ΑΕ Ευοσμου – Ελπις Σαπων 1-0: Αδικη ηττα στα Διαβατα

Οι «Πράσινοι» των Σαπών αν και κυριάρχησαν στο γήπεδο γνώρισαν την ήττα

3 σημαντικούς βαθμούς άφησε στα Διαβατά η Ελπίδα Σαπών, καθώς γνώρισε μία άδικη βάσει της εικόνας ήττα από την ΑΕ Ευόσμου με 1-0. Η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα ενώ δέχθηκε το τέρμα στο ξεκίνημα του β΄ μέρους σε μία ανύποπτη στιγμή από ένα σουτ-κεραυνό του Πολιανίδη. Κομβικός ήταν ο τραυματισμός του Ρομπέρ στο 28΄ σε ένα σημείο που η Ελπίδα κυριαρχούσε στο γήπεδο.

Πώς αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Ο Κώστας Κορμαρής τοποθέτησε τον Μπαϊμάκη κάτω από τα δοκάρια έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Παχιό, Μακρόπουλο, Κύρκου και Πολιανίδη. Στην μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Βουτσάς, Κουλάκου έχοντας δεξιά τον Κιλιντάρη, αριστερά τον Ντόκου και πίσω από τον Καρανδρεά τον Μπονέρη.

Ο Βασίλης Χαριτόπουλος επέλεξε τον Νταφόπουλο κάτω από τα δοκάρια, έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Τζωρτζάκη, Κωσταρέλη, Σιδηρόπουλο και Τσορτανίδη. Μπροστά τους στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Φούντας, Τριαντόπουλος έχοντας μπροστά τους Τοπάλι, Βάσκο (δεξιά), Ρομπέρ (αριστερά) και προωθημένο τον Μπόζη.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Η Ελπίδα Σαπών κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, έχοντας 7 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις μίας των γηπεδούχων. Οι «Πράσινοι» των Σαπών απείλησαν στο 10΄ με τον Μπόζη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από σέντρα του Ρομπέρ ωστόσο η προσπάθεια του ήταν ασθενής με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η μπάλα. Στο 13΄ η ομάδα του Ευόσμου απείλησε με εκτέλεση κόρνερ του Καρανδρέα με τον Μπονέρη να παίρνει την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η πίεση της Ελπίδας συνεχίστηκε χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Βάσκο στο 22΄και τον Ρομπέρ στο 26΄ με τον Μπαϊμάκη και στις δύο περιπτώσεις να αποκρούει ενστικτωδώς. Η Ελπίδα στάθηκε άτυχη καθώς ο Ρομπέρ στο 28΄ αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο σε ένα σημείο όπου η ομάδα της Ροδόπης κυριαρχούσε. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν τόσο αφόρητη η ζέστη, που ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να προβεί σε cooling break στο 24΄.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις χειρότερες προδιαγραφές για την Ελπίδα Σαπών, καθώς στο 48΄ ο Πολιανίδης προωθήθηκε πιάνοντας στον ύπνο τους μέσους της Ελπίδας με το σουτ που επιχειρεί να καταλήγει στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Νταφόπουλου, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του  Αξίζει να σημειωθεί πως το σουτ ήταν τόσο δυνατό που έσκισε τα δίχτυα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μία διακοπή περίπου 5΄. Η Ελπίδα προσπάθησε να αντιδράσει και να απειλήσει την εστία του Μπαϊμάκη, ο οποίος έχοντας αυτοπεποίθηση από το πρώτο μέρος είχε την ψυχολογία με το μέρος του ενώ θα μπορούσε να αναδειχθεί και ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης, καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η προσοχή όλων στην Ελπίδα στρέφεται πλέον στην εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με την ΑΕ Αμπελοκήπων σε ένα παιχνίδι που αποκτά χαρακτήρα «τελικού» για την ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου, καθώς με νίκη θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα παραμονής ενώ σε περίπτωση απώλειας βαθμών θα βρεθεί μπλεγμένη σε σενάρια υποβιβασμού.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης

Σκόρερ: 48΄ Πολιανίδης

Διαιτητής: Ασβεστόπουλος , Βοηθοί: Ζιγκερίδης, Μαυρίδης

ΑΕ Ευόσμου (Κορμαρής): Μπαϊμάκης, Παχιός(90΄ Σαμπιασβίλι), Πολιανίδης, Μακρόπουλος, Κύρκου, Κουλάκου, Ντόκου(93΄ Ζουμπούλης), Βουτσάς, Κιλιντάρης(66΄Παπακωνσταντίνου) , Καρανδρέας(46΄ Καπαγιαννίδης), Μπονέρης (66΄ Λάμι)

Ελπίς Σαπών (Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Τζωρτζάκης, Τσορτανίδης, Φούντας, Κωσταρέλης, Σιδηρόπουλος, Βάσκος, Τριαντόπουλος (76΄ Ευαγγέλου), Μπόζης, Τοπάλι, Ρομπέρ (29΄ Εμρέ)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.