεις πρωταγωνιστών
Από το στρατόπεδο των νικητών περιχαρής ήταν ο τερματοφύλακας και προπονητής του Σπάρτακου Τάσος Μπόζης ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια σους παίχτες του για την νίκη και για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.
Σε  ερώτηση για το αν παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου έθεσε τον εαυτό του  στην διάθεση της διοίκησης του Σπάρτακου.
Κλείνοντας δήλωσε κάτι που θα ζητηθεί πως πραγματικοί πρώτοι σκόρερ  του πρωταθλήματος είναι οι Βάσκος (Δόξα Προσκυνητών ) και Μπόζης (Σπάρτακος Α. Θεοδώρων) αφήνοντας αιχμές για τον Πασχάλη του Ορφέα Ξυλαγανής που είναι και αυτός στην πρώτη θέση με 20 γκολ.
 
Από την πλευρά του Αετού Μίσχου καυστικός  και πολύ επιθετικός ήταν στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομάδας Ερδάλ Μουσταφά αφήνοντας αιχμές κατά της ΕΠΣ Θράκης και του προέδρου της κ. Μάνου Γαβριηλίδη αλλά και ορισμένων ομάδων του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.
Κλείνοντας φανερά συγκινημένος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την διοίκηση της ομάδας του Αετού Μίσχου.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αετός Μίσχου (Μιστρύδης): Μουσταφά Ισμαήλ, Φωτιάδης(78΄ Αμέτ Μπερκε), Καλογερόπουλος, Παπαδόπουλος, Χαμζά Εμρέ, Βάγγερ, Αλήοσμαν, Σήμος(77’  Τορασίαν), Ράβανος, Αντωνιάδης, Νικολαΐδης( 57’  Νάτσης)
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων (Μπόζης): Μπόζης Α., Τέγος, Χαρταλάμης, Σεφέρης, Λεβεντέλης, Τσιπλακίδης, Κόγιος, Κωνσταντινόπουλος(67’  Κασιτερίδης), Μπόζης Δ(91’  Μπόζης Δ.Α.), Γαλεάδης, Παρασκευόπουλος
Διαιτητές: Γκράνας, Δημητριάδης, Τζιώτζιος
Παρατηρητής Αγώνα: Σβυντρίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.