1η αγωνιστικη Α1 Ερασιτεχνικης κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

Μίλησε η έδρα στην πρεμιέρα της Α1

Το Σάββατο άνοιξε η αυλαία της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης με την πρώτη αγωνιστική να αφήνει υποσχέσεις για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλό θέαμα και μάχες μέχρι τέλους.
 
Σε αυτήν την πρώτη μέρα μίλησε η έδρα καθώς από τις έξι αναμετρήσεις στις πέντε επικράτησαν οι γηπεδούχοι ενώ σημειώθηκαν 18 γκολ.
 
Αναμφισβήτητα το παιχνίδι που μονοπώλησε το ενδιαφέρον την πρώτη αγωνιστική ήταν αυτό μεταξύ της Δόξας Προσκυνητών και του ΠΑΟΚ Κοσμίου με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται πιο έτοιμοι και σημειώνοντας δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, (32΄αυτογκόλ Φλέγγα και 79΄Βάσκος) να κερδίζουν το ντέρμπι.
 
Στο βελτιωμένο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου η Δόξα του Σάκη Σκουλή έδωσε τα διαπιστευτήρια πως φέτος θα πρωταγωνιστήσει καθώς επικράτησε άνετα του νεοφώτιστου Ορφέα Στρύμης με σκορ 5-0.
Τα γκολ πέτυχαν στο 12΄ο Λεφής με πέναλτι, στο 40΄και 72΄ο Μαυρόπουλος, στο 59΄ο Δερμετζίδης και ο Ξενοδοχίδης στο 85΄.
Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν σημειώθηκαν τέρματα, στις Σάπες, η Ελπίδα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων. Η ομάδα των Σαπών, αν και καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχανε τις ευκαιρίες την μία μετά την άλλη καθώς «έπεφτε» επάνω στον τερματοφύλακα του Σπάρτακου Βαβαλιαγκάκη, που ήταν σε εξαιρετική ημέρα και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
 
Στην Ξυλαγανή επιτυχημένο ήταν το επίσημο ντεμπούτο του Νίκου Ιωσηφίδη στον πάγκο της ομάδας καθώς νίκησε τον Α.Ο. Νέας Καλλίστης εύκολα με σκορ 3-1. Δυστυχώς όμως η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση και προβλημάτισε πολλούς ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του παίχτη της Καλλίστης Ζαλούνη σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον τερματοφύλακα της Ξυλαγανής Πριτσίδη. Ο Ζαλούνης στην αρχή ζαλίστηκε αλλά επιβεβαίωσε τον διαιτητή πως είναι καλά και μπορεί να παίξει. Μόλις όμως ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο έπεσε κάτω έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ένα περιστατικό που φέρνει πάλι στο προσκήνιο το μεγάλο θέμα με την έλλειψη γιατρών στα περισσότερα γήπεδα της ΕΠΣ.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ξυλαγανή βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ από το 4,΄όταν η Νέα Καλλίστη προηγήθηκε με γκολ του Βασταρδέλη. Ο Ορφέας έκανε την ανατροπή ισοφαρίζοντας στο 40΄με τον Εξακοΐδη, προηγήθηκε στο 41΄ με τον Γεωργιάδη και εδραίωσε την νίκη με τον Κυριακίδη στο 75΄.
 
Τέλος, εύκολο απόγευμα είχε στην πρεμιέρα και η Δόξα Σώστη επικρατώντας 4-1 του Ηρακλή Σαπών με γκολ τον Λάβδα, Βαγενά, Ευαγγέλου και Σερίφη. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Ιωαννίδης ενώ στην Αίγειρο ο Αστέρας επικράτησε με 3-0 του Αετού Μίσχου, που από τις αρχές του δευτέρου μέρους αγωνίστηκε με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Καλογερόπουλου. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

• Δόξα Προσκυνητών – ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-0
• Ελπίδα Σαπών – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 0-0
• Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Ορφέας Στρύμης 5-0
• Ορφέας Ξυλαγανής – Α.Ο. Νέας Καλλίστης 3-1
• Δόξα Σώστη – Ηρακλής Σαπών 4-1
• Αστέρας Αιγείρου – Αετός Μίσχου 3-0

Η βαθμολογία

1. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3
2. Δόξα Σώστη 3
3. Αστέρας Αιγείρου 3
4. Ορφέας Ξυλαγανής 3
5. Δόξα Προσκυνητών 3
6. Ελπίδα Σαπών 1
7. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 1
8. ΠΑΟΚ Κοσμίου 0
9. Α.Ο. Νέας Καλλίστης 0
10. Αετός Μίσχου 0
11. Ηρακλής Σαπών 0
12. Ορφέας Στρύμης 0 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.