6η Αγωνιστικη Α1 ερασιτεχνικης κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

Κορυφή για δύο

Με νίκες συνέχισαν Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Δόξα Προσκυνητών για την 6η αγωνιστική της Α1 ερασιτεχνικής και έτσι παρέμειναν μαζί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου διατήρησε το αήττητο της καθώς εντός έδρας επικράτησε του ΠΑΟΚ Κοσμίου με 2-0 χάρη σε τέρματα των Μαραγκού στο 15΄ και Χατζηπαπάς στο 46΄.
 
Το πέντε στα πέντε έκανε και η άλλη πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δόξα Προσκυνητών που με δύο γκολ του Βάσκου κέρδισε σχετικά εύκολα τον Αετό Μίσχου που παραμένει χωρίς νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.
 
Στις Σάπες η Ελπίδα επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τους Προσκυνητές επικρατώντας του Ορφέα Ξυλαγανής που παρέμεινε για τέταρτο παιχνίδι χωρίς νίκη.
 
Σε ένα κακό παιχνίδι στο γήπεδο της Αιγείρου ο Αστέρας έκλεψε την νίκη στο 90΄απέναντι στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Γεωργοσούλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
 
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα πέτυχε εντός έδρας η Δόξα Σώστη που κέρδισε εύκολα τον Ορφέα Στρύμης με 4-0 ανεβαίνοντας έτσι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.
 
Τέλος χωρίς να κοπιάσει ο Ηρακλής Σαπών πήρε εύκολα τρείς βαθμούς καθώς αγωνιζόταν με τον ΑΟ Καλλίστης που ως γνωστόν έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Α1 ερασιτεχνικής

Ελπίδα Σαπών – Ορφέας Ξυλαγανής 2-0
Αστέρας Αιγείρου – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 1-0
Δόξα Προσκυνητών – Αετός Μίσχου 2-0
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-0
Δόξα Σώστη – Ορφέας Στρύμης 4-0
ΑΟ Νέας Καλλίστης – Ηρακλής Σαπών (0-3 α.α) 

Η βαθμολογία μετά από 6 αγωνιστικές

Δόξα Προσκυνητών 18
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 18
Ελπίδα Σαπών 13
Αστέρας Αιγείρου 13
Δόξα Σώστη 9
 ΠΑΟΚ Κοσμίου 9
Ηρακλής Σαπών
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 7
Ορφέας Ξυλαγανής 7
 Ορφέας Στρύμης 3
Αετός Μίσχου 1
Α.Ο. Νέας Καλλίστης 0 

Έχει πάρει φόρα και δεν σταματιέται η Δόξα

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-0
 
Τα βλέμματα όλων σε αυτήν την 6η αγωνιστική ήταν στραμμένα στο Νέο Σιδηροχώρι και στο πώς θα αντιδρούσε η ομάδα της Δόξας στο πρώτο δυνατό της τεστ στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ Κοσμίου. Η ομάδα του Σάκη Σκουλή επιβεβαίωσε πως φέτος πάει για μεγάλα πράγματα, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε με σκορ 2-0 χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Μαραγκός στο 15΄ και Χατζηπαπάς στο 46΄. Από την άλλη για την ομάδα του Κοσμίου που παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών στο ντέρμπι αυτή ήταν η πρώτη ήττα από τότε που ανέλαβε το δίδυμο Δανίδη – Τσορμπατζόγλου. Σε γενικές γραμμές οι 70 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου παρακολούθησαν ένα καλό παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό με ωραίες φάσεις και 2 γκολ. 

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και απείλησαν αρχικά στο 4΄με σουτ του Γιαννακίδη που δεν βρήκε στόχο και στο 10΄επίσης με καλό σουτ του Γαΐδα που έφυγε λίγο άουτ. Η υπεροχή αυτή της ομάδας του Νέου Σιδηροχωρίου θα μετουσιωθεί σε γκολ στο 15΄, όταν ο Μαραγκός εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα με τη βοήθεια του αέρα πήρε τροχιά προς την εστία καταλήγοντας στα δίχτυα του Μπουτσαχτσή Εφτούν παρά την προσπάθεια του να την διώξει. Το Κόσμιο προσπάθησε να απαντήσει με κάποια σουτ των Ταβασίδη και Ποιμενίδη χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η πιο καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος θα σημειωθεί στο 35΄όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αθανασίου ο Ταμάμης από καλό σημείο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 44΄για τη Δόξα ο Γιαννακίδης μετά από ωραία προσπάθεια στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Κοσμίου έκανε το σουτ αλλά έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα της Δόξας κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Χατζηπαπά, μετά από κάθετη πάσα του Κόσιη, πλασάροντας ψύχραιμα τον Μπουτσαχτσή Εφτούν και κάνοντας έτσι, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το, 2-0 για την ομάδα του. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
 
Στο δεύτερο μέρος οι παίχτες του ΠΑΟΚ Κοσμίου μπήκαν πιο δυνατά για να μειώσουν το σκορ χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο 58. Ο Κοσκολός μετά από ένα σλάλομ μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Ποιμενίδη αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και πέρασε έξω. Στο 59΄και στο 74΄οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ζαχαρόπουλο αλλά και τα δύο σουτ που επιχείρησε πέρασαν άουτ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να μειώσει το σκορ σημειώθηκε στο 81΄, όταν ο Ταβασίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ποιμενίδη σε πρώτη φάση να αποκρούει την μπάλα και στη συνέχεια να χτυπάει στο δοκάρι χωρίς να περνάει την οριζόντια γραμμή της εστίας. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του παιχνιδιού με το σφύριγμα του διαιτητή κ. Ρόιδου να βρίσκει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρώτου τους ντέρμπι για φέτος ενώ διατήρησαν το αήττητο που τους κρατάει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Δόξα Προσκυνητών. Από την άλλη στο στρατόπεδο του Κοσμίου υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος που όμως δεν απότρεψε την ήττα που ήταν η πρώτη από τότε που ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας οι Δανίδης – Τσορμπατζόγλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Λεφής, Σουλτανίδης,Ντεμερτζίδης, Μαυρόπουλος(62΄ Ξενοδοχίδης), Γαΐδας, Γαννακίδης(73΄ Νταναδάς), Κόσιης(87΄ Τρήμμης) , Χατζηπαπάς
 
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δανίδης): Μπουτσαχτση, Μάναλης, Γιαπρακτσής, Πενόπουλος,Ταμάμης(78΄ Κυπιτρόγλου) Κοσκολός, Πασχάλης, Αθανασίου(61΄ Δερέμπεης), Φλέγγας, Ταβασίδης, Ζαχαρόπουλος (78΄ Βοργιατζίδης)
Διαιτητές: Ρόϊδος, Δημητριάδης, Τζιώτζιος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.