2η Αγωνιστικη Α1 ερασιτεχνικης κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

Την Κυριακή και όχι το Σάββατο λόγω του αγώνα Πανθρακικού-Λεβαδειακού για την Σούπερ Λιγκ διεξήχθη η 2η αγωνιστική της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας όπου από τις έξι αναμετρήσεις στις πέντε επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι.
 
Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ Κοσμίου στην έδρα του γνώρισε την δεύτερη σερί ήττα αυτήν την φορά από την Ελπίδα Σαπών με σκορ 0-1 και σκόρερ τον Καραθανάση στο 81ο λεπτό.
 
Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στους Αγίους Θεοδώρους όπου ο Σπάρτακος με αντίπαλο τον Αετό Μίσχου έκανε την ανατροπή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με τέρμα του Κατωκίδη στο 20΄.Στο Β΄ ημίχρονο ο Κασσιτερίδης για τους γηπεδούχους που μπήκε ως αλλαγή σκόραρε δις στο 55΄και στο 90΄χαρίζωντας την νίκη για την ομάδα του.
 
Στο γήπεδο της ΕΠΣ ο Αστέρας Αιγείρου ζευγάρωσε τις νίκες του επικρατώντας δύσκολα με 1-2 του Ορφέα Στρύμης.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9΄με τον Γεωργοσούλη ενώ ο ίδιος παίχτης έκανε το 0-2 στο 50΄. Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ σε 1-2 με τον Γούσιο στο 80΄.
 
Μεγάλο διπλό σημείωσε ο Ορφέας Ξυλαγανής που κέρδισε στον Σώστη την Δόξα με 0-2. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Κυριακίδης (67΄) και Γεωργιάδης (92΄).
 
Εύκολο απόγευμα είχαν η Δόξα Προσκυνητών και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που κέρδισαν εκτός έδρας με το ίδιο σκορ 1-4 τον Ηρακλή Σαπών και τον Α.Ο. Νέας Καλλίστης αντίστοιχα διπλασιάζοντας τις νίκες τους στο πρωτάθλημα. 

Τα αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστικής της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Αετός Μίσχου 2-1
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Ελπίδα Σαπών 0-1
Ηρακλής Σαπών – Δόξα Προσκυνητών 1-4
Ορφέας Στρύμης – Αστέρας Αιγείρου 1-2
Δόξα Σώστη – Ορφέας Ξυλαγανής 0-2
Α.Ο. Νέας Καλλίστης –Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 1-4 

Η επόμενη 3η αγωνιστική

Ορφέας Ξυλαγανής-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
Δόξα Προσκυνητών-Δόξα Σώστη
Αστέρας Αιγείρου-Νέα Καλλίστη
Ελπίδα Σαπών-Ηρακλής Σαπών
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Ορφέας Στρύμης
Αετός Μίσχου-ΠΑΟΚ Κοσμίου 

Η Βαθμολογία μετά από δύο αγωνιστικές

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 6
Δόξα Προσκυνητών 6
Αστέρας Αιγείρου 6
Ορφέας Ξυλαγανής 6
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 4
Ελπίδα Σαπών 4
Δόξα Σώστη 3
Α.Ο. Νέας Καλλίστης 0
Ηρακλής Σαπών 0
Ορφέας Στρύμης 0
ΠΑΟΚ Κοσμίου 0

Νέα Καλλίστη-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 1-4

Δύο στα δύο για τη Δόξα
 
Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα της Α1 ερασιτεχνικής καθώς επικράτησε του Α.Ο. Νέας Καλλίστης εκτός έδρας με σκορ 1-4, επιβεβαιώνοντας τα όσα λέγονται πως φέτος η ομάδα που δημιούργησε ο Σάκης Σκουλής θα πρωταγωνιστήσει. Οι λίγοι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Καλλίστης παρακολούθησαν ένα ωραίο παιχνίδι με πέντε γκολ και πολλές φάσεις. 

Το φιλμ του αγώνα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ένα από τα πιο γρήγορα γκολ που μπήκε ποτέ στο πρωτάθλημα της Α1 ερασιτεχνικής καθώς 35 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα ο Μαραγκός για τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου από αριστερά έκανε ένα σλάλομ, έβγαλε τη σέντρα με αποδέκτη τον Μπόζη και αυτός με πολύ ωραίο γυριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα του. Ο Μαυρόπουλος για τη Δόξα στο 7ο λεπτό βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Ραμφόπουλο αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Η Νέα Καλλίστη προσπάθησε να απαντήσει στο 9ο λεπτό με σουτ του Μιχαηλίδη εκτός περιοχής που έφυγε άουτ. Ο Νταναδάς στο 10ο λεπτό για τους γηπεδούχους από δεξιά έβγαλε σέντρα ο Κουτρουλός έκανε με τη μία το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η ισοφάριση για τη Νέα Καλλίστη θα έρθει στο 24ο λεπτό όταν ο Θανόπουλος λίγο επάνω από το κέντρο θα εκτελέσει φάουλ, θα γεμίσει προς την μεγάλη περιοχή της Δόξας ο Καμμάς θα πιάσει την κεφαλιά και θα κάνει το 1-1. Δώδεκα λεπτά αργότερα η γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Νταναδας έβγαλε ωραία σέντρα ο Καμμάς θα πιάσει κεφαλιά πάσα προς τον Μιχαηλίδη αλλά το σουτ που θα κάνει ο τελευταίος θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, στο 37ο’, η Δόξα θα προηγηθεί ξανά όταν Μαραγκός και Μπόζης θα παίξουν ωραία το ένα δύο στην μεγάλη περιοχή της Καλλίστης και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ θα κάνει το 1-2 για την ομάδα του που ήταν και το σκορ του πρώτο μέρους.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καρμπόν όπως το πρώτο μέρος με γκολ για τη Δόξα στο 55ο λεπτό αφού πρώτα όμως προηγήθηκε η ανατροπή του Χατζηπαπά από τον Κώστογλου κάτι που ανάγκασε τον διαιτητή κ. Χαμαλίδη να καταλογίσει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεφής ευστοχώντας και κάνοντας το 1-3. Στο 65ο λεπτό η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα πετύχει και τέταρτο γκολ που θα ξεκινήσει από την ωραία προσπάθεια του Γιαννακίδη ο οποίος με ωραία μπαλιά θα βγάλει μόνο του Ψιλογιαννόπουλο που με ψύχραιμο πλασέ θα κάνει το 1-4.
 
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης Λεφής (70΄), Ψιλογιαννόπουλος (75΄) και Γιαννακίδης (80΄) είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και πέμπτο γκολ για την ομάδα τους χωρίς όμως να το καταφέρουν. Έτσι η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε δίκαια παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο έδειξε χαρακτήρα, όταν ισοφαρίστηκε και με την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει κέρδισε εύκολα κάνοντας δύο τις νίκες της στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η ομάδα της Καλλίστης προσπάθησε, κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Νεα Καλλίστη (Ταουκίδης): Ραμφόπουλος, Κουμανίδης (46΄Μανωλόπουλος), Κώστογλου, Παπασάββας, Θανόπουλος, Τσατσαρίδης, Μιχαηλίδης Γ. (67 Μιχαηλίδης Β.), Καμμάς, Ζαλούμης, Νταναδάς, Κουτρουλός (72΄Νταγκνταλιανίδης).
 
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης, Χατζηπαπά, Μαραγκός, Ντεμιρτσίδης, Λεφής, Ξενοδοχίδης, Μπόζης (46΄Παππούς, 51΄Γαιδας), Αμοιρόπουλος (55΄Ψιλογιαννόπουλος), Μαυρόπουλος, Γιαννακίδης, Κόσιης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.