20η Αγωνιστικη Α΄κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

Αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του ο πρωτοπόρος Μέγας

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η 20η αγωνιστική της Α΄ερασιτεχνιικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης στην οποία σε ό,τι αφορά  την κορυφή μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα των διωκτών του  και αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά.
 
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, όπως αναμενόταν, στο γήπεδο του επικράτησε άνετα του Ηρακλή Σαπών με 5-0.
Για τους νικητές τρία τέρματα πέτυχε ο  Ζαχαρόπουλος (16΄, 27΄, 59) και δύο τέρματα ο Γκιρετλή Ναζίμ (56΄ και  57΄) .
 
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής Ελπίδα Σαπών και ΠΑΟΚ Κοσμίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα μέτριο παιχνίδι. Μια ισοπαλία που δεν έκανε καλό σε καμία από τις δύο ομάδες καθώς  και οι δύο επιζητούσαν τη νίκη.  Έτσι με τη νέα απώλεια βαθμών η Ελπίδα βρίσκεται εννιά βαθμούς μακριά από την κορυφή ενώ ο ΠΑΟΚ Κοσμίου τρείς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εκτός του γκολ είχαν και άλλες ευκαιρίες  να πετύχουν και άλλα τέρματα ενώ έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία σε δύο φάσεις. Για το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ Κοσμίου και τη φάση του 86΄σε ανατροπή του Βαγγέλη Καραθανάση που ζήτησαν πέναλτι. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ  Κοσμίου για άλλο ένα παιχνίδι προβλημάτισε με την εικόνα του, δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες, ενώ είχε και αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 33΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ερκάν ενώ η ισοφάριση για την Ελπίδα ήρθε στο 42΄με τον Πασχάλη.
 
Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής στην Ξυλαγανή ο γηπεδούχος Ορφέας ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.  Με αυτήν την ισοπαλία η Ξυλαγανή μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς πλέον η παραμονή στην εξάδα είναι ρευστή, αφού η διαφορά από την έκτη Γρατινή και τον έβδομο Σπάρτακο έχει μειωθεί  στον ένα και δύο βαθμούς αντίστοιχα . Από την άλλη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έχασε την ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μετά το νέο στραβοπάτημα του Κοσμίου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 4΄με τον Γιαννακουδάκη, ενώ η Δόξα ισοφάρισε μετά από δύο λεπτά με  πλασέ του Κόσιη.
 
Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο γήπεδο του Κάλχα, Δόξα Γρατινής και Ορφέας Στρύμης ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Η Δόξα προηγήθηκε με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του Σεφκέτ στο 34΄ και 38΄.  Οι φιλοξενούμενοι αρχικά μείωσαν σε 2-1 με κεφαλιά του Καραγεωργόπουλου στο 42΄ και  ισοφάρισαν στο 68΄με πλασέ του Οσμάν Μουσταφά. Στο 75΄υπήξε  φραστικό επεισόδιο παράγοντα της Γρατινής με ποδοσφαιριστή της Στρύμης, το οποίο ήταν αφορμή να μεταφερθεί η ένταση και εκτός αγωνιστικού χώρου αλλά με την καταλυτική παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν εξελίχθηκε χειρότερα. Με αυτήν τη νέα απώλεια βαθμών η Γρατινή, ούσα στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα νιώθει την ανάσα του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, που μείωσε την μεταξύ τους διαφορά στον έναν βαθμό .
Το ενθαρρυντικό για την ομάδα της Γρατινής  είναι πως στην επόμενη αγωνιστική παίζει με την Ένωση Ασωμάτων και έχει εξασφαλισμένους τρείς βαθμούς ενώ την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.
 
Νίκη εξάδας πέτυχε ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων που επικράτησε εκτός έδρας του Αστέρα Αιγείρου με 0-1 και πλέον απέχει μόλις έναν βαθμό από την είσοδο στα Play Off. Το νικητήριο γκολ  για τον Σπάρτακο πέτυχε με γυριστό σουτ ο Καπετάνος στο 87΄.  Τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια  εντός έδρας με  Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Ηρακλή Σαπών είναι τελικοί για την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων και θα πρέπει να κερδηθούν, ενώ παράλληλα θα πρέπει να στραβοπατήσει και μια τις  Δόξα Γρατινής και Ορφέας Ξυλαγανής.
 
Τέλος η Δόξα Σώστη ήταν η ομάδα που αυτήν τη αγωνιστική πήρε εύκολα τρείς βαθμούς καθώς έπαιζε με την Ένωση Ασωμάτων που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.   

 Αναλυτικά τα αποτελέσματα της  20ης  αγωνιστικής

 

Ελπίδα Σαπών – ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-1
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Ηρακλής Σαπών 5-0
Δόξα Γρατινής – Ορφέας Στρύμης 2-2
Αστέρας Αιγείρου – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 0-1
Ορφέας Ξυλαγανής – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 1-1
Ένωση Ασωμάτων – Δόξα Σώστη 0-3 (α.α.)

 

Η βαθμολογία

 

1 Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 50
2 ΠΑΟΚ Κοσμίου 47
3 Δόξα Νέου  Σιδηροχωρίου 46
4 Ελπίδα Σαπών 41
5 Ορφέας Ξυλαγανής 31
6 Δόξα Γρατινής 30
7 Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 29
8 Δόξα Σώστη 20
9 Αστέρας Αιγείρου 19
10 Ορφέας Στρύμης 15
11 Ηρακλής Σαπών 6
12 Ένωση Ασωμάτων Αποχώρησε

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.