20η Αγωνιστικη Α΄κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

Στις Σάπες το ντέρμπι ανάμεσα σε Ελπίδα και ΠΑΟΚ

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 20η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης που θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου.
 
Ο πρωτοπόρος Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου στο γήπεδό του  θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Ηρακλή Σαπών ο οποίος πριν το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής είχε  κερδίσει με 0-3 εκτός έδρας τον Ορφέα Στρύμης. Η ομάδα του Ιάσμου το προηγούμενο Σάββατο επικράτησε με 2-3 εκτός έδρας του Αστέρα Αιγείρου και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ Κοσμίου ξαναβρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 
Το ντέρμπι της αγωνιστικής θα διαξευχθεί στις Σάπες όπου η γηπεδούχος Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ Κοσμίου. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα την προηγούμενη αγωνιστική και καίγονται για τη νίκη. Η Ελπίδα Σαπών ηττήθηκε με 5-1 εκτός έδρας από  τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και το ενδεχόμενο νέας ήττας θα την αφήσει 5 βαθμούς πίσω από την ειδική βαθμολογία των Play Off όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής. Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου για άλλο ένα παιχνίδι απογοήτευσε με την εικόνα του και ήρθε ισόπαλος 2-2 εντός έδρας με την Δόξα Γρατινής κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο Κόσμιο θεωρούν αυτό το παιχνίδι ως αφετηρία, αφήνοντας πίσω τις κακές εμφανίσεις και αποτελέσματα εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στον τελικό του κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο.
 
Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στην Ξυλαγανή όπου θα αναμετρηθούν ο γηπεδούχος Ορφέας με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Η Ξυλαγανή που την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Σπάρτακο εκτός με 1-0,  θέλει τη νίκη για να «καθαρίζει» με την είσοδο στην εξάδα και τη συμμέτοχη στα Play Off. Από την άλλη με ανεβασμένη ψυχολογία από την μεγάλη νίκη επί της Ελπίδας με 5-1, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα παίξει μόνο για τη νίκη  που θα τη διατηρήσει σε τροχιά κορυφής.
 
Με μοναδικό στόχο τη νίκη θα αγωνιστεί εντός έδρας η Δόξα Γρατινής απέναντι στον Ορφέα Στρύμης . Την προηγούμενη αγωνιστική η Γρατινή έκανε την έκπληξη φέρνοντας 2-2 εκτός έδρας με τον ΠΑΟ Κοσμίου. Η διαφορά των τριών βαθμών από τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων που  βρίσκεται στην έβδομη θέση και καραδοκεί, δεν αφήνει περιθώρια για απώλεια βαθμών στην ομάδα του Τάσου Μπόζη, εάν θέλει να είναι αυτή που θα μπει στην εξάδα και στα Play Off.
 
Στην Αίγειρο θα αναμετρηθούν ο Αστέρας με τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων. Ομοίως με τη Γρατινή, ο Σπάρτακος  που απέχει τρεις βαθμούς από την προνομιούχα έκτη θέση, καίγεται για τη νίκη που θα διατηρήσει τις ελπίδες για είσοδο στα Play Off , ελπίζοντας  βέβαια και σε κάποιο στραβοπάτημα από τη Δόξα Γρατινής.
 
Τέλος η Δόξα Σώστη είναι η ομάδα που αυτήν την αγωνιστική έχει ρεπό και παίρνει εύκολα τρείς βαθμούς λόγω της αποχώρησης της Ένωσης  Ασωμάτων από το πρωτάθλημα. 

Αναλυτικά  το πρόγραμμα και οι διαιτητές  της 19ης αγωνιστικής

Αστέρας Αιγείρου – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων: Χούσκογλου, Δημητριάδης, Καραγιάννης
Ορφέας Ξυλαγανής   – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου: Κακουλίδης, Γκιόσης, Δανδανίδης
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Ηρακλής Σαπών: Ρόιδος, Κοτσαρίδης, Τσιλφίδου
Ελπίδα Σαπών  – ΠΑΟΚ Κοσμίου: Δρακίδης, Χαρίτσης, Καρακασίδης
Δόξα Γρατινής   – Ορφέας Στρύμης: Παπαγεωργίου, Μπαλάφας, Τανανάκη
Ένωση Ασωμάτων – Δόξα Σώστη: 0-3 (α.α.)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.