Α1 Ερασιτεχνικη – Το pregame της 10ης Αγωνιστικης

Στις Σάπες το ντέρμπι της αγωνιστικής

Προτελευταία στροφή για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α1  Ερασιτεχνικής και οι 11 «μονομάχοι» συνεχίζουν την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους.
 
Στην 10η αγωνιστική που θα διεξαχθεί το Σάββατο το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό που θα γίνει στο δημοτικό γήπεδο Σαπών μεταξύ των δύο δεύτερων της βαθμολογίας,  της Ελπίδας και της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου. Αναμφισβήτητα  είναι ένα ντέρμπι  που αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο καθώς οι δύο ομάδες  έχουν δείξει ότι έχουν ποιότητα και προσπαθούν στα παιχνίδια τους να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα η νίκη είναι το ζητούμενο και για τους δύο αντιπάλους καθώς, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα στην Αίγειρο, ο νικητής μπορεί στο τέλος της αγωνιστικής  να ισοβαθμεί με τη Δόξα Προσκυνητών ή ακόμα και να είναι πρωτοπόρος.
 
Οι γηπεδούχοι που είναι  σχετικά πιο ξεκούραστοι καθώς το προηγούμενο Σάββατο  είχαν ρεπό  θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί που έχουν εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.
 
Από την άλλη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έδωσε τα διαπιστευτήριά της την προηγούμενη αγωνιστική κερδίζοντας την πρωτοπόρο Δόξα Προσκυνητών και με ανεβασμένη ψυχολογία πηγαίνει στις Σάπες για να κερδίσει  άλλο ένα ντέρμπι.  Ο Σάκης Σκουλής για αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεση του δύο σημαντικές μονάδες τους τραυματίες Γιαννακίδη και Κόσιη.
 
Ενδιαφέρον και καλό παιχνίδι αναμένεται να γίνει στην Αίγειρο όπου ο Αστέρας αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Δόξα Προσκυνητών. Μετά την πρώτη ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, η Δόξα Προσκυνητών δεν έχει την πολυτέλεια για χάσιμο άλλων βαθμών και θα παίξει μόνο για την νίκη. Το έργο των πρωταθλημάτων δεν θα είναι όμως εύκολο καθώς  ο Αστέρας είναι αήττητος στην έδρα του  έχοντας  μόνο νίκες κάτι που θα προσπαθήσει και σε αυτό το ματς.
 
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου στο γήπεδο του θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Σαπών σε ένα παιχνίδι που φαντάζει εύκολο, αλλά δεν είναι καθώς στα τελευταία παιχνίδια η  ομάδα του Ηρακλή  δείχνει ότι είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος.
 
Στους Αγίους Θεοδώρους ο Σπάρτακος θα αναζητήσει τη νίκη που έχει να τη γευτεί 5 αγωνιστικές δηλαδή από το παρθενικό παιχνίδι του Τάσου Μπόζη στον πάγκο της ομάδας με την Νέα Καλλίστη.  Αντίπαλος  της ομάδας των Αγίων Θεοδώρων είναι η ανεβασμένη Δόξα Σώστη που προέρχεται από δύο δύσκολες επικρατήσεις με Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου εκτός και Αστέρα Αιγείρου εντός και φιγουράρει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
 
Στη Στρύμη  θα αναμετρηθούν ο τοπικός Ορφέας  με τον Ορφέα  Ξυλαγανής. Η ομάδα της Στρύμης μετά την ήττα από τον Αετό Μίσχου  την προηγούμενη αγωνιστική είναι πλέον αυτή στην τελευταία θέση της βαθμολογίας  και η απώλεια και άλλων βαθμών δεδομένου πως ο Αετός έχει ρεπό αυτήν την αγωνιστική, που συνεπάγεται την αυτόματη κατάκτηση των τριών βαθμών, θα είναι καταστροφική. Από την άλλη η νίκη για το συγκρότημα του Νίκου Ιωσηφίδη είναι μονόδρομος στην προσπάθειά τους για την είσοδο στην εξάδα. 

Αναλυτικά  τo πρόγραμμα  της  10ης αγωνιστικής της Α1 και οι διαιτητές

Ορφέας Στρύμης – Ορφέας Ξυλαγανής – Κουμπαράκης, Ζηλούδης, Ντοσίδης
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Ηρακλής Σαπών – Δρακίδης, Ευγενίδου, Βασιλείου
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Δόξα Σώστη – Κιγιτζή, Γιασάρης, Ραΐφ
Ελπίδα Σαπών – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου  – Ρόιδος, Χούσκογλου, Σαμουρκασίδης
Αστέρας Αιγείρου – Δόξα Προσκυνητών – Τοπούζης, Δημητριάδης, Μπαλάφας
Αετός Μίσχου – Α.Ο. Νέας Καλλίστης 3-0 (α.α.)
Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3:00 μ.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.