A΄ EΠΣ Θρακης: Το σχολιο της 6ης αγωνιστικης των play off και play out

Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ Κοσμίου!
Με την 6η αγωνιστική συνεχίστηκαν το Σάββατο 5/5 τα play off και τα play out της Α' ΕΠΣ Θράκης, τα οποία ολοκληρώθηκαν με απολογισμό 27 γκολ, μία ισοπαλία και 5 νίκες φιλοξενούμενων.
 
Στο δημοτικό γήπεδο Σαπών φιλοξενήθηκε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου που πήρε τεράστιο διπλό μέσα σε μιά πολύ δύσκολη έδρα νικώντας με 1-2. Οι δύο ομάδες ήθελαν αμφότερες πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να αποκτήσουν προβάδισμα ενόψει και της συνέχειας του μίνι πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε ο Ξενάκης από πλευράς φιλοξενούμενων στο 13' έπειτα από απίστευτη 30άρα μπαλιά του Ζαγγούλου. Στο 38' όμως ο Λιάρος έκανε το 1-1 φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Η αναμέτρηση απέκτησε τεράστια ένταση στο 89' όταν ο διαιτητής Δρακίδης έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Τριάντου πάνω στον Λιάρο με τον Ερκάν ωστόσο να νικιέται από τον Δεληγιάννη. Τρία λεπτά αργότερα ο Λεβεντέλης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ξενάκη έκανε το 1-2 χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.
 
Μετά την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου τα έπαιξε όλα για όλα στους Αγίους Θεοδώρους με την ομάδα του Ανέστη Σπυριάδη να παίρνει μια εύκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη με 0-3. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Κλής με φοβερό σουτ μην αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο του Σπάρτακου. Στο 62' και στο 65΄ο Αντωνιάδης και ο Ρομπέρ αντίστοιχα ανέβασαν τον πήχη του σκορ σε 0-3 και πλέον η ομάδα του Ιάσμου βρίσκεται στο -2 από την κορυφή. Από την άλλη ο Σπάρτακος θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μια καλύτερη βαθμολογικά θέση με την χρονιά ήδη ωστόσο να κρίνεται 100% πετυχημένη αφού ο στόχος της εισόδου στα play off επιτεύχθηκε.
 
Στο γήπεδο του Κάλχα η Δόξα Γρατινής γνώρισε μία πολύ βαριά ήττα καθώς ηττήθηκε από την Δόξα Σώστη με 1-4 με το παιχνίδι αυτό να αποτελεί το κύκνειο άσμα στις όποιες ελπίδες είχε το σύνολο του κ.Δίγκα για την κατάκτηση του τίτλου. Στον αντίποδα η ομάδα του κ. Τσιμπουργκένη μετά τα τέσσερα γκολ απέναντι στον Ίασμο φιλοδώρησε με τέσσερα και την Γρατινή και στόχος στο υπόλοιπο των play off είναι μια καλύτερη βαθμολογικά θέση που θα κάνει ακόμη πιο επιτυχημένη την φετινή πορεία της ομάδας. Το σκορ άνοιξε ο Σεφκέτ Σελήμ για τους γηπεδούχους στο 8' όμως στο 19' ο Φανιάδης ισοφάρισε σε 1-1 για τον Σώστη. Το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού άνηκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους που αρχικά στο 80' έκαναν το 1-2 με σκόρερ τον Γεωργακόπουλο, ενώ στο 86΄ ο Καλαντζής και στο 88' ο Βουλγαρίδης διαμόρφωσαν το τελικό 1-4.
 
Για τα play out της Α' ΕΠΣ Θράκης ο Ορφέας Ξυλαγανής συνέχισε με νίκες καθώς πέρασε και από την έδρα του Κομψάτου επικρατώντας με 2-3. Στο 25' και στο 38' ο Σαμιώτης με δύο προσωπικά τέρματα έβαλε γερές βάσεις για το διπλό του Ορφέα με τον Στυλιανίδη στο 44' να αναπτερώνει τις ελπίδες των γηπεδούχων μειώνοντας σε 1-2. Στο 83' ο Τροκανάς έκανε το 1-3 από το σημείο του πέναλτι ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ντράτσι με τον ίδιο τρόπο μείωσε σε 2-3.
 
Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Α' κατηγορία έκανε η Αναγέννηση Παγουρίων που επικράτησε εύκολα με 1-6 του ΑΟ Μεσσούνης. Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πολυμένοφ έκανε το 0-1, στο 38' και στο 45' ο Τοτονίδης τριπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-3. Στο 63' ο Κεφής έκανε το 0-4, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τοτονίδης πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα σημειώνοντας το 0-5. Στο 81' ο Κωνσταντής πέτυχε το 0-6, ενώ στο 86' ο Πεχλιβανόπουλος έβαλε το γκολ της τιμής για την Μεσσούνη που πλέον χρειάζεται άμεσα νίκες για να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη.
 
Τέλος ισόπαλο με σκορ 2-2 αναδείχθηκε το παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ Κομοτηνής και του Ορφέα Στρύμης, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και τον Ορφέα να βρίσκεται στην τρίτη θέση όμως ακόμη να μην έχει διασφαλίσει την παραμονή του. Στο 22' ο Μαυρόπουλος έκανε το 0-1, ενώ στο 65' ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ ο Πυλαρινός. Ένα μόλις λεπτό αργότερα ο Παππάς έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του όμως ο Γιαννόπουλος στο 78' ισοφάρισε εκ νέου για τον ΠΑΟΚ.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής σε play off και play out:
Ελπίδα Σαπών – ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-2
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 0-3
Δόξα Γρατινής – Δόξα Σώστη 1-4
Κομψάτος Πολυάνθου – Ορφέας Ξυλαγανής 2-3
ΑΟ Μεσσούνης – Αναγέννηση Παγουρίων 1-6
ΠΑΟΚ Κομοτηνής – Ορφέας Στρύμης 2-2
 
H βαθμολογία των play off:
1.ΠΑΟΚ Κοσμίου 30 (9-9)
2.Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 28 (8-7)
3.Ελπίδα Σαπών 27 (14-6)
4.Δόξα Γρατινής 22 (5-8)
5.Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 20 (3-11)
6.Δόξα Σώστη 19 (9-7)
 
Η βαθμολογία των play out:
1.Ορφέας Ξυλαγανής 24 (9-6)
2.Αναγέννηση Παγουρίων 18 (15-5)
3.Ορφέας Στρύμης 13 (10-10)
4.Κομψάτος Πολυάνθου 12 (13-11)
5.ΑΟ Μεσσούνης 9 (5-15)
6.ΠΑΟΚ Κομοτηνής 9 (10-15)
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.