4η Αγωνιστικη Α΄ Κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου διεξήχθη η 4η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης με τη Δόξα Γρατινής και τον Μέγα Αλέξανδρο να πετυχαίνουν το απόλυτο τέσσερις στις τέσσερις νίκες με την ομάδα της Γρατινής όμως να είναι πρωτοπόρος λόγω του ότι ο Ίασμος ξεκίνησε με -2 βαθμούς το πρωτάθλημα.

Το πιο αξιοσημείωτο όμως σε αυτήν την αγωνιστική που χρίζει αναφοράς  έγινε στο γήπεδο του Κοσμίου όπου η παίχτες του γηπεδούχου ΠΑΟΚ προχώρησαν σε μια κίνηση που δίκαια χαρακτηρίστηκε ως το Fair Play της χρονιάς.

Ήταν το 51ο  λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Μιχαλακέλης έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους, με την ομάδα των Παγουρίων όμως να διαμαρτύρεται, καθώς ο τερματοφύλακας Κιουτσούκ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν παρατήρησε ούτε ο σκόρερ του Κοσμίου ούτε ο διαιτητής του αγώνα.
 
Κατόπιν ο  ποδοσφαιριστής του Κοσμίου Βοργιατζίδης κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας του και  ζήτησε από τον προπονητή του Σάββα Αϊβάζη να τηρηθεί το Fair Play όπως και έγινε.
 
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ άφησαν τον παίχτη  της Αναγέννησης Σαρακατσάνη να διασχίσει ανενόχλητος ολόκληρο το γήπεδο και να ισοφαρίσει σε 2-2, με τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο του Κοσμίου να ξεσπάει σε θερμά χειροκροτήματα.
 
Για αυτήν την απίστευτη κίνηση Fair Playαπό την ομάδα του Κοσμίου η Αναγέννηση Παγουρίων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ευχαριστώντας την: «Η ομάδα της Αναγέννησης Παγουρίων συγχαίρει και ευχαριστεί την ομάδα του ΠΑΟΚ Κοσμίου για την τήρηση του Fair play στον μεταξύ μας αγώνα! Αυτές είναι οι ενέργειες που διατηρούν αλώβητο το αθλητικό ιδεώδες, ομορφαίνουν και ανεβάζουν επίπεδο το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό αλλά και τοπικό επίπεδο, διδάσκουν την αξία του και το έχουν κάνει βασιλιά των σπορ!».
 
Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ Κοσμίου κέρδισε με σκορ 4-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγηθήκαν στο 28΄με τον Μουρατίδης για να ισοαφαρίσει ο  Μυστρίδης για τον ΠΑΟΚ σε 1-1 στο 37΄. Η ομάδα του Κοσμίου πήρε προβάδισμα στο 51΄με τον Μιχαλλακέλη για να ισοφαρίσουν τα Παγούρια στο 52΄με τον Σαρακατσάνη σε 2-2. Στο 54΄ο Μιχαλακέλλης έκανε το 3-2 και ο Χατζητουλούσης διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 68΄.
 
Στην Μεσσούνη η πρωτοπόρος Δόξα Γρατινής έκανε επίδειξη δύναμης, επικρατώντας με το σκορ της αγωνιστικής 1-7. Δύο τέρματα για τους νικητές πέτυχαν οι Μπόζης και Πασχάλης και από ένα οι Κυριακόπουλος, Αντωνιάδης και Σεφκέτ Σελήμ. Για τους γηπεδούχους μείωσε σε 1-3 ο  Μιχαηλίδης στο 63΄.
 
Με νίκη συνέχισε και ο Μέγας Αλέξανδρος που στην έδρα του κέρδισε σχετικά εύκολα τον Ορφέα Στρύμης με 5-1. Για τους νικητές χατ τρικ πέτυχε ο Ογκουνσότο (35′,80′,85′) το δεύτερο με πέναλτι και οι Αμοιρόπουλος επίσης με πέναλτι στο 29΄και ο Γιαννακιτσίδης στο 55΄. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε σε 2-1 στο 48΄ο Καραγεωργίου.
 
Στις Σάπες μετά από ένα μέτριο παιχνίδι Ελπίδα και Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων έμειναν στο 0-0.
 
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής που επικράτησε 2-1 του Ορφέα Ξυλαγανής.
Για τους γηπεδούχους τα γκολ πέτυχαν οι Τριανταφυλλίδης στο 2΄και Χατζίδης στο 52 ενώ για τον Ορφέα μείωσε 2-1 ο Οσμάν Χασάν στο 54΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
 
Τέλος σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι όπου ο διαιτητής κ. Χαρίτσης έδειξε 5 κόκκινες κάρτες η Δόξα πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 4-0 επί του Κομψάτου Πολυάνθου που έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο  Ανδρίκου έκανε το 1-0, ο Βουλγαρίδης στο 75΄το 2-0, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Ανδρίκου σημείωσε το 3-0 στο 80΄ και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Σταυρόπουλος στο 93΄.
 
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Ορφέας Στρύμης 5-1
ΠΑΟΚ Κοσμίου-Αναγέννηση Παγουρίων 4-2
Ελπίδα Σαπών-Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 0-0
ΑΟ Μεσσούνης-Δόξα Γρατινής 1-7
ΠΑΟΚ Κομοτηνής-Ορφέας Ξυλαγανής 2-1
Δόξα Σώστη-ΚομψάτοςΠολυάνθου 4-0

 
Η βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές
 

1 Δόξα Γρατινής 12
2 Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 10
3 ΠΑΟΚ Κοσμίου 10
4 Ελπίδα Σαπών 7
5 Ορφέας Ξυλαγανής 6
6 Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 5
7 Αναγέννηση Παγουρίων 4
8 Δόξα Σώστη 4
9 Ορφέας Στρύμης 3
10 ΠΑΟΚ Κομοτηνής 3
11 ΑΟ Μεσσούνης 1
12 Κομψάτος Πολυάνθου -1

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.