22η Αγωνιστικη Α΄ Ερασιτεχνικης κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

Πήρε το ντέρμπι και τη δεύτερη θέση το Σιδηροχώρι, στη εξάδα η Ξυλαγανή

Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης με την 22η αγωνιστική στην οποία είχαμε ανακατατάξεις στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.
 
Ο πρωτοπόρος Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς απώλεια βαθμών και στην πρώτη θέση καθώς στο γήπεδο του επικράτησε της Δόξας  Γρατινής με σκορ 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0  χάρη σε δύο τέρματα  που πέτυχε ο  Αντωνιάδης στο 41΄και  το 57΄.   Στο 76΄ο Βιόπουλος πέτυχε το 3-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 στο 82΄με τον Σεφκέτ Σελήμ.
 
Η ομάδα του Ιάσμου βάσει της ειδικής βαθμολογίας των Play Off κατατάσσεται πρώτη με 21 βαθμούς (19+2 βαθμούς μπόνους) έχοντας τρείς βαθμούς διαφορά από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και τέσσερις από τον ΠΑΟ Κοσμίου. Η Δόξα Γρατινής παρά την ήττα πραγματοποίησε τον στόχο της που ήταν η είσοδος στην εξάδα και τα Play Off και έτσι θα ξεκινήσει από την έκτη θέση  της ειδικής βαθμολογίας με 11 βαθμούς.
 
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο Νέο Σιδηροχώρι η γηπεδούχος Δόξα επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟ Κοσμίου και τερμάτισε δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.  Η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 34΄ με τον Χατζήπαπα αλλά το Κόσμιο απάντησε άμεσα με τον Φλέγγα στο 36΄. Στο 37΄ οι γηπεδούχοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι  “αλά Πανένκα” του Πανουργιά. Το  τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μαυράκης στο 91΄. Οι φιλοξενούμενοι  κέρδισαν πέναλτι στο 89΄αλλά ο  Αμέτ Ερκάν  δεν κατάφερε να νικήσει τον Βασιλείου. Αρκετά είναι τα παράπονα για τη διαιτησία από τον ΠΑΟ Κοσμίου κυρίως για το πέναλτι που κέρδισε ο Κόσιης για τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.
 
Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ξεκινάει τα Play Off στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας έχοντας 18 βαθμούς και υπολείπεται τριών βαθμών του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου. Ο ΠΑΟ Κοσμίου με αυτήν την ήττα θα ξεκινήσει τα Play Off στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας με 17 βαθμούς.
 
Η Ελπίδα Σαπών την τελευταία αγωνιστική  πήρε εύκολα τρείς βαθμούς καθώς έπαιζε με την Ένωση Ασωμάτων που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
 
Η Ελπίδα τερμάτισε στην τέταρτη θέση και ξεκινάει τα Play Off με 15 βαθμούς.
 
Ο Ορφέας Ξυλαγανής στο γήπεδό του κέρδισε στον αγώνα της χρονιάς τον Ορφέα Στρύμης με 3-1 και έτσι πέρασε πανηγυρικά στην εξάδα, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση και θα ξεκινήσει τα Play Off με 12 βαθμούς.
 
Θυμίζουμε πως η ομάδα της Ξυλαγανής ήθελε μόνο νίκη για να περάσει στα Play Off, καθώς σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος περνούσε Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων.  Από την άλλη ο Ορφέας Στρύμης θα αγωνιστεί στα Play Out από την προτελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας με 6 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον τελευταίο Ηρακλή Σαπών.
 
Στους Αγίους Θεοδώρους ο Σπάρτακος έκανε το χρέος του νικώντας με 6-1 τον Ηρακλή Σαπών αλλά τα νέα από την Ξυλαγανή δεν ήταν καλά και έτσι τερμάτισε στην έβδομη θέση και θα αγωνιστεί στα  Play Out  ξεκινώντας με 14 βαθμούς. Από την άλλη ο Ηρακλής ξεκινάει τελευταίος στα Play Out με 2 βαθμούς.
 
Στην Αίγειρο, Αστέρας και Δόξα Σώστη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Οι γηπεδούχοι στο 3΄έκαναν το 1-0 με τον Κεχαγιά ενώ η Δόξα ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φανιάδη. Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στα Play Out ξεκινώντας και οι δύο με τους ίδιους βαθμούς, 8 δηλαδή.
 
Η κλήρωση  των αγώνων  Play Off και Play Out θα γίνει την Τρίτη 4 Απριλίου στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Θράκης. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα  της 22ης  αγωνιστικής

 

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – ΠΑΟ Κοσμίου 3-1
Ορφέας Ξυλαγανής – Ορφέας Στρύμης 3-1
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Δόξα Γρατινής 3-1
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Ηρακλής Σαπών 6-1
Αστέρας Αιγείρου-Δόξα Σώστη 1-1
Ελπίδα Σαπών-Ένωση Ασωμάτων 3-0 α.α.

 

Η  τελική Βαθμολογία

 

1 Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 56
2 Δόξα Νέου  Σιδηροχωρίου 52
3 Π.Α.Ο. Κοσμίου 50
4 Ελπίδα Σαπών 45
5 Ορφέας Ξυλαγανής 34
6 Δόξα Γρατινής 33
7 Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 32
8 Αστέρας Αιγείρου 23
9 Δόξα Σώστη 21
10 Ορφέας Στρύμης 16
11 Ηρακλής Σαπών 6
12 Ένωση Ασωμάτων Αποχώρησε

 

Η ειδική Βαθμολογία των Play Off

 

1 Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 21
2 Δόξα Νέου  Σιδηροχωρίου 18
3 Π.Α.Ο. Κοσμίου 17
4 Ελπίδα Σαπών 15
5 Ορφέας Ξυλαγανής 12
6 Δόξα Γρατινής 11

 

 Ειδική βαθμολογία των Play Out

7 Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 14
8 Αστέρας Αιγείρου 8
9 Δόξα Σώστη 8
10 Ορφέας Στρύμης 6
11 Ηρακλής Σαπών 2
12 Ένωση Ασωμάτων Αποχώρησε

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.