Α΄ ΕΠΣ Θρακης: Το πρωταθλημα 2022/23 με τη γλωσσα των αριθμων

Δίκαια πρωταθλήτρια η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

Με τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να κατακτά το πρωτάθλημα αλλά όχι το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης της αγωνιστικής περιόδου 2022/23.

Η ομάδα του Σπύρου Κουτσογιάννη τερμάτισε στην 1η θέση με 65 βαθμούς και 77 γκολ ενεργητικό – 12 γκολ παθητικό βγάζοντας φοβερή εικόνα στο γήπεδο. Ακολούθησε η πάντα υπολογίσιμη και σταθερή δύναμη Ελπίδα Σαπών με 53 (62-16 γκολ) και η Δόξα Γρατινής με 49 (71-28 γκολ).

Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Κομψάτος Πολυάνθου και η Αναγέννηση Παγουρίων που συγκατοίκησαν στην 4η θέση με 44 βαθμούς!

Συνολικά σημειώθηκαν 537 τέρματα με τους γηπεδούχους να σημειώνουν 74 νίκες, του φιλοξενούμενους 61 και 21 αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κώστας Τρούπκος της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με 23 τέρματα. Δεύτερος με 17 γκολ ήταν ο Χαλκιδικιώτης μεσοεπιθετικός Στέλιος Λιόπας της Αναγέννησης Παγουρίων κάνοντας μια καταπληκτική σεζόν αυτός αλλά και η ομάδα του. Τρίτος με 16 γκολ ήταν ο Καλαματιανός Γιάννης Κουτσουρόπουλος του Κοσμίου και στην τέταρτη θέση με 14 γκολ ο Ντίνος Πάνος του Σπάρτακου Αγίων Θεοδωρων, ο Θωμάς Γεωργαντζάς και Ζήσης Νάνος της Δόξας Γρατινής που ωστόσο έχασε πολλούς αγώνες λόγω στρατού.

Στην έβδομη θέση με 13 τέρματα βρίσκεται ο Θεσσαλονικιός επιθετικός Παναγιώτης Βουνίδης της Ελπίδας Σαπών, ο Φώτης Ξενάκης της Γρατινής και οι Βασίλης Γιώτης και Πέτρος Σκουτελιάς της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου που συμπληρώνουν την πρωτη δεκάδα των σκόρερς.

Εντεκατος με 12 γκολ ήταν ο Δημήτρης Τριαντόπουλος της Ελπίδας Σαπών και δωδέκατος ο Καστοριανός επιθετικός Βαγγέλης Ευαγγέλου του Πόντου Θρυλορίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.