20η αγωνιστικη A1 ερασιτεχνικης κατηγοριας

Η «μητέρα των μαχών» στους Προσκυνητές

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της πρωτοπόρου Δόξας Προσκυνητών και της δεύτερης στον βαθμολογικό πίνακα Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου δεσπόζει στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας που θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 13/2.
 
Τους δύο μονομάχους τους χωρίζουν πέντε βαθμοί. Επομένως όχι άδικα το συγκεκριμένο παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως η μητέρα των μαχών καθώς αγωνίζονται δύο από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος που μάχονται επάξια για το πρωτάθλημα κάτι που το δείχνει και η βαθμολογική τους θέση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήδη έχει προσελκύει όλα τα βλέμματα του φίλαθλου κοινού του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και αναμένεται πάρα πολλοί να δώσουν το παρών στο γήπεδο των Προσκυνητών και είναι σίγουρο πως θα παρακολουθήσουν μια δυνατή αναμέτρηση. Η γηπεδούχος Δόξα Προσκυνητών που είναι ξεκούραστη καθώς την προηγούμενη αγωνιστική είχε ρεπό θα τα δώσει όλα για όλα για τη νίκη, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα αποχτήσει ένα σοβαρό προβάδισμα των 8 βαθμών από τη δεύτερη αντίπαλο της που την ακολουθεί και την απειλεί περισσότερο μέχρι στιγμής από κάθε άλλη ομάδα. Στο στρατόπεδο της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό εκτός από τη νίκη, καθώς επικρατώντας θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς κάτι που θα έχει και αντίκρισμα στην ειδική βαθμολογία των play off εφόσον διατηρηθεί.
 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση που θα γίνει στην Αίγειρο μεταξύ του Αστέρα και της Δόξας Σώστη. Η ομάδα της Αιγείρου που από ό,τι φαίνεται δεν χάνει την προνομιούχα 6η θέση, που οδηγεί στα play off, θα προσπαθήσει για το θετικό αποτέλεσμα, όπως κάνει σε κάθε αγώνα. Από την άλλη η Δόξα Σώστη θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από το Νέο Σιδηροχώρι που θα τη διατηρήσει ψηλά στη βαθμολογία.
 
Στο Κόσμιο ο ΠΑΟΚ μετά το στραβοπάτημα με τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων το προηγούμενο Σάββατο δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών κόντρα στον Ορφέα Ξυλαγανής καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα μείνει αρκετά πίσω στην βαθμολογία.
Στους Αγίους Θεοδώρους ο Σπάρτακος θέλει να διατηρήσει το αήττητο του για 4η συνεχόμενη αγωνιστική με νίκη που θα τον απομακρύνει περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας κόντρα στον Ηρακλή Σαπών.
 
Ο Αετός Μίσχου στο γήπεδο του θα φιλοξενήσει τον Ορφέα Στρύμης. Η ομάδα του Μίσχου με νέο προπονητή τον Μουσταφά Ερδάλ θα προσπαθήσει να πάρει τους τρείς βαθμούς στην απέλπιδα προσπάθεια που κάνει να ανατρέψει τη δύσκολη βαθμολογική θέση που βρίσκεται. Σίγουρα η αποστολή του Αετού θα είναι δύσκολη καθώς απέναντι της είναι μία ομάδα που από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται καλύτερη και το έδειξε την προηγούμενη αγωνιστική που κέρδισε την Ελπίδα Σαπών με 2-0.
 
Τέλος, η Ελπίδα Σαπών είναι η ομάδα που επωφελείται αυτήν την αγωνιστική από την αποχώρηση του ΑΟ Νέας Καλλίστης και παίρνει εύκολα τρείς βαθμούς. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ Κοσμίου – Ορφέας Ξυλαγανής
Αετός Μίσχου – Ορφέας Στρύμης
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Ηρακλής Σαπών
Αστέρας Αιγείρου – Δόξα Σώστη
Δόξα Προσκυνητών – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
Ελπίδα Σαπών – Α.Ο. Νέας Καλλίστης 3-0 (α.α.)
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.