19η Αγωνιστικη Γ΄ εθνικης κατηγοριας

Εορδαϊκός – Δόξα Προσκυνητών 2-1

Την ήττα με 2-1 από τον Εορδαϊκό εκτός έδρας γνώρισε η Δόξα Προσκυνητών στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Γ΄εθνικής. Για σχεδόν ένα ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Πουρλιάκα αγωνίστηκε με 9 παίχτες λόγω αποβολής των Σιδηρόπουλου και Περτσά. Για την ομάδα των Προσκυνητών σκόραρε ο Κεϊτά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. 

Οι φάσεις του αγώνα 

Στο 37΄ο  Εορδαϊκός κέρδισε πέναλτι όταν  ο Βλαδίκας έφυγε μόνος του απέναντι στον Περτσά  και ο Σιδηρόπουλος τον έσπρωξε  από πίσω και τον έριξε  μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο αμυντικός της Δόξας είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Ιωαννίδης για τους γηπεδούχους ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-0.
 
Στο 45΄για τον Εορδαϊκό και πάλι ο Βλαδίκας έφυγε μόνος του προς τα πλάγια, ο Περτσάς  βγήκε μακριά από την εστία του στην προσπάθεια του να πάρει με τάκλιν την μπάλα, ανέτρεψε τον παίκτη του Εορδαϊκού, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας. Ο τερματοφύλακας της Δόξας  είδε και αυτός την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή  κ.Κατή  και κάτω από τα δοκάρια της εστίας της Δόξας έκατσε ο Αγγελόπουλος που μπήκε στη θέση του Κλη.
 
Όπως  ήταν φυσικό στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, παίζοντας με δύο  παίκτες περισσότερους κυριάρχησαν και   στο 62ο ο Μπαλίτσας   με κοντινό σουτ έκανε το 2-0 μετά από σέντρα του Χαραλαμπίδη και όχι καλή απόκρουση του Αγγελόπουλου.
 
Στο 67ο ο τερματοφύλακας της Δόξας  Αγγελόπουλος  έκανε  τραγικό λάθος μέσα στη  μεγάλη περιοχή, δίνοντας την μπάλα στον  Γκελοσάνι ο οποίος όμως αιφνιδιάστηκε  και πλασάρε  άουτ.
 
Στο 69΄η Δόξα Προσκυνητών θα κερδίσει πέναλτι μετά από ωραία προσωπική ενέργεια του Κεϊτά ο οποίος   μπήκε στη  μεγάλη περιοχή του Εορδαϊκού και ο Σκεουλίδης  τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κεϊτά ο οποίος σκόραρε,  πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ομάδα των Προσκυνητών.
 
Στο 93΄η Δόξα έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Κεϊτά βρέθηκε μόνος απέναντι  στον Χρυσοστομίδη αλλά  το πλασέ του  απέκρουσε σωτήρια ο    τερματοφύλακας του Εορδαϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Εορδαϊκός (Χ. Σαμαράς): Χρυσοστομίδης, Χαραλαμπίδης, Τσοκαταρίδης, Λιάμης, Σεκουλίδης, Μπαλίτσας Καλογιαννίδης (80ο Λιάπτσης), Τσακανίκας, Γκελοσάνι,Ιωαννίδης (84ο Πιστόλας), Βλαδίκας (46ο Μάγγος)
 
Δόξα Προσκυνητών (Γ. Πουρλιάγκας): Περτσάς, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης, Καραγοαννίδης (75ο Καμζέλας), Λεφής,Τρίχας, Δημητριάδης, Κλης (45ο Αγγελόπουλος), Κεϊτά, Κατσαρός (90ο Ιωαννίδης), Βάσκος 

Αναλυτικά  τα αποτελέσματα της  19ης Αγωνιστικής

 

Απόλλων Παραλιμνίου – Α.Π.Ε. Λαγκαδά 2-1
Δόξα Δράμας – Ορφέας Ξάνθης 3-0
Εορδαϊκός – Δόξα Προσκυνητών 2-1
Καβάλα – Μακεδονικός Φούφας 1-1
Καμπανιακός – Απόλλων Καλαμαριάς 0-1
Νάουσα – Αλμωπός Αριδαίας 1-0
Ρεπό είχε ο Νέστος Χρυσούπολης

 

Η βαθμολογία

 

1 Δόξα Δράμας 42
2 Απόλλων Καλαμαριάς 40
3 ΑΠΕ Λαγκαδά 34
4 Νέστος Χρυσούπολης 27
5 Καμπανιακός 23
6 Ορφέας Ξάνθης 22
7 Καβάλα 22
8 Απόλλων Παραλιμνίου 22
9 Νάουσα 21
10 ΑΟ Καρδίας 21
11 Αλμωπός Αριδαίας 20
12 Μακεδονικός Φούφα 19
13 Δόξα Προσκυνητών 14
14 Εορδαϊκός 13
15 ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου Αποχώρησε

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.