4 χρονια χωρις τον Αλεκο…

Ο άνθρωπος που σύνδεσε το όνομα του με το μπάσκετ της Κομοτηνής και έφυγε πρόωρα από κοντά μας

Συμπληρώθηκαν χτες 4 χρόνια από την ημέρα που το άκουσμα της απώλειας του μεγάλου Δασκάλου Αλέκου Καρυπίδη συγκλόνισε την μπασκετική κοινότητα της χώρας.

Ήταν 20 Μαϊου 2017 όταν όλοι ασχολούνταν με την μεγάλη εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final-4 της Ευρωλίγκα που διεξαγόταν στην Κωνσταντινούπολη. Το πρωί όμως δεν ξεκίνησε καλά καθώς έγινε γνωστό πως ο Αλέκος Καρυπίδης έφυγε από κοντά μας νικημένος από την μάχη με τον καρκίνο.

Στη μακρά πορεία του στο μπάσκετ συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με του με το μπάσκετ της Κομοτηνής, καθώς ήταν επί χρόνια προπονητής στον ΓΑΣ Κομοτηνή τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία ομάδα ζώντας μεγάλες στιγμές και συμβάλλοντας στις ιστορικές στιγμές του συλλόγου.

Ο Αλέκος  Καρυπίδης ήταν Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση, ενώ ήταν ο εμπνευστής της ιδέας για δημιουργία συλλόγου μπάσκετ του πανεπιστημίου, οδηγώντας το 2013 την ομάδα του Πανεπιστημίου στην κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενώ το 2016 προχώρησε στην επανασύσταση της ομάδας Α.Σ. Δημοκριτείου, η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ σεβόμενη τη μνήμη του μεγάλου Δασκάλου…

Ο Δάσκαλος ξεχώριζε τόσο για την απλότητα του όσο για την παθολογική αγάπη που είχε για το μπάσκετ και την μετέφερε στους φοιτητές του, οι οποίοι δεν τον ξεχνάνε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.