80 ποδηλατες υπεραποστασεων απο ολη την Ελλαδα συμμετειχαν στο 3ο Brevet των Ελευθεριων

Διέσχισαν διαδρομή μήκους 206 χλμ με επίκεντρο την οροσειρά της Ροδόπης

Μια αθλητική διοργάνωση διαφορετικής υφής, που κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των ποδηλατών φιλοξενήθηκε φέτος στο πλαίσιο των Ελευθερίων για τρίτη χρονιά. Ο λόγος για τη διοργάνωση του ποδηλατικού Βrevet που φέτος έγινε με τη συμμετοχή 80 ποδηλατών υπεραποστάσεων. Το ιδιαίτερο της φετινής διοργάνωσης ήταν ότι αξιοποίηση τη διασυνοριακότητα της περιοχής, αφού οι αθλητές κλήθηκαν να διανύσουν μια κυκλική απόσταση 206 χιλιομέτρων, με επίκεντρο την οροσειρά της Ροδόπης, εξ ου και ο τίτλος της διοργάνωσης «Δύο κράτη μια οροσειρά, η Ροδόπη μας».

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου με τους ποδηλάτες να διέρχονται από τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης στην Ελλάδα και Κίρτζαλι και Σμολιαν στη Βουλγαρία, περνώντας από σημεία που ξεχώριζαν για το ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος είτε για το αρχαιολογικό τους ενδιαφέρον.

«Η διοργάνωση είναι τουριστικού χαρακτήρα. Σκοπός μας είναι οι συμμετέχοντες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και από αλλού) να γνωρίσουν τον τόπο μας και να ενισχύσουμε την τοπική αγορά και να συμβάλλουμε και εμείς στον αθλητικό τουρισμό της περιοχής» εξήγησε εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Γιώργος Τοκαλατσίδης, μέλος της ποδηλατικής ομάδας Breveterians, γνωστοποιώντας πως στα σχέδια της ομάδας είναι και μια ακόμα διοργάνωση Brevet τον Σεπτέμβριο, 300 χιλιομέτρων αυτή τη φορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.