7οι αγωνες ορεινου τρεξιματος απο τον Σπαρτακο Ροδοπης

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη Νυμφαία

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, θα διεξαχθούν για 7η συνεχή χρονιά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στη Νυμφαία Κομοτηνής υπό τη διοργάνωση του «Σπάρτακου Ροδόπης».
 
Συγκεκριμένα, θα λάβουν χώρα 2 αθλητικά γεγονότα. Το πρώτο εξ αυτών είναι ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, αγώνας τόσο απαιτητικός όσο και όμορφος. Στο συγκεκριμένο αγώνα οι δρομείς θα κληθούν να διανύσουν διαδρομή 25 χλμ η οποία κατά το 98% αποτελείται από δασικά και ορεινά μονοπάτια και χαρακτηρίζεται από θετική υψομετρική διαφορά 1.500 μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αναγνωρισμένος και δίνει πόντους για τη συμμετοχή του αθλητή στονOlympusMarathon
 
Πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, και καλό θα είναι οι δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν, να έχουν προηγούμενη εμπειρία από το τρέξιμο στο βουνό.
 
Οι παροχές της διοργάνωσης προς τους αθλητές, είναι οι παρακάτω:
• αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, εφόσον επιθυμεί ο εκάστοτε αθλητής και το επιλέξει κατά την εγγραφή του
• αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν τον αγώνα
• αναμνηστικό δίπλωμα και νούμερο συμμετοχής για όλους τους αθλητές
• τέσσερις ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας με υγρή και στερεή τροφή
• πάγκος αποκατάστασης στον τερματισμό
 
Ο δεύτερος αγώνας είναι το Ορεινό Μονοπάτι άλσους Νυμφαίας στον οποίο οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα κληθούν να διανύσουν απόσταση 8 χλμ. με διαδρομή να αποτελείται κατά 98% από δασικά μονοπάτια και να χαρακτηρίζεται από θετική υψομετρική διαφορά 400 μ.
 
Πρόκειται για έναν επίσης απαιτητικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, που δεν πρέπει να υποτιμηθεί η δυσκολία του λόγω της μικρής απόστασης καθώς από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό έχει συνεχείς ανηφόρες και κατηφόρες κρατώντας συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον του αθλητή.
 
Οι παροχές της διοργάνωσης προς τους αθλητές, είναι οι παρακάτω:
• αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι
• αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν τον αγώνα
• αναμνηστικό δίπλωμα και νούμερο συμμετοχής για όλους τους αθλητές
• ένας ενδιάμεσος σταθμός τροφοδοσίας με υγρή και στερεή τροφή
• πάγκος αποκατάστασης στον τερματισμό 

Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου οι εγγραφές 

Η περίοδος των εγγραφών θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016. Δηλαδή, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον αγώνα, όσοι αθλητές θα έχουν ολοκληρώσει την προεγγραφή τους που θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.spartakos-rodopis.gr και θα έχουν τακτοποιήσει και οικονομικά τη συμμετοχή τους, καταθέτοντας το αντίστοιχο κόστος στον υπ’ αριθμό 0026.0736.11.0200505922 λογαριασμό στη Eurobank που εμφανίζεται στο όνομα “Σπάρτακος Ροδόπης” (IBAN: GR8902607360000110200505922).
 
Το κόστος συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο ανέρχεται σε 20 ευρώ εφόσον ο αθλητής επιθυμεί να πάρει αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι και σε 15 ευρώ εφόσον όχι ενώ για τον αγώνα των 8 χλμ. το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 15 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.